Nutritie

  • Alimente bogate in crom. Surse naturale de crom
    Alimente bogate in crom. Surse naturale de crom

    Cromul este un oligomineral care se gaseste in mod natural in multe alimente. Cu toate ca specialistii recomanda sa obtineti vitaminele si mineralele din alimente, puteti, de asemenea, sa va asigurati…

  • Pudra de roscove – beneficii si modalitati de consum
    Pudra de roscove – beneficii si modalitati de consum

    Pudra de roscove este un ingredient folosit in deserturi si produse de patiserie si care poate actiona ca inlocuitor pentru pudra de cacao. Bogata in fibre si saraca in grasimi, pudra de roscove contine…

  • Gustari-problema pentru silueta
    Gustari-problema pentru silueta

    In general, gustarile sunt privite ca o modalitate simpla de a potoli foamea intre mese, fara a se da o foarte mare importanta aportului caloric, asa cum se intampla in cazul meselor principale. Gustarile…

  • Cauze care conduc la cresterea in greutate in sezonul rece
    Cauze care conduc la cresterea in greutate in sezonul rece

    Sezonul rece este asociat adesea si cu acumularea catorva kilograme in plus, fapt constatat cu precadere la sfarsitul vacantei de Sarbatori. In general, acest inconvenient este pus pe seama meselor copioase…

  • Ulei de nuca: beneficii, proprietati, riscuri
    Ulei de nuca: beneficii, proprietati, riscuri

    Nucile, care sunt bogate in grasimi polinesaturate sanatoase omega-6 si omega-3, nu reprezinta doar o gustare hranitoare, ci sunt folosite si pentru extragerea unui ulei sanatos. Cu toate ca ar putea…

  • Iarba de grau, beneficii surprinzatoare pentru sanatate
    Iarba de grau, beneficii surprinzatoare pentru sanatate

    Iarba de grau este un superaliment plin de nutrienti si antioxidanti. Poate ajuta la intarirea sistemului imunitar, facilitarea digestiei si energizareaa organismului. Iarba de grau se obtine din planta…

  • Bauturi fierbinti si sanatoase pentru zile de iarna
    Bauturi fierbinti si sanatoase pentru zile de iarna

    Vinul fiert, ciocolata calda si ceaiul sunt traditionalele bauturi de iarna la care apelam pentru a ne incalzi in zilele reci. Cu toate acestea, s-ar putea ca, uneori, cand iesiti in oras sau cand oaspetii…

  • Ulei de rapita: ce este si ce beneficii are
    Ulei de rapita: ce este si ce beneficii are

    Uleiul de rapita este benefic sau nociv pentru organism? Cand vine vorba de uleiul de rapita, unii oameni il considera un aliment sanatos, in timp ce altii il evita cu orice pret. Pe de o parte, cei care…

  • Alimente permise si interzise in boli autoimune
    Alimente permise si interzise in boli autoimune

    Navigarea prin complexitatile bolilor autoimune presupune nu doar intelegerea aspectelor lor medicale, dar si recunoasterea rolului important pe care dieta il are in gestionarea acestor afectiuni. Bolile…

  • Alimente care nu baloneaza
    Alimente care nu baloneaza

    Balonarea este o afectiune care apare destul de des si este foarte inconfortabila. Aceasta este caracterizata de obicei printr-o senzatie de prea plin, distensie abdominala, si poate fi cauzata de diversi…

  • Alimente bogate in histamina
    Alimente bogate in histamina

    Histamina este o amina biogena care se sintetizeaza, in vivo, din aminoacidul histidina. Aceasta substanta biologic activa indeplineste un rol semnificativ in modularea reactiilor alergice. Cu toate acestea,…


NOUTATI, STIRI, INFORMATII, OPINII