Alimente care nu baloneaza

Alimente care nu baloneaza Alimente care nu baloneaza

Ultima actualizare: 5 ianuarie 2024

Balonarea este o afectiune care apare destul de des si este foarte inconfortabila. Aceasta este caracterizata de obicei printr-o senzatie de prea plin, distensie abdominala, si poate fi cauzata de diversi factori de dieta si mod de viata. Prin identificarea alimentelor care nu baloneaza puteti preveni aparitia acestei probleme si a disconfortului implicit. In timp ce anumite alimente, cum ar fi fasolea, bauturile carbogazoase si anumite fructe si legume pot cauza balonarea, altele va pot ajuta sa scapati de aceasta problema. In acest articol, veti afla care sunt alimentele care nu baloneaza, astfel incat sa faceti alegeri alimentare care sa va imbunatateasca starea de bine si confortul digestiv.

Farmacistii Catena recomanda Carboment, un supliment alimentar ce contine carbune activat (medicinal) si extract de frunze de menta. Datorita particulelor carbunelui activat, organismul poate absorbi un numar mare de substante de origine organica si anorganica, precum gazele, contaminanti din alimente si reziduuri, ajutand astfel la functionarea normala a tractului gastrointestinal.


De ce apare balonarea si cum se manifesta?

Balonarea este o afectiune in care stomacul se simte plin si se destinde, de cele mai multe ori din cauza gazelor care se acumuleaza in stomac sau intestine. Printre factorii care influenteaza aparitia balonarii se numara:

  • alegerile alimentare: exista anumite alimente responsabile pentru aparitia balonarii. Acestea includ fasolea, bauturile carbogazoase si anumite fructe si legume care au un continut ridicat de carbohidrati. Anumite alimente bogate in grasimi incetinesc digestia, conducand la o senzatie de prea plin. De aceea, este important sa alegeti alimente care nu baloneaza, pentru a va echilibra dieta.
  • obiceiurile alimentare: modul in care mancati joaca un rol important in aparitia balonarii. Mancatul foarte rapid, fara a mesteca mancarea cu atentie, sau vorbitul in timp ce mancati poate duce la ingerarea aerului. Aceste obiceiuri pot conduce la balonare.
  • problemele digestive: constipatia, sindromul colonului iritabil si boala celiaca pot cauza balonarea. Aceste probleme digestive pot afecta modul in care mancarea este digerata si pot conduce la aparitia gazelor si a balonarii.
  • factorii care tin de stilul de viata: stresul sau cresterea rapida in greutate poate contribui la aparitia balonarii.

Efi-Digest este un supliment alimentar pe baza de pancreatina, ideal in tulburarile digestive cauzate de o secretie insuficienta a enzimelor pancreatice, fiind indicat in cazul meselor copioase, bogate in grasimi si proteine. Ingredientul activ este pancreatina de origine animala, obtinuta in conditii controlate. Acest tip de pancreatina este similara cu pancreatina umana.

Balonarea se manifesta in diferite moduri. Printre simptomele acesteia se numara:

  • senzatia de plin si distensia abdomenului;
  • umflarea vizibila la nivelul abdomenului;
  • durerea si disconfortul in zona abdominala, care poate fi caracterizata prin durere ascutita;
  • in anumite cazuri, simptomele pot fi insotite de alte probleme digestive, cum ar fi miscari neregulate ale intestinului si gaze in exces.

Prin intelegerea cauzelor si simptomelor asociate balonarii, veti putea face alegeri alimentare care sa va tina departe de aceste simptome. O optiune eficienta ar fi sa consumati alimente care nu baloneaza si care va ofera totodata energia si aportul nutritional de care aveti nevoie.

Va confruntati frecvent cu balonare? Iata o lista de alimente care nu baloneaza

Daca va confruntati frecvent cu balonarea, este important sa intelegeti care sunt factorii ce duc la aceasta problema. Pentru a scapa de disconfort si simptomele specifice, puteti alege o lista de alimente care nu baloneaza.

  • Portocale

Portocalele nu sunt doar o sursa excelenta de vitamina C, dar au si un continut redus de compusi care pot cauza gazele si balonarea. Aceste fructe au un continut ridicat de apa si fibre care ajuta la digestie si pot preveni senzatia de balonare. Prin urmare, portocalele ar trebui sa se afle pe lista alimentelor care nu baloneaza si pe care le puteti consuma fara restrictii.

  • Iaurt

Iaurtul si varietatile acestuia contin probiotice, care ajuta in mod semnificativ la digestie. Bacteriile benefice din probiotice pot ajuta la echilibrarea florei intestinale. Prin urmare, iaurtul este un aliment care nu baloneaza si reduce in mod semnificativ acumularea gazelor in intestin.

  • Anghinare

Anghinarele sunt cunoscute pentru continutul lor ridicat de fibre. Acestea ajuta la digestie si pot contribui la prevenirea aparitiei constipatiei. In plus, sunt un diuretic natural, ce poate ajuta si in cazul retentiei de apa. Prin urmare, anghinarele nu aveau cum sa lipseasca de pe lista alimentelor care nu baloneaza si care sunt foarte benefice pentru organism.

Naturalis BilActiv Anghinare este un supliment alimentar pe baza de extract standardizat din anghinare, care sustine buna functionare si sanatatea ficatului, contribuie la scaderea nivelului de lipide din sange, sustine digestia si buna functionare a tractului intestinal, contribuie la confortul digestiv si la controlul greutatii corporale.

  • Ghimbir

Ghimbirul actioneaza ca un antiinflamator puternic, fiind de ajutor pentru tractul digestiv. Compusii sai pot contribui la deplasarea mancarii prin tractul digestiv, reducand astfel riscul de aparitie a gazelor si balonarii.

  • Migdale

Tot pe lista alimentelor care nu baloneaza putem include si migdalele. Acestea au un continut ridicat de proteine si fibre si pot fi constitui o gustare sanatoasa, deoarece ajuta si la reglarea digestiei. Intrucat confera senzatia de satietate, vor reduce consumul excesiv de alimente, obicei care poate conduce la balonare.

  • Menta

Menta este un remediu traditional care ajuta in tratarea problemelor digestive. Rolul sau este de a relaxa muschii tractului digestiv, facilitand tranzitul intestinal si reducerea simptomelor de balonare si gaze. Pentru o dieta echilibrata, cu alimente care nu baloneaza, va recomandam sa nu treceti cu vedere menta.

In concluzie, balonarea este o problema digestiva des intalnita, care poate fi influentata de diversi factori, printre care se numara si alegerile alimentare. O dieta echilibrata care include alimente care nu baloneaza, dar care au in acelasi timp un aport nutritional important, va va ajuta sa reduceti simptomele de balonare. Inainte de a alege alimentele care nu baloneaza, este important sa va evaluati sanatatea sistemului digestiv, astfel incat cu ajutorul acestora sa va imbunatatiti starea de bine.

 

Surse:

https://www.medicalnewstoday.com/articles/321869

https://www.healthdirect.gov.au/bloating

https://my.clevelandclinic.org/health/symptoms/21740-bloated-stomach

https://www.medicalnewstoday.com/articles/322559

https://www.healthline.com/nutrition/proven-ways-to-reduce-bloating

https://healthpath.com/dysbiosis/ultimate-list-foods-cause-bloating-and-why/