Nutritie

  • 10 surse naturale de probiotice
    10 surse naturale de probiotice

    Probioticele sunt microorganisme mici, vii, care mentin sanatatea florei intestinale. Intestinele sunt populate cu bacterii, atat benefice, cat si nocive. Probioticele sunt bacteriile bune care tin sub…

  • Uleiul de peste si beneficiile lui
    Uleiul de peste si beneficiile lui

    Foarte des oamenii moderni redescopera remedii pe care stramosii lor le foloseau cu succes pentru protejarea sanatatii. De cele mai multe ori, beneficiile majore ale produselor respective au fost confirmate…

  • Colesterol marit - alimente permise si interzise
    Colesterol marit - alimente permise si interzise

    Cartofii prajiti, burgerii, mezelurile, merdenelele, gogosile si prajiturile sunt, cu siguranta, preparate pe care oricine le consuma cu placere acasa, la serviciu sau cand iese in oras cu prietenii.…

  • 8 cauze care ar putea explica pierderea poftei de mancare
    8 cauze care ar putea explica pierderea poftei de mancare

    Va confruntati cu pierderea poftei de mancare? In spatele acestui simptom aparent banal ar putea sta, in cel mai fericit caz, „fluturii din stomac” pe care i-ati capatat datorita faptului…

  • Top 10 alimente de evitat
    Top 10 alimente de evitat

    Aditivii alimentari si conservantii apar in majoritatea alimentelor cumparate. De aceea, este necesar sa cititi intotdeauna etichetele produselor si sa le evitati pe cele nocive. Cel mai important este…

  • 25 de alimente bogate in fibre
    25 de alimente bogate in fibre

    De multe ori, agitatia cotidiana ne forteaza sa pierdem din vedere acele alimente bogate in fibre de care avem nevoie pentru buna functionare a organismului. Intr-o zi sarim peste micul dejun, in alta…

  • Alimentele acide – lista completa si efectele lor asupra organismului
    Alimentele acide – lista completa si efectele lor asupra organismului

    Scara pH-ului masoara nivelul de aciditate si alcalinitate, pH-ul normal al organimului uman fiind 7 (neutru). pH-ul este considerat acid cand valorile sale se situeaza intre 0 si 6,9, iar cand valorile…

  • Top alternative naturale pentru zahar
    Top alternative naturale pentru zahar

    Zaharul este una dintre cele mai nocive componente din alimentatie, consumat in cantitati mari, acesta poate deveni extrem de daunator sanatatii. Din pacate, fie ca vrem sau nu, zaharul face parte din…

  • Beneficiile consumului de lapte de capra
    Beneficiile consumului de lapte de capra

    Laptele de capra este considerat un aliment minune, fiind bogat in substante nutritive care asigura sanatatea organismului. Laptele de capra se apropie cel mai mult de compozitia laptelui matern si era…

  • Dulciuri acceptate in dieta persoanelor cu diabet
    Dulciuri acceptate in dieta persoanelor cu diabet

    Diabetul zaharat este o tulburare metabolica, ce impiedica reglarea glucozei in sange. Cauza este hormonul responsabil de aceasta actiune – insulina – care fie nu este secretat in cantitati…

  • Aveti glicemia scazuta? Aflati care sunt alimentele pe care este bine sa le consumati!
    Aveti glicemia scazuta? Aflati care sunt alimentele pe care este bine sa le consumati!

    Glucoza este principala sursa de energie a organismului. Hipoglicemia apare cand nivelul zaharului din sange (glucoza) scade sub nivelul normal. Multi oameni care se trateaza de diabet pot avea glicemie…


NOUTATI, STIRI, INFORMATII, OPINII