Nutritie

  • Beneficiile consumului de andive. Retete cu andive
    Beneficiile consumului de andive. Retete cu andive

      Andivele sunt legume cu frunze verzi, cunoscute si sub numele de chicorée. Acestea fac parte din familia Asteraceae si sunt strans inrudite cu salata. Andivele sunt apreciate pentru frunzele…

  • Ce este creatina si care sunt beneficiile ei?
    Ce este creatina si care sunt beneficiile ei?

    Creatina ajuta muschii sa produca energie in timpul sesiunilor de sport sau a exercitiilor de mare intensitate. De multe ori, sportivii iau suplimente cu creatina pentru a-si imbunatati forta si performanta,…

  • Totul despre ananas: beneficii si proprietati
    Totul despre ananas: beneficii si proprietati

    Nu judecati o carte dupa coperta si niciun fruct dupa coaja! Desi tepii lui s-ar putea sa va intimideze, daca reusesiti sa trecesti peste aparente, veti descoperi ca prin consumul de ananas puteti obtine…

  • Rosii: beneficii si informatii nutritionale
    Rosii: beneficii si informatii nutritionale

    Originare din America de Sud, rosiile se bucura de o mare popularitate in intreaga lume, devenind un ingredient de baza in traditia culinara a multor tari. Printre acestea se numara si Romania, unde rosiile…

  • Ce mananca medicii la micul dejun pentru a mentine echilibrul hormonal
    Ce mananca medicii la micul dejun pentru a mentine echilibrul hormonal

    Echilibrul hormonal este esential pentru buna functionare a organismului si, pe cale de consecinta, are un impact puternic asupra sanatatii si calitatii vietii. Problema este ca mentinerea acestuia nu-i…

  • Sfaturi si reguli de urmat pentru o alimentatie sanatoasa in sezonul rece
    Sfaturi si reguli de urmat pentru o alimentatie sanatoasa in sezonul rece

    In fiecare an, pe masura ce se apropie iarna si se instaleaza sezonul rece, in vietile noastre au loc mai multe schimbari. Pe langa felul in care organismul se adapteaza la temperaturile mai scazute,…

  • Lista alimentelor care cresc glicemia
    Lista alimentelor care cresc glicemia

    Persoanele care au diabet de tip 2 stiu cat de important este calculeze cantitatea de carbohidrati din alimente, pentru a tine sub control zaharul din sange. Insa, nu doar cantitatea de carbohidrati dintr-un…

  • Fibre solubile versus fibre insolubile: care este diferenta?
    Fibre solubile versus fibre insolubile: care este diferenta?

    Cei mai multi oameni stiu despre fibrele alimentare ca ajuta la reglarea digestiei si a tranzitului intestinal, insa stiati ca fibrele au mai multe beneficii pentru sanatate? Fibrele sunt nutrienti importanti…

  • Beneficiile consumului de quinoa, sursa de proteine complete si fibre
    Beneficiile consumului de quinoa, sursa de proteine complete si fibre

    Adesea considerata unul dintre cele mai sanatoase alimente din lume, quinoa reprezinta o adevarata putere nutritionala care cuprinde o gama larga de antioxidanti, vitamine si minerale in fiecare portie.…

  •  Beneficiile consumului de linte, sursa importanta de proteine, fibre si minerale
    Beneficiile consumului de linte, sursa importanta de proteine, fibre si minerale

    Lintea este o planta originara din Orientul Apropiat si se pare ca este cultivata de om de mii de ani pentru a fi utilizata in alimentatie. Datorita continutului crescut de fibre, fier, magneziu, fosfor…

  • Necesarul de calorii in functie de varsta si sex
    Necesarul de calorii in functie de varsta si sex

    De multe ori, caloriile sunt puse intr-o lumina negativa, fiind asociate cu acumularea de kilograme in plus, cei care privesc lucrurile din aceasta perspectiva considerand nociv consumul de alimente cu…


NOUTATI, STIRI, INFORMATII, OPINII