Nutritie

  • Care sunt aditivii alimentari periculosi de care este bine sa va feriti?
    Care sunt aditivii alimentari periculosi de care este bine sa va feriti?

    Aditivii alimentari sunt substante chimice sau compusi naturali adaugati la alimente pentru a imbunatati sau a prelungi gustul, aroma, aspectul, textura sau durata de valabilitate. Acesti aditivi sunt…

  • Beneficiile consumului de nuci de macadamia
    Beneficiile consumului de nuci de macadamia

    Nuci de macadamia sau semintele plantei Macadamia integrifolia sau a speciei inrudite Macadamia tetraphylla, originare din Australia. Acestea sunt cunoscute mai ales ca nuci de macadamia si sunt recunoscute…

  • Consumul de fructe uscate – beneficii si contraindicatii
    Consumul de fructe uscate – beneficii si contraindicatii

    Fructe uscate sau fructele deshidratate sunt mult mai concentrate decat cele proaspete. Sunt excelente pentru sanatate, dar nu trebuie sa exagerati cu ele: este mai bine sa le consumati regulat, cu moderatie…

  • Ridiche neagra: beneficii si utilizari
    Ridiche neagra: beneficii si utilizari

    Ridichea neagra (Raphanus sativus) este un membru al familiei cruciferelor, in trecut fiind folosita ca aliment, dar si ca remediu. Cu toate ca nu se numara printre cele mai consumate legume, ridichea…

  • Ciuperci pleurotus: ce sunt si ce beneficii au
    Ciuperci pleurotus: ce sunt si ce beneficii au

    Ciupercile pleurotus se numara printre cele mai cultivate si consumate tipuri de ciuperci comestibile din intreaga lume. Sunt renumite pentru gustul lor delicios, textura delicata si numeroasele beneficii…

  • Salata verde, de primavara – nutrienti si beneficii pentru sanatate
    Salata verde, de primavara – nutrienti si beneficii pentru sanatate

    Da, este un aliment de baza pentru salata de legume. Dar stiati ca salata verde are multe beneficii pentru sanatate? De exemplu, ar putea ajuta la reducerea nivelului de colesterol, la imbunatatirea somnului,…

  • Greseli alimentare care va fac sa pareti mai in varsta
    Greseli alimentare care va fac sa pareti mai in varsta

      Inaintarea in varsta face parte in mod normal din viata, insa nimeni nu vrea sa para mai in varsta decat este. Din acest motiv, este necesar sa invatati sa inaintati in varsta frumos si, in plus,…

  • Morcovi – nutrienti si beneficii pentru sanatate
    Morcovi – nutrienti si beneficii pentru sanatate

    Inca din copilarie, cu siguranta ati fost incurajat(a) sa consumati morcovi datorita beneficiilor pe care le au pentru vedere. Desi aceasta informatie este adevarata, este bine sa stiti ca morcovii au…

  • Clorofila – care sunt beneficiile si contraindicatiile
    Clorofila – care sunt beneficiile si contraindicatiile

    Clorofila este pigmentul responsabil pentru culoarea verde a frunzelor. Este necesara pentru procesul de fotosinteza, prin care plantele utilizeaza lumina soarelui pentru a obtine nutrienti ce provin…

  • Cartof dulce – nutrienti, beneficii, retete
    Cartof dulce – nutrienti, beneficii, retete

    Cartoful dulce (Ipomoea batatas, numit si batat) este o planta dicotiledonata care apartine familiei Convolvulaceae. Este originara din America de Sud, dar in prezent este cultivata in multe zone ale…

  • Dovlecei – nutrienti si beneficii
    Dovlecei – nutrienti si beneficii

    Produsele de origine vegetala au fost folosite de secole intregi drept alternative terapeutice, cu asa-zisa valoare „nutraceutica” (nutrienti cu actiune farmacologica). In ultimii ani, oamenii…


NOUTATI, STIRI, INFORMATII, OPINII