Tratamente naturale pentru anxietate – metode eficiente

Tratamente naturale pentru anxietate – metode eficiente Tratamente naturale pentru anxietate – metode eficiente

Ultima actualizare: 15 ianuarie 2024

anxietatea

Intr-o era in care stresul este prevalent, sarcina de a obtine un tratament eficient pentru a reduce manifestarile acestuia fara medicamente reprezinta o provocare dificila. Desi medicamentele reprezinta o solutie farmaceutica cu efect mai rapid, din ce in ce mai multe persoane care sufera de anxietate se indreapta spre tratamentele naturale. Folosirea diferitelor tipuri de plante sau practicarea exercitiilor fizice si a tehnicilor de relaxare reprezinta metode care pot ajuta la tratarea anxietatii.

Ce este anxietatea?

Anxietatea este un raspuns emotional al organismului, caracterizat prin aparitia unui sentiment de tensiune, ingrijorare si modificari fiziologice, cum ar fi cresterea tensiunii arteriale. Daca anxietatea ocazonala reprezinta o situatie ce poate aparea oricand in viata, cea persistenta si coplesitoare poate interfera cu activitatile zilnice si poate conduce la aparitia unei probleme medicale.

Benesio L-Arginina ofera organismului un aport adecvat de l-arginina obtinuta din sursa naturala, prin proces de fermentatie. Aminoacizii sunt compusii chimici care alcatuiesc proteinele, iar importanta lor deriva din faptul ca proteinele stau la baza structurii celulelor vii si participa la procesele metabolice esentiale din organism.

Simptomele si manifestarile anxietatii variaza in functie de cat de grava este problema cu care va confruntati. Printre cele mai comune simptome, se numara:

  • Simptome fizice: acestea pot varia de la palpitatii, batai rapide ale inimii si transpiratie, pana la disconfort fizic, cum ar fi dureri de cap sau de spate. Persoanele care sufera de anxietate pot avea transpiratii calde si reci, batai neregulate ale inimii, precum si tensiune musculara.
  • Simptome emotionale: anxietatea se manifesta ca un sentiment de nervozitate, panica si teama. Aceasta poate conduce la o stare de neliniste, un sentiment ca va aflati „la limita”, precum si un nivel ridicat de teama.
  • Schimbari comportamentale: aceasta situatie poate conduce la tendinta de a evita diferite situatii, dificultati in concentrare si dificultati in a adormi. Persoanele care sufera de anxietate se pot confrunta cu iritabilitate si au dificultati in a se relaxa.
  • Simptome cognitive: printre acestea se numara dificultati de concentrare, hiperactivitate mentala si o grija constanta asupra diverselor aspecte ale vietii. Cand suferiti de anxietate, puteti simti ca mintea se goleste sau puteti exprimenta o senzatie intensa de teama.
  • Atacuri de panica: in cazuri severe, anxietatea poate duce la aparitia atacurilor de panica. Acestea sunt caracterizate ca episoade de teama intensa, acompaniate de reactii fizice severe, desi persoana afectata nu se afla intr-o situatie periculoasa.

Cand recunoasteti simptomele care tradeaza aceasta problema, puteti interveni in timp util pentru a le gestiona eficient.

Remedii si tratamente naturale pentru anxietate

Cand este in faza incipienta, anxietatea poate fi ameliorata si tratata cu remedii naturale. Printre cele mai la indemana se numara mentinerea unui nivel echilibrat al glicemiei, evitatea stimulentelor, adoptarea unui program organizat de somn si activitatile fizice regulate.

Benesio Strescalm este un supliment alimentar, care, datorita mixului de 7 ingrediente active, ajuta organismul in lupta cu stresul si restabileste echilibrul functiilor fizice si psihice, inducand o stare de bine.

  • Program organizat de somn

Somnul si sanatatea mentala sunt conectate in mod direct. Cand va treziti din somn frecvent sau nu reusiti sa va odihniti corespunzator, anxietatea se poate exacerba. Va puteti imbunatati functia cognitiva cu ajutorul unui program organizat de somn, care sa ii permita corpului sa se refaca. O tehnica eficienta ar putea presupune o rutina de relaxare inainte de somn, astfel incat sa va asigurati ca veti dormi 7-9 ore. De exemplu, puteti reduce temperatura in dormitor, elimina orice sursa de lumina, precum si dispozitivele digitale.

  • Activitate fizica regulata

Activitatea fizica contribuie la reducerea anxietatii. Aceasta stimuleaza productia de endorfine, chimicale importante pentru creier, responsabile pentru imbunatatirea dispozitiei. Activitatea fizica regulata ajuta in reducerea tensiunii din muschi si imbunatateste calitatea somnului. Ambele sunt importante pentru a gestiona mai usor anxietatea. Activitatile precum mersul pe jos in ritm alert, joggingul, yoga sau inotul pot fi extrem de eficiente in aceasta privinta.

Naturalis Strescontrol este un supliment alimentar care contribuie la functionarea normala a sistemului nervos si la reducerea oboselii si extenuarii.

  • Practicati mindfulness si meditatie

Meditatia si practicile de mindfulness presupun sa va opriti din activitatile zilnice si sa va acordati un moment in care sa va constienzati gandurile, sentimentele si senzatiile corpului. Prin aceste tehnici, veti invata cum sa observati gandurile pe care le aveti, fara sa va judecati prea aspru. In acest mod, puteti intrerupe ciclul de anxietate si stres in care va puteti afla. Practicarea in mod regulat a acestor tehnici va va ajuta sa reduceti nivelul de anxietate pe care il resimtiti si sa va imbunatatiti starea de bine.

  • Evitati stimulantele

Cafeina si nicotina, care se regasesc in mod obisnuit in cafea, ceai, ciocolata si tigari, pot exacerba simptomele specifice anxietatii. Acest tip de stimulente pot creste ritmul cardiac si induce sentimente de agitatie si nervozitate. O strategie care va poate ajuta in acest caz ar fi sa reduceti consumul acestor substante sau chiar sa nu le mai consumati deloc.

  • Mentineti glicemia la nivel optim

Prin mentinerea glicemiei la nivel optim, va veti regasi stabilitatea emotionala si psihica. Prin urmare, puteti consuma alimente la intervale regulate. Printre alimentele care va pot ajuta se numara cele care contin carbohidrati complecsi, proteine si grasimi sanatoase. De asemenea, daca va mentineti un nivel normal al glicemiei, veti avea mai putine fluctuatii de dispozitie si veti putea reduce anxietatea.

In concluzie, gestionarea anxietatii prin tratamente naturale este un proces care necesita rabdare si perseverenta. Prin evitarea substantelor stimulente, practicarea exercitiilor fizice si a tehnicilor de meditatie si mindfulness, veti putea reduce in mod semnificativ simptomele asociate cu anxietatea. Este important sa va amintiti ca aceste remedii naturale pot fi benefice pentru sanatate daca sunteti constanti in practicarea lor, fara a fi nevoie de tratament medicamentos.

Surse:

https://www.health.com/condition/anxiety/natural-anxiety-remedies

https://www.healthline.com/health/natural-anti-anxiety

https://www.medicalnewstoday.com/articles/322396

https://pharmeasy.in/blog/home-remedies-for-anxiety/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2959081/