Patologia sistemului cardiovascular prezinta un mare interes si atentie atat pentru specialistii din domeniul sanatatii, cat si pentru publicul larg, deoarece peste o treime din decesele inregistrate in Romania sunt cauzate de bolile cardiovasculare.
Boala cardiaca ischemica a fost principala cauza de mortalitate in Romania in 2018, reprezentand peste 19% din totalul deceselor. Rata mortalitații cauzate de boala cardiaca ischemica a fost de peste doua ori mai mare decat media la nivelul UE (sursa: Eurostat).
Mai mult, conform OMS, se estimeaza ca pana in anul 2030 se vor inregistra anual peste 20 milioane decese, afectiunile cardiovasculare ramanand pe locul 1. Bolile cardiovasculare constituie o importanta cauza de invaliditate si costuri ridicate atat pentru pacienti, cat si pentru sistemul de sanatate.
Factorii de risc pentru dezvoltarea afectiunilor cardiace sunt cei comportamentali, care includ alimentația nesanatoasa, consumul de alcool, activitatea fizica scazuta si consumul de tutun. Factorii de mediu, cum ar fi poluarea atmosferica, contribuie la dezvoltarea bolilor cardiovasculare si la un numar considerabil de decese.
Alimentația nesanatoasa, inclusiv consumul redus de fructe si legume, precum si consumul ridicat de zahar si de sare, sunt implicate si ele in dezvoltarea bolilor cardiovasculare la populatia din Romania.
Ateroscleroza, fiind cauza mai multor afectiuni cardiace, necesita o mare atentie pe partea de preventie. Aceasta este cea mai des intalnita si este principala cauza ce determina boala ischemica coronariana, AVC si boala arteriala periferica. Procesele inflamatorii din organismul nostru sunt implicate si ele in multiple aspecte ale aterogenezei.
Stresul oxidativ reprezinta dezechilibrul dintre oxidantii si antioxidantii din organismul nostru in favoarea oxidantilor. Acest dezechilibru reprezinta cel mai important factor initiator in dezvoltarea bolilor cardiace.
Astfel, preventia afectiunilor cardiovasculare trebuie sa reprezinte o prioritate pentru fiecare persoana cu varsta de peste 40 de ani.
Imunitatea si protectia organismului nostru incepe la nivelul fiecarei celule.
Numeroase studii au dovedit ca este posibila cresterea sperantei de viata si mentinerea sanatatii cu ajutorul unei substante naturale unice - resveratrolul, continut in strugurii rosii.
Revidox este un supliment alimentar revolutionar, conceput din puterea antioxidanta a strugurilor rosii, prin metoda proprie patentata si brevetata.
Revidox Stilvid® este o molecula patentata, descoperita de Juan Carlos Espin de Gea, doctor in biochimie, cercetator al CSIC-CEBAS, pe domeniul Calitatii, Sigurantei si Bioactivitatii Alimentelor Vegetale, situat in Murcia, Spania.
O capsula de Revidox contine o cantitate de resveratrol echivalenta cu principiile active din 45 kg de struguri rosii. Acest fapt este posibil prin supunerea strugurelui rosu din specia Vitis vinifera, la raze UVC, printr-o metoda inovatoare. Metoda asigura cresterea concentratiei de resveratrol de minimum 11 ori fata de nivelul normal. De asemenea, patentul presupune metoda revolutionara de extractie a resveratrolului din strugure, pentru obtinerea cantitatii optime si cu potential de biodisponibilitate maxim.
Eficacitatea Revidox a fost confirmata de studiile clinice dublu-orb, randomizate, controlate placebo, efectuate in Spania si Italia.
Revidox a demonstrat urmatoarele actiuni:
-
Activeaza genele longevitatii, astfel incetineste imbatranirea celulara;
-
Cardioprotectie;
-
Actiune antiinflamatoare, scade markerii proinflamatori (proteina C reactiva, interleukina 2 si 6);
-
Reduce LDL colesterolul (colesterolul “rau”) cu 20% si trigliceridele;
-
Creste elasticitatea endoteliului vascular;
-
Reduce nivelul markerilor tumorali si aterogeni.
Pe langa resveratrol, Revidox mai contine extract uscat de rodie si seleniu. Rodia are puternice proprietati antioxidante, antiinflamatoare si vasoprotectoare. Seleniul are actiune antioxidanta, imunomodulatoare si antitumorala. Toate trei actioneaza in sinergism, oferind produsului acele proprietati pentru care este apreciat de catre medici, farmacisti si pacienti.
Revidox este recomandat persoanelor cu boli cardiovasculare ca adjuvant, administrat cate 1 capsula pe zi (pe langa tratamentul alopat, indicat de catre doctor).
Pot beneficia de suplimentul alimentar Revidox si persoanele cu risc de a dezvolta boli cardiovasculare (in scop preventiv) sau cele preocupate de de sanatatea lor.
Pentru ca este mult mai usor sa previi decat sa tratezi.
Dr. Olga Ciobanu