Dieta Balerina: reguli de urmat, meniu si interdictii

Dieta Balerina: reguli de urmat, meniu si interdictii Dieta Balerina: reguli de urmat, meniu si interdictii

Ultima actualizare: 7 decembrie 2021

dieta-balerina

Un spectacol de balet are in spate aproape 5.000 de ore de antrenament. O balerina trebuie sa faca tot posibilul ca organismul lor sa fie alimentat cu vitaminele si mineralele necesare. La urma urmei, balerinele sunt sportive de performanta.

Acestea au nevoie de o alimentatie echilibrata pentru a-si pastra silueta filiforma si corpul puternic. In acelasi timp, este important sa manance alimentele potrivite care sa le ofere energia de care au nevoie intre repetitii.

Dar ce mananca o balerina, mai exact? Multi oameni ar putea crede ca balerinele nu mananca aproape deloc. Insa nu este decat o conceptie gresita! Dieta balerina are la baza o serie de alimente bogate in continutul proteic, insa sarace din punct de vedere caloric.

In primul rand, dieta balerina este un regim de scurta durata, acesta fiind unul dintre avantaje. Dieta balerina este recomandata doar pentru o saptamana, fiind usor de mentinut. In plus, tocmai pentru ca se intinde pe o perioada scurta de timp, dieta balerina nu afecteaza in mod semnificativ starea de sanatate. De asemenea, nu presupune consumul unor alimente scumpe si prepararea unor mancaruri sofisticate.

 


Dieta balerina – reguli alimentare de baza

Dieta balerina este un regim alimentar oarecum misterios. Este greu de imaginat cum isi poate pastra o astfel de persoana acel fizic impecabil, mentinandu-si in acelasi timp si nivelul de energie pentru a fi la cote maxime in timpul repetitiilor si spectacolelor. Ei bine, nu este foarte usor.

Dieta balerina inseamna echilibru nutritional

Este esential ca balerinele sa isi inceapa ziua cu bine! Un mic dejun sanatos le poate oferi energia de care au nevoie pentru a face fata cu brio fiecarei zile.

Balerinele se antreneaza intre 4 si 10 ore in fiecare zi. In timpul unei repetitii, o balerina arde, in medie, intre 1.200 si 2.000 de calorii pe zi. De aceea, pentru a-si pastra nivelul de energie, o balerina trebuie sa manance intre 1.600 si 2.200 de calorii zilnic.

Dar acest lucru depinde si de programul lor de antrenament. In plus, aceste valori sunt influentate si de celelalte activitati pe care le au de-a lungul zilei. Pe langa programul alimentar strict pe care il urmeaza, balerinele pot apela si la ajutorul suplimentelor alimentare, cum ar fi Naturalis AquaSlim, un produs care are o actiune complexa, ajutand la pierderea in greutate, la detoxifiere si la eliminarea excesului de apa din organism.

Alimente permise in dieta balerina

Dieta balerina se concentreaza pe alimente cu continut scazut de calorii si bogate in proteine. Scopul este de a-si mentine silueta perfecta, dar si nivelul de energie pentru a putea dansa. Drept urmare, o balerina mananca alimente foarte specifice, cum ar fi oua, carne de pui, fasole verde, cartofi, afine, carne de peste si alte tipuri de alimente care contin multe proteine.

Principiul care sta la baza acestei diete este de a le oferi acestor sportive o explozie incredibila de energie pentru repetitii, fara a le adauga kilograme nedorite. Dieta balerina poate fi sustinuta si cu suplimente alimentare, cum ar fi Naturalis ApetitSlim, un produs care sprijina mentinerea greutatii normale, ajuta la eliminarea lichidelor corporale in exces si la functionarea normala a digestiei. De asemenea, participa la metabolismul lipidelor si ajuta la reducerea senzatiei de foame.

Micul dejun tipic al dietei balerina contine de obicei suficiente calorii pentru a-si incepe rutina matinala. Pranzul ar putea fi putin mai consistent, in timp ce gustarile dintre mese si cina sunt de obicei mai mici, pentru a nu crea probleme de somn.

Alimente interzise in dieta balerina

Ceea ce nu mananca cele mai multe balerine sunt carbohidratii. Dieta balerina se concentreaza pe proteine, cu toate ca aceste sportive desavarsite pot consuma in mod ocazional paine sau alte preparate pe baza de cereale. Carbohidratii simpli, care se gasesc in prajituri si painea alba, sunt evitati in totalitate. Aceste alimente ridica rapid nivelul glicemiei, lucru pe care o balerina care vrea sa fie plina de energie pur si simplu nu si-l permite.

In schimb, carbohidratii complecsi sunt putin mai tolerati deoarece le ofera dansatorilor o doza sanatoasa de fibre. Cu toate acestea, un consum prea mare de carbohidrati poate cauza balonare si o senzatie de greutate. Balonarea poate fi ameliorata cu ajutorul suplimentelor alimentare, cum ar fi Colon help, un produs pe baza de seminte de in, tarate de psyllium, patrunjel, chimen, oregano, coriandru si argila, cu rezultate bune in majoritatea tulburarilor tubului digestiv. Colon Help, supliment pentru detoxifiere, amelioreaza simptomele in caz de: balonare, gastrita, reflux gastric, flatulenta, colon iritabil si colita.

Meniu zilnic pentru dieta balerina

Micul dejun in dieta balerina

Balerinele iau cel putin trei mese pe zi pentru a-si pastra nivelul de energie. De asemenea, beau multa apa, mai ales daca au un program incarcat, deoarece apa poate ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Pe langa apa potabila, o balerina consuma si multe fructe ca sursa suplimentara de apa.

Micul dejun este intotdeauna bogat in proteine. In acest fel isi pastreaza energia la un nivel ridicat in timpul repetitiilor. Micul dejun poate fi format din oua sau un smoothie cu continut mare de proteine. Un smoothie sanatos si echilibrat poate contine lapte de migdale, nuci, spanac, pudra de proteine ​​si o banana.

Balerinele evita cerealele care contin carbohidrati simpli pentru ca le ridica nivelul glicemiei. Drept urmare, senzatia de foame poate aparea chiar si dupa ce au mancat.

In schimb, pastreaza un echilibru esential intre proteine ​​si fibre. Proteinele stimuleaza metabolismul organismului si celulele creierului. De asemenea, mentin senzatia de satietate pana la ora pranzului.

Masa de pranz in dieta balerina

Dieta balerina cuprinde alimente integrale si nu alimente procesate. Alimentele integrale sunt leguminoasele, cerealele, nucile si semintele, fructele si legumele. In plus, pentru a pastra echilibrul alimentar, balerinele trebuie sa fie atente si la portii. O balerina poate folosi si suplimente alimentare pentru a-si mentine greutatea la un nivel sanatos. Un astfel de produs este Naturalis LipidoSlim, un supliment alimentar care ajuta la mentinerea greutatii corporale in limite normale, care contribuie la eliminarea apei din organism si care sustine metabolismul lipidelor si al carbohidratilor. Contribuie la completarea necesarului de vitamine si ajuta la mentinerea nivelului normal al glucozei din sange.

Un pranz sanatos si echilibrat poate fi format din carne de pui, legume amestecate, quinoa si zmeura.

De asemenea, alimentele care contin turmeric si ghimbir au efecte antiinflamatorii. Balerinele trebuie sa-si reduca nivelul de inflamatie pentru a evita starile de oboseala.

Alimentele cu actiune antiinflamatorie sunt rosiile, verdeturile cu frunze, uleiul de masline si pestele gras.

Salata este unul dintre preparatele preferate ale dansatorilor profesionisti. Unii dansatori prefera preparate mai usoare inainte de antrenamente. Un pranz usor si plin de nutrienti poate fi cuprins dintr-o salata de legume, la care se adauga alimente care contin proteine ​​slabe.

Printre sursele bune de proteine se numara carnea de pui la gratar sau carnea de peste. Tofu, ouale fierte tari si fasolea neagra contin si fitonutrienti si antioxidanti.

Cina in dieta balerina

O balerina trebuie sa-si refaca nivelul de glicogen dupa o zi intreaga de efort fizic. Organismul apeleaza la glicogen atunci cand are nevoie de combustibil.

Majoritatea dansatorilor profesionisti mananca preparate usoare pentru a evita balonarea in timpul repetitiilor. Pentru a compensa acest lucru, cina este, de obicei, mai consistenta. Cu toate acestea, se limiteaza la preparate echilibrate, formate din proteine ​​slabe, legume bogate in antioxidanti si cereale integrale.

Proteinele slabe sustin procesul de recuperare musculara. Pe de alta parte, legumele amelioreaza durerile musculare, iar cerealele integrale contribuie la “umplerea” depozitelor de energie.

Dieta balerina poate cuprinde si linte, deoarece aceasta reface nivelul de glicogen. In plus, lintea contribuie la repararea tesutului muscular, mentinand in acelasi timp echilibrul nivelului de proteine ​​si carbohidrati.

Pentru un sfarsit dulce de ziua, o balerina se poate delecta cu un desert din fructe proaspete, care ajuta, de asemenea, la recuperarea musculara. Un alt desert delicios poate fi format din banane, ciocolata neagra si nuci.

Sfaturi pentru a evita infometarea

Pentru a-si pastra coordonarea, o balerina nu trebuie sa renunte la una dintre mesele zilei pentru a evita senzatiile de ameteala si foame intre mese. Dieta balerina include, de asemenea, gustari care le ajuta pe aceste sportive sa ramana pline de energie.

De exemplu, intre micul dejun si pranz, o balerina ar putea manca unt de migdale pe biscuiti de ovaz si o banana. Aceasta gustare echilibreaza grasimile, proteinele si carbohidratii.

dieta-balerina-sfaturi

Balerinele pot folosi glucoza carbohidratilor pentru a avea parte de energie, care este esentiala pentru exercitiile de mare intensitate. Grasimea este necesara pentru a duce la bun sfarsit un antrenament de lunga durata si de intensitate scazuta.

Ouale fierte reprezinta, de asemenea, o gustare extraordinara deoarece contin un amestec de nutrienti, cum ar fi:

  • seleniul
  • fosforul
  • fierul
  • vitamina A
  • vitamina B2
  • vitamina B5
  • vitamina B12

Vitamina B12 ajuta organismul sa produca globule rosii ale sangelui. De asemenea, imbunatateste functia sistemului nervos, ajutand organismul sa lupte impotriva afectiunilor.

De asemenea, in categoria gustarilor pot intra alimente precum legume si hummus, mozzarella sau un amestec de nuci si fructe uscate.

 

Referinte:

https://www.totalbeauty.com/content/blog/ballerina-diet-tbk-170929

https://stelleworld.com/blogs/news/the-ballet-dancer-diet