Ceaiuri care amelioreaza durerea in gat in sezonul rece

Ceaiuri care amelioreaza durerea in gat in sezonul rece Ceaiuri care amelioreaza durerea in gat in sezonul rece

Ultima actualizare: 2 noiembrie 2023

Cand aveti durere in gat, unul dintre primele remedii la care va ganditi este o cana cu ceai cald care sa va linisteasca. Pe langa aroma infuziei de ceai, anumite mixuri de plante pot ajuta la calmarea disconfortului. In plus, consumul de ceai cand aveti durere in gat si o stare generala de rau va va ajuta sa va hidratati si sa va recuperati mai rapid. In plus, combinate cu miere, ceaiurile de plante devin un adjuvant antibacterian pentru durerea in gat. Continuati sa cititi acest articol pentru a afla detalii despre ceaiurile recomandate pentru a ameliora durerea in gat. De asemenea, veti afla si care sunt sfaturile pentru preventie, pentru a reduce frecventa aparitiei acestor probleme.

Lista de ceaiuri recomandate pentru a ameliora durerea in gat

Aproape orice tip de ceai este potrivit pentru durere in gat intrucat ajuta la hidratarea cailor respiratorii si reduce senzatia de disconfort. De asemenea, consumat cu regularitate cand aveti durere in gat, ceaiul va ajuta sa preveniti deshidratarea si sa va reveniti mai rapid. Un alt avantaj al consumului anumitor tipuri de ceai pentru durerea in gat il reprezina efectul antioxidant si antiinflamator. Anumite combinatii de plante folosite in ceaiuri au efect antibacterian si ajuta la combaterea bacteriilor care cauzeaza durerea in gat.

 

Sub forma de drajeuri de supt, fara zahar, Septocalmin Forte este un supliment alimentar special conceput pentru a calma gatul iritat. Are la baza o combinatie unica de 8 substante bioactive care, potentandu-se reciproc, asigura o ameliorare rapida a suparatoarelor dureri de gat. Acestea sunt un simptom frecvent intalnit in faringita, a carei cauza este de cele mai multe ori o infectie virala, raceala sau gripa.

  • Ceai de musetel

Musetelul este o planta foarte folosita pentru durere in gat si nu numai. Aceasta contine diferiti compusi, in special acid α-linolenic si apigenin. Datorita acestora, ceaiul de musetel este recomandat pentru a trata durerea in gat deoarece are efect:

  • antiinflamator;
  • antioxidant;
  • antimicrobian;
  • calmant al durerii.

Consumul de ceai de musetel pentru durere in gat actioneaza in doua sensuri. Pe de-o parte, durerea se amelioreaza datorita efectelor benefice ale plantelor. Pe de alta parte, prin consumul de ceai cald, disconfortul de la nivelul gatului este redus. Un alt aspect pozitiv al acestui ceai este lipsa cafeinei. Asadar, il puteti folosi in orice moment al zilei, pentru a ameliora durerea in gat.

  • Ceai verde

Bogat in antioxidanti si cu proprietati antiinflamatorii, ceaiul verde este o alta optiune benefica pentru a reduce durerea in gat. Avand in vedere ca ceaiul verde contine cafeina, consumul acestuia pe parcursul zilei trebuie sa fie moderat, pentru a va putea odihni.

Efectele sale benefice nu se limiteaza la a ameliora durerea in gat. S-a constatat ca acesta a avut un impact pozitiv si asupra pacientilor cu tub endotraheal, ajutandu-i in ameliorarea durerii. Pentru rezultate foarte bune, puteti pregati o cana de ceai pe care sa o lasati sa ajunga la temperatura camerei. Apoi, pentru a reduce nivelul de durere in gat, puteti face gargara cu acest ceai. Puteti repeta procesul de 2-3 ori, in functie de nevoie.

  • Ceai de turmeric

Turmericul este comercializat de multe ori sub forma de pudra si folosit pe post de condiment. Putini stiu ca ceaiul de turmeric este foarte benefic pentru durerea in gat. Atunci cand il combinati cu miere si il consumati cat mai cald posibil, veti simti in scurt timp o ameliorare a disconfortului.

Printre beneficiile turmericului consumat in ceai pentru durerea in gat se numara:

  • reducerea inflamatiei;
  • prevenirea sau limitarea infectiilor;
  • stimularea sistemului imunitar;
  • reducerea durerii de la nivelul gatului.

Conform studiilor, ingredientele active din turmeric ajuta la producerea unor modificari in structura celulara, contribuind la grabirea procesului de vindecare si reducerea inflamatiei. Atunci cand il combinati cu suc de portocale sau adaugati vitamina C suplimentara, veti oferi organismului un suport foarte bun pentru a se recupera mai rapid.

Durere in gat frecventa? Sfaturi pentru preventie

Cea mai buna metoda prin care puteti preveni durerea in gat este prin evitarea contractarii germenilor care pot conduce la aparitia acestei probleme. De asemenea, mentinerea unei igiene riguroase este importanta pentru a putea preveni aparitia acestei probleme.

 

Farmacistii Catena recomanda Septocalmin Islandica – datorita extractului de Cetraria islandica are un efect calmant si placut asupra gatului, faringelui si corzilor vocale. Contine compusi care sustin sanatatea bronhiilor si ajuta in caz de tuse.

  • Igiena stricta

In primul rand, este important sa va spalati pe maini timp de cel putin 20 de secunde, inainte si dupa masa, dar si dupa ce ati stranutat sau tusit. De asemenea, igiena nu se opreste aici si continua prin evitarea atingerii fetei, ochilor sau a gurii. De exemplu, pentru a mentine igiena riguroasa si a preveni durerea in gat, puteti sa folosi un gel antibacterian pe baza de alcool, cand nu va spalati pe maini.

  • Evitati factorii alergenici si chimici

Fumatul poate fi un factor care va expune la diferiti factori toxici si chimici. Din cauza fumatului, va puteti irita gatul si experimenta foarte des durerea in gat. De asemenea, daca aveti alergii sezoniere sau la anumiti factori, cum ar fi praful sau mucegaiul, atunci este recomandat sa stati departe de acestea. Prin aplicarea tratamentului corespunzator pentru alergii, puteti evita aparitia senzatiei de gat iritat.

  • Cresteti imunitatea

Daca aveti o imunitate scazuta, puteti fi mai susceptibil(a) la aparitia durerilor in gat. De aceea, o strategie foarte buna pentru a preveni aceasta situatie o reprezinta cresterea nivelului de imunitate din organism. Puteti face acest lucru prin mentinerea unei diete bogate in vitamine si nutrienti. De asemenea, in cazul in care suferiti de o boala cronica, cum ar fi diabetul, sau urmati un tratament de chimioterapie, atunci puteti ajuta organismul sa mentina o imunitate buna cu ajutorul suplimentelor si a recomandarilor medicului. Astfel, veti putea sa preveniti durerile de gat, dar si aparitia altor boli ce pot aparea din cauza imunitatii scazute.

In concluzie, durerea in gat apare ca urmare a unei infectii virale sau bacteriene, dar si din cauza factorilor iritanti sau toxici. Desi acest tip de durere poate disparea in scurt timp, disconfortul creat pe masura ce se accentueaza este suparator. Asadar, puteti ameliora simptomele cu ajutorul ceaiurilor de plante. Cand le consumati calde, ceaiurile din plante vor ajuta la hidratarea gatului, ameliorarea durerii si reducerea infectiei. In plus, preventia este deosebit de importanta. Asadar, puteti preveni aparitia durerii in gat printr-o igiena riguroasa, indepartarea factorilor alergici si toxici, dar si prin imbunatatirea nivelului imunitatii.

 

Surse:

https://www.medicalnewstoday.com/articles/tea-for-sore-throat#other-ingredients

https://www.healthline.com/health/best-tea-for-sore-throat#types

https://www.insider.com/guides/health/treatments/tea-for-sore-throat

https://www.eatingwell.com/article/8049001/best-teas-for-sore-throat/

https://www.healthline.com/health/sore-throat#bottom-line

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/sore-throat/symptoms-causes/syc-20351635#prevention

https://www.cdc.gov/antibiotic-use/sore-throat.html