Ceai pentru plamani sanatosi: recomandari de ceaiuri in afectiuni pulmonare

Ceai pentru plamani sanatosi: recomandari de ceaiuri in afectiuni pulmonare Ceai pentru plamani sanatosi: recomandari de ceaiuri in afectiuni pulmonare

Ultima actualizare: 16 martie 2023

Respiratia greoaie este o senzatia foarte neplacuta. Oricare ar fi factorul care o cauzeaza (o infectie a tractului respirator superior, cum ar fi raceala sau gripa, alergiile sezoniere, poluarea aerului sau o afectiune subiacenta, precum astmul), presiunea resimtita in piept poate afecta grav calitatea vietii.

Farmacistii Catena recomanda suplimentul alimentar de la Naturalis cu efect benefic asupra sanatatii sistemului respirator. Asocierea substantelor bioactive naturale cu mierea poliflora din acest sirop de tuse are efect benefic asupra sanatatii sistemului respirator. BronhoSuport este un sirop de tuse care ajuta la fluidizarea si eliminarea secretiilor bronsice in exces, protejeaza si hidrateaza mucoasa bucala si pe cea a gatului si usureaza respiratia.

Din fericire, unele plante au proprietati care ajuta la combaterea inflamatiei de la nivelul plamanilor, la eliminarea mucusului si sustinerea functiei normale a plamanilor. Deci, daca doriti sa va sustineti sanatatea plamanilor, ceaiurile din plante va pot fi de ajutor.


Exemple de ceaiuri recomandate in afectiunile pulmonare

Inainte de a aprofunda acest subiect, recomandarea noastra este ca, in cazul in care aveti brusc dificultati respiratorii, sa va adresati medicului, mai ales daca acestea sunt insotite de dureri in piept sau greata.

De asemenea, ar trebui sa discutati cu un medic daca simptomele nu se atenueaza in cateva saptamani. Respiratia greoaie nu este intotdeauna un motiv pentru care sa va faceti griji, dar poate fi simptomul unei afectiuni mai grave.

Dificultatea respiratorie poate fi uneori semnul unui atac de panica. Daca v-ati simtit stresati si anxiosi si nu exista un alt motiv evident pentru dificultatile de respiratie, aici veti gasi o lista cu cele mai bune ceaiuri din plante pentru sanatatea plamanilor.

Ceai pentru plamani sanatosi din frunze de mullein

Ceaiul din frunze de mullein este un remediu excelent pentru sustinerea plamanilor si a tractului respirator. De mii de ani, aceasta planta a fost folosita pentru a trata afectiunile pulmonare si alte probleme respiratorii.

Daca dificultatile de respiratie sunt cauzate de o raceala sau de un alt virus, ceaiul de mullein va poate ajuta, usurand expectoratia mucusului care blocheaza caile respiratorii.

De asemenea, planta este bogata in compusi antiinflamatori, cum ar fi verbascozida, un antioxidant puternic. Astfel, poate calma plamanii inflamati si va poate relaxa muschii, ajutand la ameliorarea simptomelor precum respiratia suieratoare, tusea si dificultatile de respiratie.

Ceai pentru plamani sanatosi din eucalipt

Eucaliptul este bine cunoscut pentru proprietatile sale purificatoare, motiv pentru care este deseori folosit in baile cu aburi si pentru masajul pieptului.

Puteti profita de proprietatile eucaliptului si folosindu-l sub forma de ceai. Aceasta planta are rol expectorant, ceea ce inseamna ca ajuta la eliminarea excesului de mucus si a cailor respiratorii.

Similar frunzelor de mullein, eucaliptul are si proprietati antiinflamatorii, ameliorand simptomele infectiilor respiratorii. Poate actiona si ca antimicrobian, ajutandu-va corpul sa lupte impotriva agentilor patogeni care provoaca problemele respiratorii.

Incercati Koflet sirop cu efect benefic asupra tusei productive, dar care trateaza si tusea seaca.

Siropul de tuse Koflet este pe baza de plante si contine substante cu proprietati expectorante, reduce secretiile bronsice, favorizeaza expectoratia. Koflet sirop reduce iritatia mucoasei, are proprietati antialergice si antimicrobiene si este recomandat atat in cazul tusei neproductive, cat si in cazul tusei productive. Koflet are efect mucolitic si expectorant, are un gust bun, determina fluidificarea secretiilor.

Ceai de ghimbir pentru plamani sanatosi

Analgezic natural si puternic antiinflamator, ghimbirul este folosit pentru orice, de la calmarea disconfortului articular si pana la calmarea durerilor de stomac. Aceleasi proprietati antiinflamatorii sunt, de asemenea, o veste buna pentru sanatatea plamanilor nostri.

Reducand inflamatia si relaxandu-ne caile respiratorii, ghimbirul ne ajuta sa respiram mai usor. Proprietatile ghimbirului au demonstrat chiar potentialul de a trata crizele de astm.

Ghimbirul contine, de asemenea, compusi cu rol antiviral si antibacterian, ceea ce inseamna ca intareste sistemul imunitar, ajutand organismul sa scape de agentii patogeni.

Ceai pentru plamani sanatosi din lemn-dulce

O alta planta pe care ne place sa o folosim pentru sustinerea plamanilor este lemnul-dulce. Acesta este un produs polivalent pe care il aveti la indemana in timpul sezonului de raceala si gripa, deoarece ajuta la combaterea bolilor infectioase, la calmarea durerilor de gat si la intarirea sistemului imunitar.

Lemnul-dulce poate ajuta, de asemenea, la gestionarea astmului. La fel ca multe dintre plantele de pe aceasta lista, este un antiinflamator si ne poate ajuta sa ne eliberam caile respiratorii prin calmarea tesuturilor inflamate si iritate.

Cand simtiti presiune in piept sau respiratia este ingreunata, lemnul-dulce poate fi de ajutor prin faptul ca relaxeaza caile respiratorii, astfel incat aerul sa poata trece mai usor.

Impotriva tusei uscate incercati Ronhoklir sirop pentru tuse uscata, un antitusiv gata dozat, usor de administrat.Siropul are o formula naturala si emolienta cu efect antiinflamator, calmeaza tusea uscata si amelioreaza iritatia cailor respitatorii. Bronhoklir x 15plic x 5 ml sirop pentru tuse uscata formeaza o pelicula protectoare si emolienta care reduce disconfortul de la nivelul cailor respiratorii. Contine extract de Nalba-mare cu rol de emoliere si calmare a cailor respiratorii. Contine vitamina C care sprijina buna functionare a sistemului imunitar si vitaminizeaza organismul, asigurand un aport optim de antioxidanti.

Ceai de cimbru pentru plamani sanatosi

Cimbrul este un remediu popular pentru tuse, ajutand la relaxarea muschilor gatului si ameliorand congestia toracica provocata de excesul de mucus.

Compusul principal din cimbru, care se numeste timol, va poate ajuta, de asemenea, sa va protejati sanatatea plamanilor, sprijinindu-va corpul in lupta impotriva infectiilor, deoarece timolul este antibacterian, antiviral si antifungic.

Cimbrul s-a dovedit promitator ca tratament natural pentru bronsita – o infectie a plamanilor, care provoaca tuse, congestie in piept si dificultati de respiratie. Ca expectorant, cimbrul ajuta la eliminarea mucusului si la eliberarea cailor respiratorii.

Ceai din frunze de urzica pentru plamani sanatosi

Profund nutritiva si usor antiinflamatoare, frunza de urzica a fost mult timp utilizata de erboristii europeni, pentru afectiunile pulmonare. Ceaiul de urzica sustine un sistem imunitar sanatos si un raspuns inflamator echilibrat.

Ceai de menta pentru plamani sanatosi

Calmante si decongestionante, s-a demonstrat ca frunzele de menta cresc capacitatea pulmonara prin ameliorarea respiratiei si oxigenarii.

Ceai pentru plamani sanatosi – Fenicul

Feniculul este considerat o planta antispastica. Pentru ameliorarea astmului, fierbeti 1 lingura de seminte de fenicul la o cana de apa. In infuzie, puteti adauga si o jumatate de lingura de miere si ghimbir.

Ceai pentru plamani sanatosi – Ceai verde

Ceaiul verde contine antioxidanti care reduc inflamatia din plamani. Ceaiul verde poate fi, de asemenea, o sursa de cofeina, care este din nou utila in ameliorarea temporara a simptomelor de astm.

Surse:

https://www.adityabirlacapital.com/healthinsurance/active-together/2022/02/17/7-herbal-teas-to-cope-with-asthma-symptoms/

https://nutratea.co.uk/herbal-teas-lung-health/

https://www.rebeccasherbs.com/blogs/rebeccas-herbal-blog/lung-tea-an-herbal-blend-to-support-amp-nourish-the-respiratory-system