Catena sustine Happy Run – Race for the Cure, pe 9 iunie, in Herastrau

Catena sustine Happy Run – Race for the Cure, pe 9 iunie, in Herastrau Catena sustine Happy Run – Race for the Cure, pe 9 iunie, in Herastrau

Ultima actualizare: 5 iunie 2018

Foto: Reprezentanti ai Fildas, Catena, Tonica Group si membri ai Catena Racing Team vor participa si anul acesta la eveniment. La editiile anterioare, Catena a castigat trofeele pentru cea mai numeroasa, cea mai buna si cea mai inimoasa echipa.

 

 

 

Sambata, 9 iunie, in parcul Herastrau, Fundatia Renasterea organizeaza a patra editie Happy Run – Race for the Cure Romania, eveniment sustinut de Catena. Acesta este un prilej de a sarbatori invingatoarele in lupta cu cancerul de san, dar si de a promova diagnosticarea precoce si dreptul pacientelor de a avea acces la cele mai noi tratamente.
 
Fundatia Renasterea organizeaza Happy Run – Race for the Cure incepand cu anul 2015, ca parte din cel mai mare proiect global de informare si strangere de fonduri pentru cancerul de san din lume. Ambasadoarea fundatiei este Andreea Esca, prezentatoarea Stirilor PRO TV. In cifre, evenimentul inseamna peste 160 de curse si peste 2 milioane de participanti, pe 4 continente. Numai in Romania, anul trecut au fost 3.000 de participanti. 
 
Daca doriti sa participati la cursa, exista trei categorii la care va puteti inscrie: 5 km alergare, 5 km Fitness Walk, 1 Km Fun Walk. Inscrierile se fac pe https://www.blt.ro/race-for-the-cure-romania-happy-run.html . De asemenea, poti sa iti formezi o echipa de minimum 10 persoane si sa te inscrii in competitia pentru cea mai numeroasa, cea mai amuzant imbracata, cea mai galagioasa echipa. 
 
In Romania, Happy Run – Race for the Cure este singura cursa caritabila in care toate fondurile stranse sunt folosite in programele de informare, de oferire de servicii medicale gratuite si de suport pacientilor oncologici.
 

Fondurile stranse cu ocazia cursei vor fi folosite pentru:

Oferirea de teste gratuite femeilor din categorii vulnerabile (paciente oncologice, persoane cu venit redus etc.);
Sustinerea activitatilor Asociatiei ASPO (paciente oncologice);
Sesiuni de suport, informare asupra noilor terapii, sustinere psihologica pentru paciente;
Promovarea drepturilor pacientilor oncologici, la nivel national si european.
 
Un bilant al activitatii Fundatiei Renasterea arata ca 29.000 de femei din provincie au facut analize medicale gratuite la unitatile mobile ale fundatiei, iar peste 81.000 au efectuat investigatii la centrele medicale din Bucuresti.