Cand aveti o stare nu foarte placuta si banuiti ca ar putea fi vorba de o raceala, cel mai probabil ati fi tentanti sa nu mergeti la medic, ci mai degraba sa va ghemuiti in pat sub patura preferata. Aceasta abordare este de multe ori potrivita atunci cand sunteti raciti, insa nu va da roade daca aveti o afectiune mai serioasa.
Oamenii obisnuiesc sa amane mult timp vizita la medic in cazul unor afectiuni mai grave, deoarece acestea debuteaza de multe ori cu simptome minore. Cu toate acestea, potrivit specialistilor, cele mai multe boli grave de sezon (si nu numai) incep initial ca o raceala. De aceea, este esential sa aflati care sunt cele mai frecvente semne care indica mai mult decat o raceala.
Dupa ce v-ati decis ca este momentul sa mergeti la medic, este important sa-i dati acestuia cat mai multe detaliii despre simptome si circumstantele in urma carora acestea au aparut. Comunicarea deschisa cu specialistul este cheia catre un diagnostic corect.
Simptome raceala
Simptomele racelii comune apar de obicei la 1-3 zile dupa expunerea la un virus care provoaca aceasta afectiune. Printre semnele si simptomele care pot aparea se numara:
-
tuse
-
secretii sau congestie nazala
-
stranut
-
durere in gat
-
febra scazuta
-
dureri corporale sau o durere usoara de cap
-
stare generala de rau
Pentru a ameliora starile de rau, starile gripale sau febra, Catena recomanda Assista Lotiune pentru Frectie. Produsul activeaza circulatia locala a sangelui, deoarece are actiune revulsiva, decongestionand tesuturile pe care se aplica, si determina revigorarea si relaxarea musculara, diminuand astfel senzatia de contractura. Aceasta lotiune produce dilatarea vaselor de sange superficiale, ceea ce determina, initial, o senzatie de raceala pe piele, urmata apoi de incalzire.
6 semne care va arata ca nu va confruntati doar cu o simpla raceala
Febra mare
Daca un adult are o febra mai mare de 38 de grade Celsius, este posibil ca organismul sa se lupte cu mai mult decat o simpla raceala. Cu toate ca febra moderata ajuta de fapt sistemul imunitar sa omoare bacteriile si virusurile, este indicat sa mergeti la medic pentru a rezolva orice problema de fond.
Simptomele reapar
Daca va simtiti usor rau, apoi mai bine si apoi din nou rau, cel mai probabil ati dezvoltat o ”suprainfectie”, o infectie secundara mai grava care apare atunci cand sistemul imunitar este slabit de o afectiune usoara. Exista posibilitatea ca sistemul imunitar sa se fi epuizat si fi aparut o alta infectie. In alte cazuri, flora normala care protejeaza, de obicei, organismul de patogenii daunatori a fost afectata, lucru care a permis patrunderea acestora in corp. Mai exista riscul ca persoana sa fi fost expusa la un al doilea tip de virus si sa se imbolnaveasca din nou. In aceste situatii, este recomandat sa mergeti la medic pentru ca specialistul sa se asigure ca nu este vorba de o afectiune mai grava.
In functie de situatie, medicul poate recomanda anumite produse care sa amelioreze simptomele, cum ar fi Naturalis Bronhosuport. Asocierea substantelor bioactive naturale cu mierea poliflora din acest sirop de tuse are efect benefic asupra sanatatii sistemului respirator. BronhoSuport este un sirop de tuse care ajuta la fluidizarea si eliminarea secretiilor bronsice in exces, protejeaza si hidrateaza mucoasa bucala si pe cea a gatului si usureaza respiratia.
Dureri puternice de cap
Daca durerile de cap pe care le aveti sunt atat de severe incat va afecteaza capacitatea de concentrare, ar trebui sa luati legatura cu un medic. O durere puternica de cap poate fi semnul unei tulburari care afecteaza sistemul nervos central, cum ar fi meningita. Persoanele care au meningita au senzatii de ameteala si lipsa de luciditate.
Senzatie intensa de oboseala si slabiciune
Daca va simtiti atat de slabiti incat si actiunea de a va ridica din pat pare un efort urias, este momentul sa solicitati ingrijiri medicale. Oboseala si durerile musculare ar putea indica prezenta unei gripe, o boala respiratorie contagioasa cauzata de un virus. Avantajul este ca medicul poate face anumite lucruri care sa va usureze starea nu foarte confortabila. De exemplu, va poate prescrie un medicament antiviral, care scurteaza durata simptomelor. De asemenea, poate lua masurile necesare pentru a preveni problemele secundare grave ale gripei, cum ar fi pneumonia. In plus, poate recomanda DACIA PLANT Calmotusin sirop, un produs care calmeaza tusea si care decongestioneaza eficient caile respiratorii, datorita extractelor vegetale. Siropul de tuse Dacia Plant Calmotusin este realizat dupa o reteta traditionala, ce imbina cunostintele autohtone si ayurvedice cu cele mai recente studii asupra plantelor de leac.
Aveti o afectiune cronica
Persoanele care au probleme mai mari de sanatate, cum ar fi diabetul, tulburarile renale sau hipotiroidismul, ar trebui sa mearga la medic chiar daca au doar simptome de raceala. De exemplu, persoanele care au diabet pot intampina probleme cu glicemia atunci cand sunt bolnave. Din aceasta cauza, o vizita la medic ar putea preveni eventualele complicatii.
Palpitatii cardiace
Multi oameni nu se ingrijoreaza atunci cand au ocazional batai neregulate ale inimii. Cu toate acestea, o afectiune insotita de aritmie ar putea indica o problema mai grava, cum ar fi deshidratarea sau o infectie virala care afecteaza inima sau mucoasa ei. De asemenea, palpitatiile cardiace pot fi cauzate si de o embolie pulmonara, mai precis un cheag de sange care intra in plamani.
Referinte:
https://www.everydayhealth.com/cold-flu-pictures/signs-its-more-than-a-cold.aspx
https://www.health.com/condition/cold/signs-more-serious-common-cold
https://www.medexpress.com/blog/better-health/3-signs-it-may-be-more-than-common-cold.html
https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/common-cold/symptoms-causes/syc-20351605
Farmacistul Catena va recomanda:
-
Lotiune pentru Frectie, 100 ml, Assista
Lotiunea pentru frectie Assista se utilizeaza in stari de oboseala generala si dureri musculare, stari generale de rau, stari gripale, febra. Lotiunea pentru frectie Assista activeaza circulatia IocaIa…