Alergia este o reactie exagerata a sistemului imunitar fata de alimente sau de mediul inconjurator. Alergia la proteinele din laptele de vaca este una dintre cele mai frecvente alergii la sugari si implica o reactie imunitara la proteina prezenta in lapte.
Cu o experienta de 40 de ani de cercetare in alergii, Nutricia desfasoara cercetari de pionierat cu o echipa pasionata, formata din 500 de oameni de stiinta si experti. Astfel, am dezvoltat formula noastra Aptamil® Pepti SYNEO™1, conceputa pentru bebelusii diagnosticati cu alergie la proteinele din laptele de vaca.
Aptamil® Pepti SYNEO™1 este un aliment destinat unui scop medical special, care contine ingrediente cercetate stiintific.
Formula SYNEO™
Formula combina SYNEO™ cu o structura de proteine extensiv hidrolizate, conceputa pentru managementul nutritional al alergiei la proteinele din laptele de vaca. Aptamil Pepti SYNEO 1 este potrivit pentru nutritia bebelusilor de la nastere si pana la 6 luni si se foloseste la recomandarea medicului.
Combinatia patentata SYNEO™ contine GOS/FOS, complex de galacto- si fructooligozaharide, si Bifidus Breve, membru al familiei bacteriene care se gaseste in mod natural in intestinul sugarului.
Precautii / Atentionari Lapte Praf Aptamil PEPTI SYNEO 1
Laptele matern este cea mai buna hrana pentru copilul tau.
Aptamil® Pepti SYNEO™1 se utilizeaza doar sub recomandare si supraveghere medicala si numai dupa instruirea mamei.
A nu se utiliza pentru prematuri sau sugari care sunt imunocompromisi.
Cum prepari Aptamil PEPTI SYNEO
1. Spala-te bine pe maini, sterilizeaza toate ustensilele utilizate in prepararea laptelui si asigura-te ca marginea ambalajului este curata.
2. Fierbe apa potabila pentru prepararea laptelui timp de 5 minute, apoi lasa la racit pana la cca 40°C. Toarna in recipientul pregatit (biberon/canuta) cantitatea de apa fiarta si racita, necesara conform dozarii pentru o masa.
3. Dozeaza pudra cu lingurita din capacul ambalajului, nivelata cu ajutorul marginii din interiorul cutiei. Adauga pudra conform tabelului de dozare in recipientul pregatit (biberon/canuta).
4. Inchide recipientul si agita vertical si viguros timp de 10 secunde. Este foarte important sa respecti modalitatea si timpul de agitare pentru a dizolva corect pudra.
5. Verifica pe incheietura mainii tale temperatura laptelui preparat (cca 37°C).
Ingrediente
Hidrolizat proteic din zer (din lapte de vacă), maltodextrină, uleiuri vegetale (ulei de palmier, ulei de cocos, ulei de rapiță, ulei de floarea-soarelui bogat în acid oleic, ulei de floarea-soarelui), galactooligozaharide (din lapte de vacă), fosfat de calciu, emulgatori (esteri ai acidului citric cu mono- și digliceride ale acizilor grași), fructooligozaharide, ulei de pește, clorură de potasiu, ulei din Mortierella alpina, clorură de colină, citrat de potasiu, clorură de sodiu, clorură de magneziu, L-tirozină, acid L-ascorbic, inozitol, magneziu hidrogen fosfat, taurină, L-ascorbat de sodiu, Bifidobacterium breve M-16V, sulfat de zinc, L-carnitină, sulfat feros, DL-alfa tocoferil acetat, uridină 5'-monofosfat de sodiu, 5'-monofosfat citidină, D-pantotenat de calciu, 5'-monofosfat adenozină, inozină 5'-monofosfat de sodiu, nicotinamidă, guanozină 5'-monofosfat de sodiu, sulfat de cupru, DL-alfa tocoferol, retinil palmitat, riboflavină, hidroclorură de tiamină, hidroclorură de piridoxină, sulfat de mangan, iodură de potasiu, acid pteroilmonoglutamic, retinil acetat, selenit de sodiu, fitomenadionă, D-biotină, colecalciferol, cianocobalamină