Exercitiile fizice si alimentatia sanatoasa merg mana in mana atunci cand vreti sa slabiti. Pentru a pierde in greutate, este important sa mancati alimentele potrivite care sa asigure o nutritie optima si senzatia de satietate.
Unele alimente, in schimb, cresc senzatia de foame si multi oameni ajung sa manance alimente nedorite. Regimul de slabit trebuie sa cuprinda alimente bogate in fibre care ofera satietate pentru mai mult timp. Cerealele, sucurile si salatele intra toate in categoria alimentelor bogate in fibre.
Cateva muscaturi din mancare pot „activa” zonele din creier si intestin care sporesc senzatia de foame. Controlul proceselor digestive este de trei tipuri: cefalic, gastric si intestinal. Controlul cefalic gestioneaza receptorii pentru vedere, miros, gust, initiaza reflexele ce produc salivatia, producerea sucului gastric si contractiile gastrice. Toate acestea sunt mediate de nervul vag.
Atunci cand luam cateva muscaturi dintr-o anumite mancare se creeaza dorinta de a consuma si mai mult pentru a repeta sau a mentine senzatiile de recompensa pe care le-a experimentat creierul atunci cand am mancat anumite alimente la care am poftit.
Adevarul este ca, daca mancam o mica portie din orice preparat, mai ales daca suntem aproape de ora mesei, acest lucru va spori pofta de mancare, in loc sa o reduca. Expertii sustin ca unele alimente provoaca mai mult senzatia de foame decat altele.
Alimente care sporesc senzatia de foame si pe care sa le evitati daca doriti sa slabiti
Exista unele alimente care va pot face sa va simtiti si mai infometati la scurt timp dupa ce le mancati.
Sucuri de fructe
Sucurile de fructe sunt bogate in apa si zahar si sunt lipsite de fibrele benefice ale fructelor intregi. Sucurile pot ajuta la detoxifiere, dar cu siguranta nu confera satietate. Optati pentru fructe intregi in loc de sucuri de fructe pentru a va creste satietatea.
Cereale
Cerealele par minunate la micul dejun. Dar stiati ca sunt facute din cereale rafinate care sunt digerate si absorbite in organism destul de repede? In schimb, puteti manca la micul dejun alimente bogate in proteine pentru a reusi sa pierdeti in greutate.
Gustari sarate
Problema cu gustarile sarate este ca cei mai multi oameni nu pot sa le manance cu moderatie. De asemenea, gustarile sarate cresc senzatia de sete, iar multi confunda setea cu foamea si ajung sa manance in exces. Optati pentru gustari sanatoase in cazul in care vreti sa slabiti.
Benesio MaxiTonic contine o combinatie unica de 24 de elemente (vitamine, minerale, acizi grasi nesaturati si extracte naturale), care contribuie la revigorarea si tonifierea organismului si la imbunatatirea calitatii vietii.
Bauturi fara zahar
Ati crezut ca sucurile dietetice sunt sanatoase? Mai ganditi-va. Bauturile promovate ca fiind lipsite de zahar pot spori senzatia de foame. La baza acestui lucru sta faptul ca gustul dulce al acestor bauturi reduce nivelul zaharului din sange. Aceasta scadere creste senzatia de foame, deoarece nivelul zaharului din sange trebuie sa se echilibreze.
Salate
Salatele sunt extrem de populare in randul celor care vor sa renunte la kilogramele in plus. Pline de legume hranitoare, salatele sunt cu siguranta sanatoase. Cu toate acestea, nu pot oferi senzatia de satietate. Pentru a face salata mai satioasa, puteti adauga anumite legume, cum ar fi broccoli, mazare, morcovi, dar si alte alimente precum pui, fasole, somon si branza. Acestea adauga salatei proteine, iar organismului ii va lua mai mult timp sa o absoarba.
Iaurt cu continut scazut de grasimi
Cu cat mestecati mai mult un aliment, cu atat este mai benefic pentru organism. In aceasta categorie nu intra, insa, si iaurtul. Iar variantele cu continut scazut de grasimi abunda, de cele mai multe ori, in indulcitori care pot creste glicemia, fiind lipsite de grasimea din lactate care ofera satietate. Incercati in schimb un iaurt simplu, cu grasimi, caruia sa-i adaugati granola, fructe de padure proaspete si nuci. Mai multe fibre, mai multa mestecare si mai multa satisfactie.
Benesio Magneziu B complex contribuie la metabolismul energetic normal, la reducerea oboselii si extenuarii, la mentinerea sanatatii psihice si la functionarea normala a sistemului nervos.
Orez alb
Orezul alb creste si apoi reduce destul de mult glicemia, starnind din nou senzatia de foame. De aceea, este recomandat sa alegeti orez basmati sau orez brun. Nu provoaca acea reactie de tip roller coaster in organism. Sfat: nu il gatiti prea mult.
Briose
V-ati intrebat vreodata care este diferenta intre o briosa sau o bucata de tort la micul dejun? In ceea ce priveste nutritia, nu exista prea multe. Ambele sunt pline de faina alba rafinata, zahar si grasime, o modalitate perfecta de a ingera calorii fara a va satisface foamea.
Albusuri de ou
Daca renuntati la bunatatea galben-portocalie din mijlocul oului pentru a tine caloriile departe, aflati ca albusurile de ou nu asigura satietate. Asta pentru ca galbenusul este „proteina completa” a naturii datorita continutului de aminoacizi, pe care corpul ii foloseste pentru a produce celule. In plus, potrivit cercetarilor recente, cantitatea de grasimi saturate si colesterol dintr-un ou intreg nu este daunatoare pentru organism.
Paine alba
Painea alba nu contine fibrele sau nutrientii cerealelor integrale care ofera satietate. Exista o solutie simpla in acest caz: mancati in schimb paine integrala. Si exista o multime de variante din care sa alegeti: paine din grau integral, secara si chiar paine cu mai multe cereale.
Vreti sa tineti sub control pofta de dulce, dar si nivelul de glucoza din sange? Apeleaza cu incredere la W Crom forte, un supliment alimentar cu o concentratie optima de crom, ce sustine metabolismul macronutrientilor si echilibrarea glicemiei.
Cartofi pai
Cu toate ca nu sunt la fel de gustosi precum cei prajiti, cartofii copti sau fierti va vor potoli foamea mai bine decat majoritatea alimentelor de pe planeta. In schimb, cartofii prajiti in ulei si acoperiti cu sare isi pierd cea mai mare parte din beneficii. Si, de obicei, au mai multa grasime si sare decat cartofii simpli.
Gogosi
Oricat de greu ar fi, nu va lasati ademeniti nici macar de gogosile care suna mai sanatos. (O gogoasa vegana poate fi totusi prajita si plina de zahar, sporind senzatia de foame). Nu este de mirare ca gogosile sunt facute complet din zahar. Gogosile se descompun in zaharuri, facand ca pancreasul sa elibereze si mai multa insulina. Daca nivelul insulinei este prea mare, in celule intra prea mult zahar, fara sa mai ramana in sange. Drept urmare, nivelul zaharului din sange scade, provocand o senzatie de foame la scurt timp dupa consum.
Alcool
Dupa cateva pahare cu prietenii, multi uita sa mai respecte regimul alimentar si ajung sa-si comande cheeseburger si cartofi prajiti. Studiile arata ca atunci cand beti alcool, aveti tendinta sa mancati alimente bogate in calorii.
Covrigi si croissante
Desi ambele produse par mici si satioase, sunt facute din zahar alb si faina. Au cateva fibre sau nutrienti. Drept urmare, glicemia creste si apoi se prabuseste, provocand o senzatie si mai mare de foame.
Referinte:
https://www.ndtv.com/health/watch-out-for-these-foods-which-increase-your-hunger-1897975
https://time.com/collection/guide-to-weight-loss/4427147/9-foods-that-make-you-hungrier/
https://www.eatthis.com/foods-that-make-you-hungry/
https://betterme.world/articles/foods-that-increase-appetite/
https://www.webmd.com/food-recipes/ss/slideshow-foods-make-you-hungry