10 afectiuni care se agraveaza vara

10 afectiuni care se agraveaza vara 10 afectiuni care se agraveaza vara

Ultima actualizare: 14 octombrie 2024

In timp ce iarna este numita „sezonul bolilor”, unele infectii sau boli sunt mai frecvente in timpul primaverii si verii. De parca, caldura nu ar fi suficienta, sa va imbolnaviti vara este o provocare. Pentru a va bucura de vacanta de vara, de petrecerile la piscina si de picnicuri la gratar, cunoasteti bolile comune de vara si modalitatile de a le preveni si trata in mod eficient. Este mai bine sa o preveniti decat sa tratati bolile. Pentru a afla cum puteti preveni si trata zece dintre cele mai grave boli de vara, cititi mai departe.

 

Farmacistii Catena recomanda Rehidrafort de la Naturalis, un supliment care contribuie la restabilirea echilibrului electrolitic, prin compensarea rapida a pierderii de minerale si lichide. Datorita compozitiei echilibrate de ingrediente active, Naturalis Rehidrafort ajuta la corectarea starilor de deshidratare.

 

In acest sezon, anumite boli sunt mai frecvente din cauza cresterii temperaturilor care pot atinge cote periculoase. De asemenea, este ideal pentru ca agentii patogeni sa prospere si sa se raspandeasca in astfel de conditii. Bolile de vara variaza de la dureri de ochi la afectiuni ale pielii si astm - lista poate continua. Problemele de sanatate care decurg din aceste boli nu trebuie ignorate si nici nu ar trebui sa impiedice pe cineva sa aiba o vara relaxanta.

Urmatorul infografic discuta despre cele mai frecvente boli la care oamenii trebuie sa fie atenti si cateva sfaturi pentru a ramane sanatosi in timpul sezonului de vara.


Insolatie

Insolatia este o boala frecventa de vara, cauzata de expunerea prelungita la temperaturi ridicate. Este cunoscuta si sub numele de hipertermie din cauza temperaturilor ridicate. Simptomele de epuizare de caldura, cum ar fi dureri de cap, ameteli si slabiciune preced insolatia.

Insolatia poate fi tratata prin racirea corpului din exterior cu ajutorul pachetelor de gheata, apa sau aer rece. Racirea interna poate fi realizata si prin spalarea stomacului sau a rectului cu apa rece.

Intoxicatie alimentara

Toxiinfectia alimentara este una dintre cele mai raspandite boli de vara si este cauzata de consumul de alimente contaminate.

Intoxicatia alimentara este mai probabila in lunile fierbinti de vara, deoarece vremea calda si umeda creeaza un cadru ideal pentru cresterea bacteriilor, care poate duce la contaminarea alimentelor.

Este raspandit de bacterii, virusi, substante chimice si toxine care induc disconfort la stomac, greata, varsaturi si diaree dupa intrarea in corpul uman.

Bacteriile care cauzeaza boli se gasesc in mod obisnuit in carnea cruda, apa contaminata si alimentele servite in aer liber de vanzatorii de pe marginea drumului.

Ochi inflamati

O senzatie inconfortabila in sau in jurul unuia sau ambilor ochi este cunoscuta sub numele de dureri de ochi. 

Conjunctivita, cunoscuta adesea sub numele de dureri de ochi, este o infectie virala care afecteaza membrana exterioara a globului ocular si pleoapa interioara. Cu o senzatie de usturime, ochii devin rosii si lacrimeaza.

Farmacistii Catena recomanda Oftapic Allergy, o solutie oftalmica, sterila, lubrifianta, hidratanta, calmanta, protectoare si reconfortanta, izotona, biocompatibila. Aceasta solutie tampon pentru ochi rosii si iritati contine extract fluid de Helichrysum (Helichrysum italicum).

Durerea de ochi poate fi tinuta la distanta prin:

  • Folosind ochelari de soare
  • A se abtine de la atingerea ochilor
  • Minimizarea distribuirii produselor pentru ochi
  • Protejarea ochilor in timpul sportului

Depresia de vara

Vara nu inseamna ca toata lumea se va distra la soare. Sosirea verii ii face pe unii oameni sa se simta rau. Tulburarea afectiva sezoniera sau TAS a fost mentionata ca tulburare depresiva majora, cu modele sezoniere in ultimii ani.

Nu exista cercetari cu privire la cauza depresiei de vara, dar zilele mai lungi, precum si cresterea caldurii si umiditatii, ar putea fi factori care contribuie la debutul ei.

Depresia de vara se caracterizeaza prin pierderea poftei de mancare, pierderea in greutate, dificultati de somn si ingrijorare.

Obtinerea ajutorului de specialitate, somnul adecvat, mentinerea tiparelor de exercitii fizice, protejarea personala si a nu exagera cu dieta si fitnessul pot usura gestionarea depresiei de vara.

Deshidratare

Una dintre bolile comune de vara este deshidratarea. Deshidratarea este cauzata de conditiile calde si umede dintr-o varietate de cauze. Pe timpul verii, pierdem multa apa si saruri prin transpiratie fara sa ne dam seama.

Cand cantitatea de apa care iese din organism depaseste cantitatea absorbita, are ca rezultat deshidratarea. Aceasta trebuie completata pentru ca organismul sa functioneze normal.

Uscaciunea gurii si a limbii, oboseala extrema, pierderea poftei de mancare, intoleranta la caldura, urina inchisa la culoare si sete excesiva sunt semne de deshidratare.

A bea apa si alte lichide inainte de a simti sete este cea mai buna abordare pentru a evita deshidratarea. Setea este un indicator tardiv al deshidratarii si nu trebuie ignorata.

Abtinerea de la efectuarea unei activitati intense la soare, limitarea dietei bogate in sare si proteine ​​si mentinerea sub control a diareei si varsaturilor va preveni efectele adverse ale deshidratarii.

 

Farmacistii Catena recomanda Naturalis Rehidrafort aroma portocale, un supliment alimentar sub forma de saruri de rehidratare care contribuie la restabilirea echilibrului electrolitic prin compensarea rapida a pierderii de minerale si lichide. Datorita compozitiei echilibrate de ingrediente active, Naturalis Rehidrafort ajuta la corectarea starilor de deshidratare. Sarurile de rehidratare Naturalis Rehidrafort se pot administra in stari de deshidratare, cand organismul pierde cantitati mari de apa prin diaree, varsaturi sau transpiratie.

 

Durere de cap

Durerile de cap par sa fie mai frecvente in lunile de vara, cand temperaturile sunt mai ridicate. O durere de cap indusa de caldura este produsa de modul in care corpul dumneavoastra reactioneaza la caldura, nu de caldura in sine. Deshidratarea usoara poate produce dureri de cap in orice perioada a anului, dar vara, temperaturile caniculare si transpiratia abundenta pot exacerba problema.

Exemple de dureri de cap si migrene legate de vreme:

  • Umiditate excesiva
  • Stralucirea soarelui
  • Scaderi bruste ale presiunii atmosferice
  • Lumina intensa
  • Limitarea expunerii la soare si ramanerea in casa, pe langa hidratarea adecvata, poate ajuta la prevenirea durerilor de cap de vara.

Oreion

Oreionul este o infectie virala foarte contagioasa. Cand o persoana infectata tuseste sau stranuta in aer, aceasta se poate raspandi. Se stie ca afecteaza in primul rand copiii pe parcursul lunilor de vara. Glanda parotida din fata urechilor este afectata, rezultand umflaturi semnificative, febra si disconfort.

O analiza pe termen scurt, precum si pe termen lung, a aratat ca incidenta oreionului a fost mai mare in lunile de vara si a fost conectata pozitiv cu presiunea vaporilor si temperatura medie mai ridicate. Odihna, compresiile calde sau reci pentru durere si hidratarea adecvata sunt cele mai bune modalitati de a trata oreion, in timp ce vaccinarea este cea mai buna metoda de prevenire a oreionului.

Varicela

Vara este sezonul de varf al varicelei, cand virusul extrem de contagios provoaca vezicule neplacute pe piele la unii oameni si poate fi fatal pentru altii.

Mancarimi ale pielii, cruste, roseata, vezicule, pierderea poftei de mancare, febra intensa si dureri de cap sunt simptome frecvente ale varicelei.

In cea mai mare parte, tratamentul se concentreaza pe atenuarea simptomelor pana cand afectiunea se rezolva de la sine. Mentinerea rece a corpului ajuta la reducerea mancarimii cauzate.

Cremele, medicamentele si pastilele fara prescriptie medicala sunt alte optiuni de tratament pentru varicela, in afara de vaccinare.

Tuse si raceala

Racelile si alergiile de vara au in comun simptome precum stranutul, congestia, curgerea nasului si mancarimea sau durerea in gat, dar o raceala include de obicei febra, transpiratie si tuse.

Daca simptomele dispar dupa cateva saptamani, probabil ca a trecut o raceala de vara. Simptomele alergiei, pe de alta parte, tind sa dureze mai mult si sunt mai persistente.

Simptomele racelii incep de obicei usor, se agraveaza in timp, apoi revin la usoare. Sistemul imunitar al organismului determina durata racelii.

Mentinerea unei hidratari optime, pastrarea mainilor curate si limitarea expunerii la soare pot ajuta la prevenirea si tratarea frigului de vara.

Arsuri solare

Arsurile solare sunt produse de radiatiile ultraviolete (UV) ale soarelui care dauneaza celulelor pielii. Supraexpunerea la razele ultraviolete daunatoare ale soarelui poate provoca eruptii grave pe piele.

Minimizarea expunerii la soare, dusurile reci, aplicarea de protectie solara, utilizarea analgezicelor si a bea mai multa apa sunt cateva modalitati de a ameliora iritatia.

Spray-ul racoritor dupa plaja de la Rilastil, din gama SUN SYSTEM este o emulsie fin nebulizata, cu o textura usoara si absorbtie rapida care hidrateaza si calmeaza pielea supusa stresului oxidativ cauzat de radiatiile ultraviolete, mentinand-o astfel sanatoasa si elastica.

Boli transmise prin apa

Vara, infectiile transmise prin apa sunt de obicei prezente, dar sunt si usor de prevenit.

Bolile tipice de vara includ diareea, dizenteria, tifosul, bolile transmise de tantari, holera si tifoida, toate acestea fiind boli transmise prin apa.

Cele mai multe dintre aceste boli pot fi prevenite prin practici de igiena adecvate. Apa potabila simpla poate fi inlocuita cu apa fiarta si racita pentru a ucide agentii patogeni inainte de consum.

 

https://www.starhealth.in/blog/common-summer-diseases

https://www.bloodworkslab.com/news-internal/2022/3/25/these-10-diseases-could-ruin-your-summer

https://www.icliniq.com/articles/skin-care/common-illnesses-during-summer

 

Farmacistul Catena va recomanda:

  • -35,00%
    RILASTIL SUN SYSTEM - Spray racoritor dupa plaja x 200ml

    RILASTIL SUN SYSTEM Spray racoritor dupa plaja X 200ml

    Spray racoritor dupa plaja este o emulsie fin nebulizata, cu o textura usoara si absorbtie rapida care hidrateaza si calmeaza pielea supusa stresului oxidativ cauzat de radiatiile ultraviolete, mentinand-o…

  • 3 la pret de 2
    Assista Oftapic Allergy picaturi ochi x 10 ml

    Picaturi de ochi Assista Oftapic Allergy X 10 ml

    Oftapic Allergy este o solutie oftalmica, sterila, lubrifianta, hidratanta, calmanta, protectoare si reconfortanta, izotona, biocompatibila. Aceasta solutie tampon pentru ochi rosii si iritati contine…