Teste pentru depistarea infertilitatii

Teste pentru depistarea infertilitatii Teste pentru depistarea infertilitatii

Ultima actualizare: 19 septembrie 2016

Infertilitatea reprezinta, din pacate, o afectiune frecventa in zilele noastre. Cauzele infertilitatii pot fi multiple, avand atat componenta feminina, cat si componenta masculina. Regretabil este ca una dintre cauzele frecvente ale infertilitatii este reprezentata de amanarea voita a momentului obtinerii sarcinii, din diverse considerente – status financiar, status social, cariera etc.

 

Tot mai multe femei aleg amanarea obtinerii sarcinii pana dupa varsta de 35 de ani, uneori chiar 40 de ani, in favoarea implinirii pe plan profesional, nefiind constiente ca, dupa varsta de 35 de ani, exista un declin fiziologic, ireversibil si vertiginos, al fertilitatii. Investigatiile de specialitate pentru depistarea cauzei infertilitatii incep, de obicei, dupa un an de incercari regulate de a obtine sarcina. Pentru pacientele care au depasit varsta de 35 de ani, aceste investigatii se incep conform noilor ghiduri dupa 6 luni de incercari de a obtine o sarcina.

 

Procesul de obtinere a unei sarcini

Obtinerea unei sarcini presupune parcurgerea anumitor etape − pacienta trebuie sa aiba ovulatie, in urma careia se elibereaza un ovocit care va fi fecundat de un spermatozoid viabil in treimea externa a trompei uterine. Apoi, ovocitul fecundat trebuie sa ajunga din trompa uterina in cavitatea uterina, unde are loc procesul de nidatie.

 

Orice factor care perturba unul sau mai multe dintre aceste procese devine cauza de infertilitate. Investigatiile de specialitate presupun evaluarea in etape a functionalitatii organelor implicate in acest proces complex.

Citeste mai departe pe Farmaciata.ro!