Suferiti de tensiune mare? Recomandari de ceai pentru scaderea tensiunii

Suferiti de tensiune mare? Recomandari de ceai pentru scaderea tensiunii Suferiti de tensiune mare? Recomandari de ceai pentru scaderea tensiunii

Ultima actualizare: 15 noiembrie 2022

ceaiuri-scaderea-tensiunii

Atunci cand discutam despre „tensiune” ne referim la tensiunea arteriala, adica presiunea pe care o are sangele atunci cand circula prin artere. Exista doua valori masurabile ale tensiunii, si anume tensiune arteriala sistolica si tensiune arteriala diastolica. Valoarea tensiunii sistolice este mai mare in orice situatie decat valoarea celei diastolice, specialistii considerand ca diferenta normala dintre cele doua trebui sa fie cuprinsa intre 40 si 50 de milimetri coloana de mercur (mmHg).

Cantitatea de sange care este pompata de catre inima si rezistenta la fluxul de sange a arterelor sunt cei doi factori care determina tensiunea arteriala. In situatia in care volumul de sange pompat de catre inima este mai mare iar peretii arterelor sunt mai ingusti din cauza contractiei, valorile tensiunii arteriale in cazul persoanei respective vor fi mai mari. Medicii sustin ca valoarea tensiunii arteriale este un indice foarte explicit al starii de sanatate, avand in vedere faptul ca este vorba despre niste numere usor de retinut si de monitorizat de cate ori este nevoie.


Informatii, pe scurt, despre tensiunea arteriala

Conform studiilor efectuate, aproximativ o treime dintre persoanele adulte se confrunta cu cresteri ale tensiunii arteriale (tensiune mare). Odata cu inaintarea in varsta, valorile tensiunii devin mai mari pentru ca elasticitatea arterelor incepe sa se piarda treptat. Este un fenomen care se petrece pe fondul diverselor complicatii provocate de boli vasculare si cardiace, precum si pentru ca in timp se acumuleaza placa de aterom. Pentru ca tensiunea diastolica este unul dintre factorii de risc principali ai bolilor cardiovasculare, aceasta beneficiaza de o atentie sporita.

Pentru persoanele care au tensiune mare, farmacistii Catena recomanda Fares Ceai tensiune. Este un ceai care are in compozitia sa plante cu efect hipotensor, diuretic, sedativ si hipocolesterolemiant. Acest ceai contine frunze si flori de paducel, frunze de maslin, flori de hibiscus, talpa gastii, traista ciobanului si troscot, ingrediente care sunt recomandate atat persoanelor care au tensiune mare, precum si acelora cu palpitatii, tahicardie sau stari de agitatie. De asemenea, ceaiul pentru scaderea tensiunii de la Fares functioneaza ca un calmant la nivelul sistemului nervos, are si proprietati antioxidante si ajuta si la scaderea colesterolului.

Ce inseamna „tensiune mare”? Valori tensiune arteriala normala

Pentru a stabili ca o persoana are tensiune arteriala mare (hipertensiune), este important ca masuratorile sa fie repetate la intervale de timp regulate si in anumite conditii. Se considera ca o tensiune arteriala optima trebuie sa aiba o valoare de 120/ 80 mmHg (milimetri coloana de mercur). Atunci cand tensiunea are o valoare mai mare de 140/ 90 mm Hg (sau egala cu aceasta), inseamna ca avem de-a face cu tensiune mare sau tensiune marita. In situatia in care nu acordati atentia necesara acestei probleme, pot sa apara complicatii si sa se ajunga la insuficienta cardiaca, la accident vascular cerebral sau la infarct de miocard. De asemenea, complicatiile provocate de hipertensiunea arteriala netratata pot sa provoace si boala renala sau moartea subita a persoanei afectate.

Pentru a va mentine tensiune arteriala in limite normale, farmacistii Catena va recomanda sa folositi Naturalis Cardiovita. Acesta este un supliment alimentar care are rolul de a mentine sanatatea sistemului cardiovascular, ajutand inclusiv la reducerea senzatiei de oboseala, la mentinerea functionarii in bune conditii a sistemului nervos si a sistemului muscular. Naturalis Cardiovita are in compozitie un continut echilibrat de magneziu si potasiu, ceea ce ajuta si din punct de vedere al echilibrului electrolitic din organism.

Ceai pentru scaderea tensiunii – recomandari si beneficii

Inca de la inceputurile umanitatii, ceaiurile din diverse plante au fost folosite pentru a trata anumite afectiuni, precum si pentru a le preveni. Plantele respective sunt unele cu continut bogat de substante active si aduc numeroase beneficii terapeutice, de aceea au fost numite plante medicinale. In situatia persoanelor cu tensiune mare, pot fi utilizate anumite ceaiuri pentru scaderea tensiunii precum si pentru a preveni cresterea acesteia. Specialistii recomanda in primul rand ceaiuri cu un continut ridicat de polifenoil si pe cele bogate in potasiu, care au rolul de a normaliza tensiunea arteriala si de a imbunatati functiile cardiace.

Ceai verde pentru reglarea si scaderea tensiunii

Ceaiul verde contine foarte multi antioxidanti, care au capacitatea de a neutraliza actiunea radicalilor liberi. In acest fel, stresul oxidativ este prevenit, la fel si aparitia inflamatiilor. Atunci cand consumati ceai verde, vasele de sange se relaxeaza iar fluxul sanguin este imbunatatit. Pe de alta parte, ceaiul verde este util pentru ca scade riscul de deteriorare la nivelul peretilor arterelor, prevenind astfel declansarea diverselor boli de inima.

Ceai negru pentru scaderea tensiunii

Si ceaiul negru este bogat in antioxidanti, fiind adesea recomandat pentru scaderea riscului de accident vascular cerebral sau de infarct. Pe langa faptul ca ajuta la scaderea tensiunii arteriale, are si capacitatea de a scadea colesterolul rau. Combate inclusiv stresul si reduce obezitatea, alte cauze care provoaca tensiune mare.

Ceai de paducel pentru scaderea tensiunii

Paducelul mai este cunoscut si sub denumirea de „planta inimii”, tocmai datorita efectelor benefice pe care le are asupra sistemului cardiovascular. Ceaiul de paducel este placut la gust si regleaza eficient ritmul cardiac, imbunatatind tonusul muscular si contribuind totodata la o mai buna circulatie a sangelui.

Ceaiul de hibiscus pentru scaderea tensiunii

Un alt ceai foarte des recomandat persoanelor cu tensiune mare este cel de hibiscus. Acesta este unul bogat in minerale si vitamine, abundand de antioxidanti. Ceaiul de hibiscus are un efect relaxant pentru sistemul nervos, insa nu este recomandat femeilor insarcinate sau celor care alapteaza. Pe langa efectul de scadere a tensiunii arteriale, acest ceai este util si pentru combaterea obezitatii – o alta cauza a hipertensiunii arteriale.