Sovarvul are proprietati de reducere a inflamatiei bronsice si a tusei Maslinul contribuie la apararea organismului impotriva agentilor externi
Ingrediente
miere de albine min. 64%, extracte apoase de: echinacea (Echinaceae herba), sovarv (Origani herba), cimbrisor (Serpylli herba), lichen de piatra (Lichen Islandicus), rizomi de ghimbir (Zingiberis rhizoma), scortisoara (Cinnamomi cortex), frunze de maslin (Oleae folium), cuisoare (Caryophylli flos), extract uscat de Astragalus membranaceus - min. 35%, in proportie variabila; extract hidrogliceric de propolis 1,2%; antioxidant: acid ascorbic; uleiuri esentiale de: lamaie (Citri aetheroleum), geraniu (Pelargoni aetheroleum), scortisoara (Cinnamomi aetheroleum), roinita (Melissae aetheroleum) - min. 0,045%, in proportie variabila.
Beneficiile echinaceei au fost cunoscute si studiate inca de la inceputul secolului trecut. „Echinacea a fost atribuita cu proprietatea de a creste rezistenta organismului la infectie” J. P. Remington, H. C. Wood, The Dispensatory of the United States of America, 1918.
Sovarvul si cimbrisorul contin o mare cantitate de ulei esential care le face recomandate inca in publicatiile medicale de la sfarsitul secolului al XIX-lea pentru probleme specifice sezonului rece. Sovarvul reduce inflamatiile bronsice si tusea iar cimbrisorul calmeaza iritatiile.
Lichenul de piatra, cunoscut si sub denumirea de muschi de Islanda, a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri. Afost cuprins in categoria species pectorales in farmacopee si carti de profil inca din secolul XIX. Datorita continutului bogat in mucilagii, care formeaza pe suprafata mucoaselor un strat protector, este foarte util pentru a calma iritatiile membranelor mucoase.
Maslinul a fost cultivat inca din primele perioade ale istoriei omenirii, frunzele sale fiind folosite pe scara larga in medicina populara din regiunile din jurul Marii Mediterane. Prima mentiune medicala oficiala a frunzei de maslin, un raport care descrie calitatile sale, a aparut in 1854. Studiile efectuate au aratat ca oleuropeinele din frunzele de maslin au capacitatea de a patrunde prin invelisul lipoproteic al germenilor inhiband astfel procesul de replicare a ARN-lui, si implicit de inmultire a germenilor.
Ghimbirul este un tonic aromatic foarte cunoscut, mentionat in Farmacopeile chinezesti, in Ayur-Vedas Susrutas, in literatura sanscrita dar si in scrierile grecilor si romanilor antici. Se cunoaste demult, de exemplu, faptul ca „Infuzia calda sustine transpiratia blanda si calda, […] creste fluxul mucusului la nivelul plamanilor fiind utila in [...] cazuri febrile si inflamatorii care necesita o diaforeza sustinuta”. William Cook, The Physiomedical Dispensatory, 1869.
Cuisoarele, originare din Indonezia, au constituit un articol de comert in India de timpuriu. Subiecte ale scriitorilor chinezi ai dinastiei Han (266 I.Hr. - 220 D.Hr.), acestea au devenit cunoscute in Europa prin secolul IV. Cuisoarele sunt utilizate atat in medicina indiana Ayurveda, medicina chineza cat si in fitoterapia occidentala, in special pentru efectele uleiului esential pe care il contin, cu proprietati „puternic antiseptice”, prezentate asa inca din The British Pharmaceutical Codex, 1911.
Activitatea biologica a scortisoarei se datoreaza in mare parte uleiului esential din compozitia sa. Uleiul de scortisoara a fost, probabil, distilat pentru prima data la sfarsitul secolului al XV-lea. Aldehida cinamica este substanta care confera scortisoarei aroma si mirosul, constituind in jur de 90% din uleiul esential al acesteia. Printre altele, scortisoara sustine sanatatea tractului respirator superior si are un efect tonic.
Astragalus membranaceus, una dintre cele mai importante plante adaptogenice tonifiante din medicina traditionala chineza, are o indelungata istorie de utilizare medicala. Astragalus a fost descris initial in textul clasic Shennong din Materia Medica, cea mai timpurie farmacopee completa din China, scrisa din perioada razboiului pana la dinastia Han (sec. III i.Hr. - sec. III d.Hr.).
Este apreciata pentru capacitatea sa de a consolida energia primara a organismului, pe care noi o cunoastem drept sistemul imunitar.
Propolisul, unul dintre produsele albinelor, este o substanta rasinoasa depusa de albine la baza stupului si in alte zone fiind destinat protectiei fagurelui fata de agentii daunatori. Vechii greci, romani si egipteni erau constienti de proprietatile propolisului si il foloseau in mare masura ca medicament. Cel putin 180 de compusi diferiti au fost identificati pana acum printre care polifenoli, aldehide fenolice, chinine sesqviterpenice, cumarine, aminoacizi, si compusi anorganici.
Uleiurile esentiale de lamaie, geraniu, scortisoara siroinita au fost evaluate in numeroase studii stiintifice pentru activitatea lor impotriva bacteriilor gram-negative si gram-pozitive cu rezultate pozitive.
Beneficii ale utilizarii:
-
Astragalus, ghimbirul si echinacea cresc rezistenta fiziologica a organismului in caz de conditii de ambianta severe si sustin apararea naturala a acestuia;
-
echinacea si ghimbirul sustin sistemul imunitar si sanatatea tractului respirator superior;
-
Astragalus si ghimbirul sustin tonusul organismului;
-
sovarvul contribuie la sanatatea organelor respiratorii, sustine rezistenta organismului; prezinta proprietati de reducere a inflamatiei bronsice si a tusei; imbunatateste imunitatea;
-
cimbrisorul si lichenul de piatra au efect calmant pentru gura si gat;
-
lichenul de piatra contribuie la buna functionare a sistemului imunitar;
-
ghimbirul ajuta la mentinerea sanatatii tractului respirator a sanatatii bronsice; ajuta la mentinerea secretiilor optime in tractul respirator;
-
maslinul contribuie la sanatatea tractului respirator superior. Contribuie la apararea organismului impotriva agentilor externi;
-
cuisoarele ajuta la mentinerea sanatatii tractului respirator; -scortisoara ajuta la intarirea organismului. Sustine sanatatea tractului respirator superior
Atentionari
Nu se recomanda in caz de diabet, alergie la produse apicole sau de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Sarcina si alaptare: se poate consuma de catre femeile insarcinate si mamele care alapteaza.
Efecte secundare si interactiuni: la dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare sau interactiuni medicamentoase.
Mod de utilizare
-
Copii 1 - 4 ani: 1 - 3 lingurite pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.
-
Copii 5 - 12 ani: 4 - 5 lingurite pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.
-
Copii de peste 12 ani si adulti: 3 - 4 linguri pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.
Durata unei cure obisnuite este de 7 - 14 zile.
Ase agita inainte de utilizare.
Dupa deschidere, a se pastra la rece.
Asocieri recomandate:
-
pentru eliminarea disconfortului respirator, la copii de peste 3 ani, siropul Biosept-A13/A16 se poate asocia cu unul sau mai multe dintre produsele: solutia Biomicin-A2, tinctura Biosept-A4, produsele din gama Hapciu, sirop Plantusin-R8/R9, sirop Plantusin Forte-R25/R18, ceai Plantusin-R1, ceai P-pulmonar-R14
-
pentru eliminarea disconfortului urinar la copii de peste 3 ani siropul Biosept-A13/A16 se poate asocia cu solutia Biomicin-A2, ceai Diurosept-U60/U62 sau tinctura Diurosept-U69.
Prezentare: flacon a 100 ml