Simbiotic cu 15 miliarde UFC si complex de vitamine B
Ingrediente:
Refflor® ME pulbere (culturi de bacterii benefice organismului: Lacticaseibacillus paracasei HA108(1), Probiocap® Lactobacillus helveticus Rosell®-52, Bifidobacterium bifidum HA132, in baza de amidon de cartof, saruri de magneziu ale acizilor grasi vegetali si acid ascorbic), Lynside® Forte B100 (drojdie uscata inactiva, niacina/Vitamina B3, pantotenat de calciu/ Vitamina B5, clorhidrat de piridoxina/Vitamina B6, riboflavina/Vitamina B2, clorhidrat de tiamina/ Vitamina B1, acid folic/Vitamina B9, biotina/Vitamina B8, ciancobalamina/Vitamina B12), inulina, capsula vegetala (hidroxipropilmetilceluloza, apa purificata, caragenan, acetat de potasiu, carbonat de calciu, octenil succinat de amidon sodic).
Informatii generale:
Studiile stiintifice demonstreaza ca exista numeroase microorganisme vii care, utilizate in concentratii optime, ofera beneficii organismului uman. Activitatea si eficienta acestora depind de viabilitatea lor in tractul gastrointestinal. Incepand cu procesul de productie si pana in momentul consumului, microorganismele sunt supuse mai multor incercari, precum conditiile de productie (temperatura, presiune) si de depozitare sau de procesele digestive (aciditate gastrica si saruri biliare).
In acest sens, pentru a asigura rate cat mai ridicate de supravietuire si eficienta, Lallemand Health Solutions a dezvoltat tehnologii speciale ca Bio-Support™ si Probiocap®. Tehnologia Bio-Support™ consta in asigurarea microorganismelor cu o matrice protectoare, constituita din proteine si polizaharide, inainte de a fi supuse procesului de liofilizare. Gratie acestei tehnologii, tulpinile produse de Lallemand beneficiaza de o rezistenta optima in timpul procesului de productie si al depozitarii, dar mai ales in timpul tranzitului prin tractul gastrointestinal, avand drept rezultat refacerea florei intestinale. Probiocap® este o tehnologie patentata, ce se aplica dupa procesul de liofilizare si presupune microincapsularea grupurilor de organisme vii latente. Incapsularea asigura o rezistenta sporita la factori externi, cum sunt compresia, socul termic si expunerea la mediul acid.
In alimentatia zilnica, vitaminele B pot fi prezente in cantitati insuficiente, fiind necesara suplimentarea lor. Mai mult decat atat, in urma administrarii de antibiotice, la nivelul organismului se produce o depletie a vitaminelor din grupul de vitamine B, necesitatea suplimentarii cu vitamine B devenind cu atat mai accentuata.
Lynside® Forte B 100 este un produs natural, obtinut din culturi de Saccharomyces cerevisiae. In timpul procesului de fermentatie naturala, S. cerevisiae este hranita cu vitamine B, in concentratii prestabilite, astfel incat, in cel mai natural mod cu putinta, vitaminele sunt incorporate in produsul final. Complexul de vitamine B din Lynside® Forte B 100 prezinta o biodisponibilitate crescuta.
Inulina este o poliglucida omogena, de origine vegetala. Asocierea microorganismelor vii, benefice organismului, cu inulina confera produsului efect simbiotic.
Prin continutul de Lynside® Forte B 100 (vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9 si B12) contribuie la:
-
Functionarea normala a sistemului nervos (vitaminele B1, B2, B3, B6, B8, B12);
-
Mentinerea sanatatii psihice (vitaminele B1, B3, B6, B8, B12);
-
Formarea si mentinerea normala a globulelor rosii ( vitaminele B2 si B12);
-
Functionarea normala a sistemului imunitar (vitaminele B9 si B12);
-
Sinteza si metabolizarea normala a vitaminei D (vitamina B5).
Produsul este dozat in capsule vegetale, obtinute din celuloza, potrivite dietelor vegane/ vegetariene, oferind o protectie mai buna expunerii la umiditate si temperaturi ridicate.
Mod de utilizare:
O capsula pe zi, incepand cu varsta de 3 ani (sau conform recomandarii consultantului de specialitate). In cazul asocierii produsului unui tratament cu antibiotic, utilizarea Refflor® Combo se va realiza la o distanta de minimum 2 ore de administrarea antibioticului. In utilizarea la copii si persoane cu dificultati la inghitire, recomandam desfacerea capsulei si dizolvarea continutului intr-unul dintre lichidele: lapte, ceai, apa etc., la temperatura camerei.