Meniuri si retete pentru ziua de carbohidrati in dieta Rina

Meniuri si retete pentru ziua de carbohidrati in dieta Rina Meniuri si retete pentru ziua de carbohidrati in dieta Rina

Ultima actualizare: 9 octombrie 2023

Dieta Rina presupune un regim alimentar care se intinde pe durata a trei luni, pentru a ajunge la pierderea a cel putin 10 kilograme.

Dieta Rina este structurata in 4 zile diferite, iar fiecare zi este dedicata unui tip specific de alimente. Aceasta dieta se bazeaza pe variabilitate si echilibru si nu impune restrictii calorice extreme.

Indiferent de ziua in care va aflati, in dieta Rina intervalul de 2 ore intre mese trebuie respectat. Ciclul de ore are rolul de a ajuta metabolismul sa functioneze in mod optim si de a va crea un program regulat de mese.


Iata cum functioneaza ciclul de 4 zile in dieta Rina:

Ziua de proteine in dieta Rina: consumati alimente bogate in proteine, cum ar fi carne, oua si branza. Se evita carbohidratii si grasimile.

Ziua de amidon in dieta Rina: consumati alimente bogate in amidon, cum ar fi cartofi, orez si paste. Se evita proteinele si grasimile.

Ziua de carbohidrati in dieta Rina: consumati fructe si legume. Se evita alimentele bogate in proteine si grasimi.

Ziua de vitamine in dieta Rina: consumati alimente bogate in vitamine, cum ar fi fructele si legumele. Se evita alimentele bogate in proteine si grasimi.

Ziua 29 in dieta Rina este ziua dedicata detoxifierii si aveti voie sa beti doar apa sau ceai, iar dupa aceasta zi, se reia ciclul de cate 4 zile. Dieta Rina trebuie urmata 90 de zile, insa pentru echilibrarea metabolismului, aceasta poate fi respectata inca 90 de zile dupa incheiere.

Dieta Rina promoveaza consumul de alimente naturale si proaspete si nu necesita calcularea caloriilor sau cantitatilor exacte.

Foarte important!

Pe durata celor 90 de zile de dieta Rina, micul dejun ramane acelasi in fiecare zi. El este compus din fructe proaspete sau uscate, legume proaspete, seminte si fructe oleaginoase, iar toate acestea se pot combina. De asemenea, la micul dejun se poate consuma cafea sau ceai, cu conditia ca acestea sa nu fie indulcite.

In dieta Rina, ziua de carbohidrati este a treia zi din ciclul de 4 zile si implica consumul de alimente bogate in carbohidrati, cum ar fi fructe si legume. Aceasta zi este conceputa pentru a furniza energie si nutrienti din surse naturale de carbohidrati.

In ziua de carbohidrati in dieta Rina, puteti consuma:

Fructe: o gama variata de fructe este permisa, si anume mere, pere, banane, capsuni, portocale, kiwi, mango si altele. Este recomandat sa consumati fructe proaspete, dar si cele congelate sau conservate fara adaos de zahar sunt acceptate.

Legume: puteti consuma o varietate de legume proaspete sau fierte, cum ar fi rosiile, castravetii, dovleceii, morcovii, ardeii, spanacul, salata verde si altele. Legumele pot fi consumate sub forma de salate, supe sau preparate gatite.

PIDAGO® SLIM comprimate este un supliment alimentar format dintr-un complex de ingrediente ce actioneaza prin reglarea metabolismului macronutrientilor, in special metabolismul lipidic si glucidic, pentru mentinerea unei greutati corporale normale.

Meniu 1 ziua de carbohidrati in dieta Rina

Mic dejun:

Smoothie cu fructe si legume: mixati o banana, cateva capsuni, o mana de spanac, o lingura de seminte de chia si un iaurt degresat. Adaugati putina apa sau lapte de migdale, pentru a obtine consistenta dorita.

Pranz:

Salata cu quinoa: quinoa fiarta amestecata cu felii de avocado, rosii cherry, castraveti si marar. Adaugati un sos usor, facut din suc de lamaie, ulei de masline si putina sare.

Gustare:

Fructe proaspete: un mar, o para si cateva felii de mango.

Cina:

Paste integrale cu sos de rosii si legume: paste integrale fierte servite cu un sos de rosii preparat cu rosii proaspete, usturoi, busuioc si putin ulei de masline. Alaturi, puteti adauga legume la cuptor, precum dovlecei, ardei si morcovi.

Gustare seara:

Iaurt cu fructe si granola: un bol cu iaurt degresat, amestecat cu felii de banana si kiwi, presarat cu putina granola fara zahar adaugat.

Meniu 2 ziua de carbohidrati in dieta Rina

Mic dejun:

Smoothie cu fructe si legume: mixati banane, capsuni, spanac si un pic de iaurt degresat pentru a face un smoothie sanatos si hranitor.

Pranz:

Salata cu fructe si nuci: salata de fructe proaspete, cum ar fi mere, pere, portocale si kiwi, amestecate cu nuci (cum ar fi migdale sau nuci), si stropite cu putin suc de lamaie.

Gustare:

O portocala si un iaurt degresat: fructele si iaurtul sunt o gustare sanatoasa si hranitoare.

Cina:

Legume la cuptor cu quinoa: legume precum dovlecei, morcovi, ardei, si broccoli la cuptor, servite cu quinoa fiarta. Puteti adauga putin ulei de masline si ierburi pentru a da gust.

Gustare seara:

Fructe proaspete cu iaurt: felii de mango, capsuni si kiwi, servite cu o portie de iaurt degresat.

Reteta pizza cu legume pentru dieta Rina

Ingrediente:

  • 1 crusta de pizza integrala (disponibila in magazinele de produse sanatoase);
  • 1/2 cana sos de rosii facut in casa (fara zahar adaugat);
  • 1/2 ceapa rosie, taiata subtire;
  • 1/2 ardei rosu, taiat sub forma de fasii;
  • 1/2 ardei verde, taiat sub forma de fasii;
  • 1/2 dovlecel, taiat sub forma de fasii subtiri;
  • 1/2 rosie, taiata sub forma de felii subtiri;
  • 1/2 cana ciuperci, feliate subtire;
  • 1 cana spanac proaspat, tocat;
  • 1/2 cana branza de vaci degresata;
  • oregano si busuioc uscat pentru aroma;
  • sare si piper dupa gust;
  • 1 lingurita ulei de masline (optional). 

Instructiuni:

Pregatiti crusta: preincalziti cuptorul conform instructiunilor pentru crusta de pizza. Puneti crusta pe o tava de copt acoperita cu hartie de copt.

Adaugati sosul de rosii: intindeti sosul de rosii uniform, pe crusta de pizza.

Adaugati legumele: distribuiti uniform ceapa, ardeii, dovlecelul, rosia, ciupercile si spanacul peste sosul de rosii.

Adaugati branza de vaci: adaugati bucati mici de branza de vaci pe pizza.

Condimentati: presarati oregano si busuioc uscat peste pizza. Adaugati sare si piper dupa gust. Daca doriti, picurati niste ulei de masline peste pizza.

Cuptorul: puneti pizza in cuptor si coaceti conform instructiunilor de pe ambalajul crustei de pizza sau pana cand crusta este crocanta si branza este topita si usor rumenita.

Se serveste calda: scoateti pizza din cuptor si lasati-o sa se raceasca putin inainte de a o taia si de a o servi.

Aceasta pizza cu legume este bogata in fibre si nutrienti, fara a contine grasimi adaugate. Poate fi personalizata cu legumele preferate si este o optiune delicioasa si sanatoasa pentru ziua de carbohidrati in dieta Rina. Pofta buna!

Reteta Quinoa cu Legume la Cuptor pentru dieta Rina

Ingrediente:

  • 1 cana quinoa, spalata si scursa;
  • 2 cani de apa sau supa de legume (pentru a fierbe quinoa);
  • 1 dovlecel, taiat cubulete;
  • 1 ardei rosu, taiat in fasii;
  • 1 morcov, taiat in rondele subtiri;
  • 1 ceapa rosie, taiata in felii subtiri;
  • 2 linguri ulei de masline;
  • 1 lingurita de condimente pentru legume (cum ar fi amestecul italian de ierburi);
  • sare si piper dupa gust;
  • frunze proaspete de patrunjel sau coriandru pentru decor. 

Instructiuni:

Pregatiti quinoa: fierbeti quinoa conform instructiunilor de pe ambalaj, folosind apa sau supa de legume. Cand quinoa este fiarta si a absorbit lichidul, lasati-o deoparte.

Pregatiti legumele: preincalziti cuptorul la 200°C. Intr-un bol mare, amestecati dovlecelul, ardeiul rosu, morcovul si ceapa cu uleiul de masline si condimentele pentru legume. Asigurati-va ca legumele sunt bine acoperite cu ulei si condimente.

Cuptorul: asezati legumele pe o tava de copt acoperita cu hartie de copt. Puneti tava in cuptor si coaceti legumele timp de 20-25 de minute sau pana cand sunt fragede si usor rumenite, amestecand-le ocazional pentru a se coace uniform.

Amestecati cu quinoa: dupa ce legumele sunt gata, amestecati-le cu quinoa fiarta intr-un bol mare. Adaugati sare si piper dupa gust.

Servire: presarati cu frunze proaspete de patrunjel sau coriandru, inainte de servire.

Aceasta reteta simpla si hranitoare este plina de proteine, fibre si vitamine din quinoa si legumele proaspete. Este o optiune delicioasa si sanatoasa pentru ziua de carbohidrati in dieta Rina. Pofta buna!

Atentie!

Hidratare: este important sa beti multa apa pe parcursul zilei. Puteti adauga felii de lamaie sau menta in apa pentru a-i da un gust proaspat.

Evitati adaugarea de zahar sau sosuri grase: incercati sa evitati adaugarea de zahar sau sosuri grase in alimentele dumneavoastra si sa optati pentru preparate cat mai naturale.

Aport moderat de carbohidrati: chiar si in ziua de carbohidrati, este important sa mentineti controlul asupra portiilor, pentru a evita excesul de calorii.

Acest meniu ofera o varietate de alimente bogate in carbohidrati, precum fructele si legumele proaspete, si surse sanatoase de proteine si grasimi, cum ar fi nucile si iaurtul degresat.

Pentru ca dieta Rina sa functioneze si sa obtineti rezultatele dorite, trebuie respectat meniul disociat, nu se schimba ordinea zilelor, nu se sare peste nicio masa si nicio zi si se consuma multa apa.