Prospect: informatii pentru utilizator
FLUOXIN 20 mg capsule
Fluoxetina
Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
-
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
-
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
-
Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala cu ale dumneavoastra.
-
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.
Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este FLUOXIN si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati FLUOXIN
3. Cum sa utilizati FLUOXIN
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza FLUOXIN
6. Continutul ambalajului si alte informatii
1. Ce este Fluoxin si pentru ce se utilizeaza
FLUOXIN apartine unui grup de medicamente antidepresive denumite inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei (ISRS).
Acest medicament este utilizat pentru tratamentul urmatoarelor afectiuni:
-
Episoade de depresie majora;
-
Tulburare obsesiv-compulsiva;
-
Bulimia-nervoasa: este utilizat impreuna cu psihoterapia pentru reducerea poftei excesive de mancare si a varsaturilor;
Acest medicament este indicat numai pentru adulti.
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Fluoxin
Nu luati FLUOXIN
-
daca sunteti alergic la fluoxetina sau la oricare dintre celelalte componente ale Fluoxin (vezi punctul 6.). Daca aveti o eruptie trecatoare pe piele sau alte reactii alergice (de exemplu senzatie de intepaturi, umflarea buzelor, a limbii sau a fetei, respiratie dificila) nu mai luati capsulele si adresati-va imediat medicului dumneavoastra
-
daca luati alte medicamente utilizate pentru tratamentul depresiei, denumite inhibitori de monoaminooxidaza (IMAO, de exemplu nialamida, iproniazida, selegilina, moclobemida, fenelfezina, tranilcipromina, isocarboxazid si toloxatona), deoarece pot sa apara reactii adverse grave sau chiar letale. Tratamentul cu fluoxetina va fi inceput doar la 2 saptamani dupa intreruperea tratamentului cu un IMAO ireversibil (de exemplu, selegilina). Totusi, tratamentul cu fluoxetina poate fi inceput a doua zi dupa intreruperea tratamentului cu anumiti IMAO, denumiti IMAO reversibili (de exemplu, moclobemida).
Nu luati niciun IMAO timp de 5 saptamani dupa ce ati intrerupt tratamentul cu Fluoxin. Daca Fluoxin v-a fost prescris pentru o perioada lunga de timp si/sau in doza mare, medicul dumneavoastra va va recomanda un interval de timp mai mare de la intreruperea tratamentului cu Fluoxin pana la momentul cand puteti sa luati in siguranta un medicament care contine IMAO.
Atentionari si precautii
Spuneti medicului sau farmacistului daca:
- Aveti o eruptie trecatoare pe piele sau alte reactii alergice (de exemplu senzatie de intepaturi, umflarea buzelor sau a fetei, respiratie dificila); nu mai luati capsulele si adresati-va imediat medicului dumneavoastra;
-
Aveti epilepsie sau ati avut in trecut o convulsie; daca aveti o convulsie sau constatati o crestere a frecventei convulsiilor adresati-va imediat medicului; s-ar putea sa fie necesara intreruperea tratamentului cu fluoxetina;
-
Suferiti sau ati suferit in trecut de manie; daca aveti un episod maniacal adresati-va imediat medicului dumneavoastra; s-ar putea sa fie necesara intreruperea tratamentului cu fluoxetina;
-
Aveti diabet zaharat; s-ar putea ca medicul dumneavoastra sa va modifice doza de insulina sau de antidiabetic oral;
-
Aveti probleme cu ficatul (s-ar putea ca medicul dumneavoastra sa va recomande alta schema de tratament);
-
Aveti probleme cu inima;
-
Utilizati medicamente care elimina apa din organismul dumneavoastra, numite diuretice, in special daca sunteti varstnic;
-
Urmati o terapie electroconvulsivanta;
-
Aveti un istoric de sangerari, faceti usor vanatai sau aveti sangerari neobisnuite;
-
Utilizati medicamente care afecteaza coagularea sangelui (vezi pct. Utilizarea altor medicamente);
-
Aveti febra, rigiditate musculara sau frisoane, daca suferiti schimbari ale starii mentale cum sunt confuzia, iritabilitatea sau agitatia extrema; s-ar putea sa aveti asa numitul sindrom serotoninergic sau sindrom neuroleptic malign. Cu toate ca acest sindrom apare rar, poate determina situatii care pun viata in pericol. Adresati-va imediat medicului dumneavoastra; s-ar putea sa fie necesara intreruperea tratamentului cu fluoxetina.
-
Aveti ganduri de sinucidere si agravarea starii dvs. de depresie sau de anxietate Depresia si/sau tulburarile de anxietate de care suferiti va pot provoca uneori idei de auto-vatamare sau sinucidere. Acestea se pot accentua la inceperea tratamentului cu medicamente antidepresive, deoarece actiunea tuturor acestor medicamente se produce in timp, de obicei in aproximativ doua saptamani si cateodata si mai mult.
Sunteti mai inclinat spre astfel de idei:
-
Daca ati avut anterior ganduri de sinucidere sau auto-vatamare.
-
Daca sunteti de varsta adulta tanara. Informatia rezultata din studiile clinice arata existenta unui risc crescut de comportament suicidar la adultii in varsta de mai putin de 25 de ani, care sufera de o afectiune psihica si au urmat un tratament cu un antidepresiv. In cazul in care aveti ganduri de auto-vatamare sau sinucidere, indiferent de moment, contactati-va imediat medicul sau adresati-va fara intarziere unui spital.
Poate fi util sa va adresati unei rude sau unui prieten apropiat, caruia sa-i spuneti ca va simtiti deprimat sau ca suferiti de o tulburare de anxietate si pe care sa-l rugati sa citeasca acest prospect. In acelasi timp, puteti ruga persoana respectiva sa va spuna daca nu considera ca starea dvs. de depresie sau anxietate s-a agravat sau daca o ingrijoreaza vreo modificare aparuta in comportamentul dvs.
Riscurile persista pana cand starea dumneavoastra de sanatate se imbunatateste. Deoarece pentru ameliorarea starii dumneavoastra sunt necesare 3-4 saptamani de tratament cu fluoxetina, medicul va va supraveghea indeaproape la inceputul tratamentului. Alte afectiuni psihice pentru care poate fi prescris Fluoxin pot fi, de asemenea, asociate cu o crestere a riscului de evenimente asociate suicidului. Trebuie luate aceleasi precautii ca si pentru tratamentul pacientilor cu alte afectiuni psihice.
Utilizarea la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani
Fluoxin nu trebuie utilizat la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani, deoarece pentru aceasta grupa de varsta, siguranta si eficacitatea medicamentului nu au fost determinate. De asemenea, trebuie sa stiti ca la pacientii cu varsta sub 18 ani exista un risc crescut de aparitie a reactiilor adverse cum sunt incercarea de suicid, ganduri de suicid si ostilitate, atunci cand acestia iau medicamente din aceasta clasa. Cu toate acestea, medicul dumneavoastra poate sa prescrie Fluoxin pacientilor cu varsta sub 18 ani deoarece el/ea decide ca le este neaparat necesar acestora.
Va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra daca acesta a prescris Fluoxin unui pacient cu varsta sub 18 ani si dumneavoastra doriti sa discutati despre aceasta. Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca oricare dintre simptomele enumerate mai sus apare sau se agraveaza, in cazul unui pacient cu varsta sub 18 ani, care utilizeaza Fluoxin. De asemenea, nu s-a demonstrat pana in prezent siguranta efectelor administrarii pe termen indelungat de Fluoxin la aceasta categorie de varsta, referitoare la crestere, maturizare, dezvoltare cognitiva si comportamentala.
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului sau farmacistului dumneavoastra daca luati sau ati luat recent (pana la 5 saptamani in urma) orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Acest medicament poate afecta felul in care actioneaza alte medicamente (interactiuni).
Pot sa apara interactiuni cu:
-
Inhibitori MAO (utilizati pentru tratamentul depresiei). Inhibitorii MAO ireversibili (de exemplu selegilina)si inhibitorii MAO reversibili (de exemplu moclobemida) nu vor fi utilizati impreuna cu Fluoxin deoarece pot sa apara reactii adverse grave sau chiar letale (sindrom serotoninergic) (vezi pct. Nu luati Fluoxin).
-
Litiu, triptofan; exista un risc crescut de sindrom serotoninergic atunci cand aceste medicamente sunt administrate impreuna cu Fluoxin. Atunci cand fluoxetina este administrata impreuna cu litiu, medicul dumneavoastra va va efectua mai des controalele medicale.
-
Fenitoina (pentru epilepsie); deoarece Fluoxin poate influenta concentratia din sange a acestui medicament, s-ar putea ca medicul dumneavoastra sa initieze tratamentul cu fenitoina cu mai multa precautie atunci cand luati si Fluoxin.
-
Clozapina (utilizata pentru tratamentul anumitor afectiuni mentale), tramadol (un analgezic) sau triptani (pentru tratamentul migrenei); exista un risc crescut de hipertensiune arteriala.
-
Flecainida sau encainida (pentru probleme cardiace), carbamazepina (pentru epilepsie), antidepresive triciclice (de exemplu imipramina, desipramina si amitriptilina); deoarece Fluoxin poate modifica nivelul din sange al acestor medicamente, este posibil ca la asocierea cu Fluoxin medicul dumneavoastra sa scada dozele acestor medicamente.
-
Tamoxifen (utilizat pentru tratamentul cancerului de san); deoarece Fluoxin poate reduce nivelul din sange si astfel efectul acestui medicament, s-ar putea ca medicul dumneavoastra va va recomanda un alt tratament antidepresiv.
-
Warfarina sau alte medicamente utilizate pentru fluidifierea sangelui; Fluoxin poate modifica efectele acestor medicamente. Daca tratamentul cu Fluoxin este inceput sau oprit in timp ce luati warfarina, medicul dumneavoastra va recomanda efectuarea anumitor teste.
-
Nu trebuie sa luati preparate pe baza de plante care contin sunatoare atunci cand faceti tratament cu Fluoxin, deoarece exista un risc crescut de reactii adverse. Daca deja luati preparate pe baza de plante care contin sunatoare atunci cand incepeti tratamentul cu Fluoxin, opriti administrarea sunatoarei si spuneti-i medicului dumneavoastra.
Utilizarea FLUOXIN impreuna cu alimente si bauturi
Puteti sa luati Fluoxin cu sau fara alimente, dupa cum preferati. Evitati sa beti alcool etilic atunci cand luati acest medicament.
Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Asigurati-va ca medicul si/sau moasa dumneavoastra stiu ca luati Fluoxin. Cand sunt administrate in timpul sarcinii, in special in ultimele 3 luni de sarcina, medicamentele de tipul Fluoxin pot creste riscul de aparitie la copii a unei afectiuni grave, numita hipertensiune arteriala pulmonara persistenta a noului-nascutului, care determina la copil o respiratie rapida si un aspect albastrui al pielii. Aceste simptome apar de obicei in primele 24 ore dupa nastere. Daca observati acest lucru la copilul dumneavoastra, trebuie sa contactati imediat medicul si/sau moasa dumneavoastra.
Sarcina
Trebuie sa anuntati medicul dumneavoastra cat mai devreme in cazul in care credeti ca sunteti gravida sau intentionati sa ramaneti gravida.
La copiii ale caror mame au luat Fluoxin in primele luni de sarcina, au existat unele cazuri care sugereaza un risc crescut de defecte la nastere care afecteaza inima. La populatia generala, aproximativ 1 din 100 de copii se nasc cu un defect de inima. Aceasta a crescut la aproximativ 2 din 100 de copii in cazul carora mama a luat Fluoxin. Dumneavoastra si medicul dumneavoastra puteti decide ca este mai bine pentru dumneavoastra sa nu mai luati Fluoxin intrerupand treptat administrarea in timp ce sunteti gravida. Cu toate acestea, in functie de circumstante, medicul dumneavoastra va poate sugera ca este mai bine pentru dumneavoastra sa continuati sa luati Fluoxin.
Asigurati-va ca medicul si/sau moasa dumneavoastra stiu ca luati Fluoxin. Cand sunt administrate in timpul sarcinii, in special in ultimele 3 luni de sarcina, medicamentele de tipul Fluoxin pot creste riscul de aparitie la copii a unei afectiuni grave, numita hipertensiune arteriala pulmonara persistenta a noului-nascutului, care determina la copil o respiratie rapida si un aspect albastrui al pielii. Aceste simptome apar de obicei in primele 24 ore dupa nastere. Daca observati acest lucru la copilul dumneavoastra, trebuie sa contactati imediat medicul si/sau moasa dumneavoastra.
Totusi, este necesara prudenta atunci cand acest medicament este utilizat in timpul sarcinii, in special in ultimul trimestru de sarcina sau imediat inainte de nastere, deoarece la nou-nascut au fost raportate urmatoarele efecte adverse: iritabilitate, frisoane, slabiciune a muschilor, plans persistent, dificultati la supt sau tulburari ale somnului.
Alaptarea
Fluoxetina se elimina in lapte si poate determina la sugar efecte adverse. Daca tratamentul cu fluoxetina este considerat necesar, trebuie luata in considerare intreruperea alaptarii. Daca alaptarea continua, s-ar putea ca medicul dumneavoastra sa va recomande o doza mai mica de fluoxetina.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Acest medicament poate afecta atentia sau capacitatea de a reactiona; trebuie sa tineti seama de acest fapt atunci cand conduceti vehicule sau folositi utilaje.
3. Cum sa luati Fluoxin
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Inghititi capsulele cu apa. Nu mestecati capsulele.
Depresie
Doza recomandata este de 1 capsula (20 mg fluoxetina) zilnic. Daca este necesar, medicul dumneavoastra va revizui si ajusta dozele la 3-4 saptamani de la inceperea tratamentului. Dozele pot fi crescute gradat pana la un maxim de 3 capsule (60 mg fluoxetina) pe zi. Doza va fi crescuta cu atentie, pentru a se asigura faptul ca primiti doza minima eficace.
Este posibil ca la inceputul tratamentului pentru depresie sa nu va simtiti mai bine. Acest lucru este normal, deoarece imbunatatirea manifestarilor de depresie poate sa apara doar dupa primele saptamani de tratament. Pacientii cu depresie trebuie sa urmeze tratament pentru o perioada de cel putin 6 luni.
Bulimie nervoasa
Doza recomandata este de 3 capsule (60 mg fluoxetina) zilnic.
Tulburare obsesiv-compulsiva
Doza recomandata este de 1 capsula (20 mg fluoxetina) zilnic. Daca este necesar, medicul dumneavoastra va revizui si ajusta dozele la 2 saptamani de la inceperea tratamentului. Dozele pot fi crescute gradat pana la un maxim de 3 capsule (60 mg fluoxetina )pe zi. Daca nu se observa o imbunatatire dupa 10 saptamani de tratament, tratamentul cu Fluoxin va fi reconsiderat.
Fluoxin nu va fi utilizat la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani.
Daca aveti varsta de peste 65 ani, medicul dumneavoastra va creste dozele cu precautie si doza zilnica nu va fi, in general, mai mare de 2 capsule (40 mg fluoxetina) pe zi. Doza maxima este de 3 capsule (60 mg fluoxetina) pe zi.
Daca aveti probleme cu ficatul sau utilizati alte medicamente care pot influenta efectele fluoxetinei, este posibil ca medicul dumneavoastra sa va prescrie o doza mai mica sau sa va recomande sa luati Fluoxin o data la doua zile.
Daca ati luat mai mult FLUOXIN decat trebuie
Adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului sau mergeti la cea mai apropiata ambulanta daca ati luat o doza mai mare decat cea recomandata. Luati cu dumneavoastra ambalajul sau prospectul Fluoxin, daca puteti.
Simptomele de supradozaj includ: greata, varsaturi, ameteli, probleme cardiace (de exemplu, batai neregulate ale inimii si insuficienta cardiaca), probleme cu plamanii si alterari ale starii mentale variind de la agitatie pana la coma.
Daca ati uitat sa luati FLUOXIN
Nu va ingrijorati daca ati uitat sa luati o doza de Fluoxin. Luati doza urmatoare ca de obicei. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Se recomanda sa luati medicamentul zilnic la aceeasi ora din zi; acest lucru va poate ajuta sa va amintiti sa-l luati zilnic.
Daca incetati sa luati FLUOXIN
Nu incetati sa luati Fluoxin fara ca medicul dumneavoastra sa va recomande acest lucru, chiar daca va simtiti mai bine. Este important sa luati mai departe medicamentul dumneavoastra.
Aveti grija sa aveti intotdeauna la dispozitie cantitatea de capsule necesare.
Este posibil sa remarcati urmatoarele efecte atunci cand opriti administrarea Fluoxin: ameteala, senzatie de intepaturi, tulburari ale somnului (vise intense, cosmaruri, insomnie), senzatie de neliniste sau agitatie, senzatie de oboseala sau slabiciune, greata/varsaturi, frisoane, durere de cap.
La majoritatea oamenilor simptomele de oprire a utilizarii Fluoxin sunt usoare si dispar in decurs de cateva saptamani. Daca aveti simptome la oprirea tratamentului, contactati medicul dumneavoastra.
La oprirea utilizarii Fluoxin, medicul dumneavoastra va va ajuta prin reducerea treptata a dozei pe durata a una sau doua saptamani astfel reducand sansa de aparitie a simptomelor de oprire a tratamentului.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Aceste reactii adverse pot sa apara mai ales in primele doua saptamani de tratament si, in general, se reduc in timpul continuarii tratamentului.
• Daca aveti o eruptie trecatoare pe piele sau alte reactii alergice (de exemplu senzatie de intepaturi, umflarea buzelor, a limbii sau a fetei, respiratie dificila) nu mai luati capsulele si adresati-va imediat medicului dumneavoastra.
• Daca va simtiti nelinistit si nu puteti sta linistit asezat sau in picioare este posibil sa aveti acatizie. Cresterea dozei de Fluoxin poate determina agravarea manifestarilor. Daca simtiti astfel de reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra.
• Adresati-va imediat medicului dumneavoastra daca pielea se inroseste, se cojeste sau se formeaza basici pe piele. Aceste manifestari apar foarte rar.
La unii pacienti s-au raportat:
• sindrom serotoninergic caracterizat prin aparitia simultana sau nu a urmatoarelor manifestari:
batai rapide ale inimii, febra inexplicabila, transpiratii, frisoane sau rigiditate musculara, stare de confuzie, stare de agitatie extrema sau somnolenta (rar);
• senzatie de slabiciune, somnolenta sau confuzie mai ales la persoanele in varsta si in persoane
(varstnici) care iau medicamente care elimina apa din organism (diuretice); erectie prelungita si dureroasa; iritabilitate si agitatie extrema.
Daca aveti oricare din simptomele prezentate in continuare si acestea sunt deranjante spuneti medicului sau farmacistului:
Reactiile adverse mentionate mai jos sunt clasificate in functie de frecventa de aparitie. Frecventele sunt definite ca:
Foarte frecvente: care afecteaza mai mult de 1 pacient din 10
Frecvente: care afecteaza mai putin de 1 din 10 pacienti
Mai putin frecvente: care afecteaza mai putin de 1 din 100 pacienti
Rare: care afecteaza mai putin de 1 din 1000 pacienti
Foarte rare: care afecteaza mai putin de 1 din 10000 pacienti
Cu frecventa necunoscuta: care nu poate fi estimata din datele disponibile
Foarte frecvente:
-
insomnie
-
dureri de cap
-
diaree, greata
-
epuizare
Frecvente:
• scaderea apetitului,
• framantare, nervozitate, neliniste, stres, scaderea sau pierderea dorintei sexuale, tulburari de somn, vise anormale (incluzand cosmar) tulburari de concentrare, ameteli, alterare a gustului, letargie, somnolenta, tremuraturi necontrolabile
• vedere incetosata
• batai rapide si inconstante ale inimii
• roseata fetei
• cascat
• tulburari de digestie, voma, uscaciunea gurii
• eruptii pe piele, urticarie, mancarime (prurit), transpiratie excesiva
dureri de articulatie
• urinari frecvente
• sangerari in vagin, probleme sexuale (ejaculare intarziata sau absenta)
• senzatie de nervozitate, frisoane
• scadere in greutate,
Mai putin frecvente:
• sentiment ciudat in care persoana nu-si mai recunoaste propria persoana, stare de spirit crescut, stare de fericire extrema, tulburari de concentrare si de gandire, probleme de orgasm, scrasnete ale dintilor
• convulsii, contractii musculare involuntare, tulburari de coordonare
• pupile marite
• scaderea tensiunii
• senzatie de sufocare
• dificultati de inghitire
• caderea parului, sangerari sau vanatai neexplicabile, transpiratii
• contractii (spasme) musculare
• urinare dificila, dureroasa
• indispozitie, senzatii anormale, senzatie de frig, senzatie de cald
Rare:
• reactii alergice, simptomele asemanatoare unei alergii cauzate de un raspuns imun intarziat,fata de anumite tipuri de medicamente (reactie de tip boala serului), umflarea gatului, fetei sau a gurii (edem angioneurotic)
• valori mici ale sodiului in sange
• excitare sau comportament necontrolat si hiperactivitate (episoade maniacale), halucinatii, agitatie, atacuri de panica
• inflamatia vaselor de sange, dilatatia vaselor de sange
• dureri de gat sau probleme esofagiene
• sensibilitate la lumina, aparitia de pete rosii pe piele (purpura)
• incapacitate de a urina
• secretie de lapte
Cu frecventa necunoscuta:
• secretie insuficiente a unui hormon care determina retentia de lichide sau apa in organism (hormon antidiuretic)
• idei si comportament de sinucidere (aceste simptome pot sa se datoreze bolii de baza), confuzie
• aparitia simultana sau nu a urmatoarelor manifestari: batai rapide ale inimii, febra inexplicabila, transpiratii, frisoane sau rigiditate musculara, stare de confuzie, stare de agitatie extrema sau somnolenta (rar) (sindrom serotoninergic)
• afectiuni ale plamanilor de tip inflamator, curgere de sange din nas.
• sangerari in tractul gastro-intestinal
• inflamatia ficatului
• o boala severa cu febra, pete rosii pe piele, dureri articulare si/sau infectii oculare (eritem polimorf care pot progresa la asa numitul sindrom Stevens-Johnson) sau jupuirea pielii
(necroliza epidermica toxica, asa numitul sindrom Lyell)
• dureri musculare
• probleme de urinare
• erectie persistenta in mod anormal, dureroasa
• sangerari din piele si mucoase
• valori anormale ale testelor functiei ficatului
Fracturi de oase: A fost observat riscul crescut de fracturi de oase, la pacientii care au utilizat medicamente de acest tip.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.
5. Cum se pastreaza Fluoxin
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie sau blister (dupa EXP.). Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a rezidurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine FLUOXIN
-
Substanta activa este fluoxetina. Fiecare capsula contine fluoxetina 20 mg sub forma de clorhidrat de fluoxetina 22,36 mg.
-
Celelalte componente sunt:
-
Continutul capsulei: amidon de cartof, stearat de magneziu
-
Capacul si corpul capsulei: eritrozina (E 127) indigotina (E 132), dioxid de titan (E 171), oxid negru de fer (E 172), gelatina
Cum arata FLUOXIN si continutul ambalajului
Fluoxin se prezinta sub forma de capsule gelatinoase tari nr. 4, cu corp albastru deschis (L 900) opac si capac albastru inchis (L 830) opac, care contin o pulbere omogena de culoare alba.
Ambalaj
Fluoxin este disponibil in cutii cu 2 blistere din PVC/Al a cate 7 capsule sau in cutii cu 4 blistere din PVC/Al a cate 7 capsule.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul S.C. Vim Spectrum S.R.L.
547367 Corunca nr.409, jud. Mures, Romania
Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata.
Acest prospect a fost aprobat in septembrie 2018.