Ce contine acest ceai?
Partea aeriana a plantei Hypericum perforatum L., fam. Hypericaceae, contine hipericina, flavonozide, epicatecol, proantocianidoli, acizi fenol-carboxilici, carotenoide, vitamin C, hiperforina si adhiperforina, xantone, colina, rezine, substante minerale.
Ce alte substante mai contine?
Ceaiul nu contine alte substante adjuvante, nici arome sau coloranti.
Ce beneficii are consumul acestui ceai?
-ajuta la mentinerea echilibrului emotional, sustine o stare de spirit pozitiva si obtinerea unui somn sanatos;
-sustine digestia, producerea si fluxul normal al bilei;
-sustine functionarea tractului intestinal;
-contribuie la un bun echilibru nervos in timpul ciclului menstrual.
In ce situatii nu se poate consuma acest ceai?
Nu se recomanda in caz de hipersensibilitate la aceasta planta.
Ceaiul acesta poate fi consumat de catre femeile gravide si mamele care alapteaza?
Nu este indicat in perioada de sarcina si alaptare.
Acest ceai se poate administra concomitent cu medicamentele? Are efecte secundare?
In asociere cu contraceptive orale si antidepresive poate diminua efectul acestora.
In cazul depasirii dozelor recomandate poate produce reactii de fotosensibilizare la persoanele cu pielea deschisa la culoare!
Cum se prepara ceaiul?
*punga:
Peste o lingurita planta se toarna 250 ml apa clocotita si se lasa 10 – 15 minute acoperit, apoi se strecoara.
*plic:
Peste un plic se toarna 250 ml apa clocotita si se lasa 10 - 15 minute acoperit.
Care este doza recomandata?
Se beau 2 - 3 cani cu ceai pe zi.
Prezentare:
punga x 50 g / 20 plic x 1 g.