Doppelherz aktiv Carcel STOP
-
Formula complexa cu minerale si vitamine
-
Doza mare de Magneziu (300 mg) si Potasiu (300 mg)
-
Bogat in Vitaminele B6 si B12
Protectie de NOTA 10 impotriva carceilor!
Mentinerea starii de sanatate si a capacitatii de a raspunde provocarilor zilnice sunt corelate cu obiceiurile noastre in ceea ce priveste alimentatia, odihna si practicarea activitatilor fizice. Starea noastra de sanatate este influentata negativ de situatti precum:
-
scaderea nivelului de electroliti ca urmare a unui efort fizic intens (adesea insotit si de transpiratie)
-
cresterea cantitatii de urina
-
dieta necorespunzatoare (de exemplu, caracterizata de excesul de carbohidrati si proteine, cu actiune acidifianta)
-
consumul de cafea sau de ceai negru in cantitati mari
Toate acestea, impreuna cu starile de oboseala si stres, au drept rezultat epuizarea organismului, ceea ce impune un necesar crescut de nutrienti.
Drept urmare, furnizarea celor mai importante vitamine si minerale este o conditie esentiala pentru a ne mentine organismul sanatos si pentru a sustine capacitatea noastra de efort si performanta.
Ce sunt carceii?
Carceii sunt crampe musculare de intensitate si durata variabile. Simple spasme sau cauzand dureri intense, carceii fac ca zona afectata sa devina tare la atingere si e posibil ca, dupa ameliorarea simptomelor, acestia sa revina de mai multe ori pana la disparitia completa. Aceste crampe musculare prezinta un grad ridicat de pericol potential (sa ne gandim, de pilda, la carceii care se instaleaza in timpul unei sedinte de inot sau cand va aflati la volanul masinii) si pot dura de la cateva secunde la un sfert de ora.
Cine sunt persoanele afectate de carcei?
In principiu, carceii pot afecta pe oricine, indiferent de varsta, dar expusi cu precadere sunt supraponderalii, persoanele cu o circulatie proasta a sangelui si persoanele active, care depun efort fizic sustinut in mod regulat.
Cum apar carceii?
Una din principalele cauze ale aparitiei carceilor este lipsa de potasiu din organism, coroborata cu lipsa unui aport adecvat de magneziu. La deficitul de potasiu si magneziu din corp, se adauga ortostatismul indelungat, adica mentinerea corpului intr-o pozitie verticala de-a lungul unor durate prea mari de timp, precum si deshidratarea. In plus, diureticele, contraceptivele orale, steroizii si medicamentele pentru reglarea tensiunii arteriale creeaza de asemenea conditiile necesare pentru instalarea carceilor.
Cum actioneaza Carcel STOP si care sunt principalele sale beneficii?
Magneziul si Potasiul sunt doua minerale importante care conlucreaza in numeroase procese metabolice din organism. Mai mult, pentru o buna metabolizare a potasiului de catre celule, este necesara o aprovizionare suficienta cu magneziu. Magneziul, alaturi de Potasiu, contribuie la metabolismul energetic normal, dar si la functionarea normala a sistemului nervos si a celui muscular. In plus, Magneziul contribuie la echilibrul electrolitic, in timp ce Potasiul are un rol important in mentiunea tensiunii arteriale normale.
Fierul intervine in formarea normala a globulelor rosii, care sunt importante pentru transportul oxigenului in sange. Totodata, fierul contribuie la metabolismul energetic normal si la functionarea normala a sistemului imunitar, dar si la reducerea oboselii si extenuarii. Avand in vedere ca organismul nu poate produce el insusi fier, acesta ar trebui furnizat in mod constant si suficient prin alimentatie. In anumite situatii, necesarul de fier creste si aportul nu este intotdeauna optim. Un regim alimentar dezechilibrat sau vegetarian poate fi sarac in fier sau poate contine alimente, cum ar fi ceaiul negru sau cafeaua, care afecteaza absorbtia de fier.
Zincul contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar, care este influentat, in mare masura, de activitatea fizica si sport.
Cromul contribuie la metabolismul normal al macronutrientilor, dar si la mentinerea concentratiilor normale ale glucozei in sange.
Vitamina B6 contribuie la formarea normala a globulelor rosii si la functionarea normala a sistemului imunitar. In plus, ea joaca un rol in metabolismul normal al proteinelor si al glicogenilor. Glicogenul reprezinta o forma de stocare a energiei in organism. Rezerve mari de glicogen sunt in ficat si in muschi.
Vitamina B12 contribuie la formarea normala a sistemului nervos si, asemeni fierului, joaca un rol important in formarea normala a globulelor rosii.
Nutrient
|
Cantitate
|
Magneziu
|
300 mg
|
Crom
|
30 µg
|
Potasiu
|
300 mg
|
Zinc
|
5 mg
|
Fier
|
3,5 mg
|
Vitamina B6
|
4 mg
|
Vitamina B12
|
2 µg
|
|
|
|
|
Recomandare pentru utilizare:
Se recomanda 1 comprimat pe zi, dupa masa. Pentru o administrare mai usoara, comprimatul poate fi injumatatit.
Atentionari:
A nu se depasi doza zilnica recomandata.
Suplimentele alimentare nu inlocuiesc un regim alimentar variat si echilibrat sau un mod de viata sanatos.
A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici.
A se pastra la temperaturi ce nu depasesc 25°C, in ambalajul original.
Consumul a peste 250 mg Magneziu zilnic poate avea un efect laxativ.
Persoanele care prezinta afectiuni renale sau cardiace trebuie sa consulte medicul inainte de a consuma potasiu.
Ingrediente:
Un comprimat contne: Bicarbonat de potasiu, oxid de magneziu, celuloza microcristalina si croscarmeloza sodica (agenti de incarcare), acizi grasi (agent antiaglomerant), hidroxipropilmetilceluloza (agent de glazurare), sulfat de zinc, talc (agent antiaglomerant), sulfat feros, saruri de magneziu ale acizilor grasi (agent antiaglomerant), clorhidrat de piridoxina (Vitamina B6), dioxid de titan (colorant), dioxid de siliciu (agent antiaglomerant), ciancobalamina 0,1% (Vitamina B12). hidroxipropilceluloza (agent de incarcare), ulei de nuca de cocos, clorura de crom (III).