Prospect: Informatii pentru utilizator
DETRALEX 1000 mg comprimate filmate
Fractiune flavonoidica purificata micronizata
Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului sau asistentei medicale.
Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.
Ce gasiti in acest prospect
1. Ce este DETRALEX si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati DETRALEX
3. Cum sa utilizati DETRALEX
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza DETRALEX
6. Continutul ambalajului si alte informatii
1. Ce este DETRALEX si pentru ce se utilizeaza Indicatii terapeutice:
Tratamentul simptomelor legate de insuficienta veno-limfatica:
-
senzatie de greutate la nivelul picioarelor,
-
durere,
-
sindromul picioarelor nelinistite.
Tratamentul simptomelor functionale legate de criza hemoroidala.
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati DETRALEX
Nu utilizati DETRALEX:
daca sunteti alergic (hipersensibil) la substanta activa sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Atentionari si precautii
Daca aveti o criza hemoroidala, puteti sa utilizati DETRALEX pentru o perioada scurta de timp. Daca simptomele persista, va rugam sa discutati cu medicul dumneavoastra.
Copii si adolescenti
DETRALEX nu este destinat utilizarii la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani.
DETRALEX impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Sarcina
Ca masura de precautie este de preferat sa se evite utilizarea Detralex in timpul sarcinii.
Alaptarea
In absenta datelor privind trecerea in laptele matern, in timpul tratamentului trebuie evitata alaptarea.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
DETRALEX nu are nicio influenta sau are influenta neglijabila asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.
3. Cum sa utilizati DETRALEX
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doze
In insuficienta veno-limfatica, doza recomandata este de 1 comprimat filmat DETRALEX pe zi dimineata, in timpul mesei.
In criza hemoroidala: 3 comprimate filmate DETRALEX pe zi, timp de 4 zile (1 comprimat dimineata, 1 comprimat la pranz si 1 comprimat seara), apoi 2 comprimate filmate timp de 3 zile (1 comprimat dimineata si 1 comprimat la pranz), in timpul mesei.
Modul si calea de administrare
Administrare orala.
Inghititi comprimatul cu o cantitate suficienta de apa.
Linia mediana are numai rolul de a usura ruperea comprimatului in cazul in care aveti dificultati la inghitirea comprimatului intreg.
Durata tratamentului
Medicul dumneavoastra va va spune cat timp dureaza tratamentul. Nu intrerupeti tratamentul fara sa va consultati in prealabil cu medicul dumneavoastra.
Daca utilizati mai mult DETRALEX decat trebuie
Daca ati luat mai mult DETRALEX decat trebuie, contactati-l imediat pe medicul dumneavoastra sau farmacistul.
Experienta supradozajului cu DETRALEX este limitata, dar simptomele raportate includ diaree, greata, dureri abdominale, prurit si eruptie cutanata tranzitorie.
Daca uitati sa utilizati DETRALEX
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului sau asistentei medicale.
4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Acestea pot include:
Reactii adverse frecvente (apar la mai putin de 1 din 10 utilizatori, dar la mai mult de 1 din 100 utilizatori): diaree, digestie dificila, greata, varsaturi.
Reactii adverse mai putin frecvente (apar la mai putin de 1 din 100 utilizatori, dar la mai mult de 1 din 1000 utilizatori): colita.
Reactii adverse rare (apar la mai putin de 1 din 1000 utilizatori, dar la mai mult de 1 din 10000 utilizatori): vertij, dureri de cap, stare de indispozitie, eruptii pe piele, mancarimi, urticarie.
Reactii adverse cu frecventa necunoscuta: dureri abdominale, edeme (umflaturi) izolate ale fetei, buzelor, pleoapelor. In mod exceptional poate sa apara edem Quincke (umflarea rapida a unor tesuturi precum fata, buzele, gura, limba sau gatul, care poate duce la dificultati in respiratie).
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.
5. Cum se pastreaza DETRALEX
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe blister. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Continutul ambalajului si alte informatii Ce contine DETRALEX
Substanta activa este fractiunea flavonoidica purificata micronizata.
Fiecare comprimat contine 1000 mg fractiune flavonoidica purificata micronizata, corespunzand la 900 mg diosmina (90%) si 100 mg flavonoide sub forma de hesperidina (10%).
Celelalte componente sunt: nucleu: celuloza microcristalina, gelatina, stearat de magneziu, , amidonglicolat de sodiu tip A, talc; film: glicerol, hipromeloza 2208, macrogol 6000, stearat de magneziu, oxid rosu de fer (E 172), laurilsulfat de sodiu, dioxid de titan (E 171), oxid galben de fier (E 172).
Cum arata DETRALEX si continutul ambalajului
Comprimate filmate cu forma alungita, cu lungime 23,3 mm si latime 8,3 mm, de culoarea somonului. Comprimatele prezinta linie mediana pe ambele fete.
Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a cate 9 comprimate filmate. Cutie cu 3 blistere din PVC/Al a cate 10 comprimate filmate. Cutie cu 4 blistere din PVC/Al a cate 10 comprimate filmate. Cutie cu 6 blistere din PVC/Al a cate 10 comprimate filmate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Les Laboratoires Servier 50 rue Carnot, 92284 Suresnes cedex Franta
Fabricantul
Servier (Ireland) Industries Ltd. Moneylands, Gorey Road Arklow, Co. Wicklow Irlanda
Acest prospect a fost revizuit in aprilie 2020. Alte surse de informatii
Informatii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania http://www.anm.ro/