Cum sa actionati pentru a feri bebelusii de bolile sezonului rece

Cum sa actionati pentru a feri bebelusii de bolile sezonului rece Cum sa actionati pentru a feri bebelusii de bolile sezonului rece

Ultima actualizare: 14 octombrie 2022

ingrijire-bebelusi

Bebelusii, si in special sugarii in primele luni de viata, sunt destul de fragili si exista riscul sa se imbolnaveasca de mai multe afectiuni minore, cum ar fi raceala si gripa. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca micutii nu au avut timp sa dezvolte raspunsuri imune la aceste boli, motiv pentru care organismul nu poate sa combata infectiile.

Sistemul imunitar al unui bebelus nu este pe deplin dezvoltat astfel incat sa lupte impotriva microorganismelor invadatoare si, de aceea, este esential ca parintii sai sa faca tot ce e posibil pentru a-i proteja de expunerea inutila la agentii patogeni.

Deci, ce ar trebui sa faca un parinte pentru a-si feri copilul de germenii atat de raspanditi in mediul inconjurator? Mai ales daca bebelusul se naste in timpul sezonului in care raceala si gripa sunt atat de frecvente? Din fericire, exista destul de multe sfaturi de ingrijire a bebelusilor pe care parintii le pot urma.

Farmacistii Catena recomanda Respisol Solutie salina 3%, un produs a carui administrare faciliteaza eliminarea secretiilor nazale si imbunatateste respiratia bebelusilor si copiilor.


Ingrijirea bebelusilor in sezonul rece – sfaturi si recomandari

Toti bebelusii racesc la un moment dat. Iar parintii nu pot evita acest lucru! Pentru ca sistemul imunitar al bebelusilor este nedezvoltat, cei mici sunt vulnerabili la cele peste 200 de virusuri care provoaca raceala obisnuita. Pe langa acest lucru, bebelusului - la fel ca oricarui copil - ii place sa atinga toate lucrurile in drumul sau catre descoperirea lumii. Si cum tot ceea ce atinge ajunge apoi in gura, drumul catre o afectiune specifica sezonului rece (si nu numai) se poate scurta brusc.

Ingrijire bebelusi - fiti in alerta maxima in primele doua luni

Este crucial sa va protejati micutul inainte de prima runda de vaccinari esentiale. In primul rand, este esential sa nu mergeti cu micutul in locurile aglomerate, cum ar fi magazinele alimentare si alte spatii comerciale.

Cu siguranta, plimbarile in aer curat ii vor prinde bine copilului. Cu toate acestea, o iesire in locurile aglomerate inseamna cu totul altceva. Cei mai multi medici pediatri le recomanda parintilor sa-i tina pe micutii lor departe de zonele aglomerate cel putin in primele doua luni de viata.

Dupa cum mentionam, nou-nascutii si sugarii nu au un sistem imunitar complet dezvoltat si pot fi mai expusi riscului de a suferi de infectii frecvente. Un virus, cum ar fi virusul respirator sincitial (VRS), de exemplu, in cazul copiilor mai mari si al adultilor provoaca doar simptome de raceala, insa unui sugar ii poate pune viata in pericol. Ingrijirea bebelusului inseamna, printre altele, si evitarea expunerii sale la germeni la inceput.

Farmacistii Catena recomanda Alinan Vitamina C Baby, un supliment alimentar care are contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar. De asemenea, acesta contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ, sustine functionarea normala a sistemului nervos si contribuie la cresterea absorbtiei fierului. Produsul este usor de administrat la copii inca din primele zile de viata.

Ingrijire bebelusi – imbracati bine copilul cand iesiti afara

Daca ati trecut peste aceasta perioada esentiala de doua luni si doriti sa faceti o excursie la mall, tineti-l pe cel mic in carucior si asezati o patura subtire peste zona descoperita a acestuia. In acest fel, va veti asigura ca persoanele straine nu vor fi tentate sa-l atinga pe cel mic!

ingrijire-bebelusi-invelit

Ingrijire bebelusi - purtati intotdeauna servetele dezinfectante si dezinfectant pentru maini

Dezinfectantul si servetelele dezinfectante ar trebui sa fie indispensabile, din cauza faptului ca germenii pot trai pana la cinci ore pe suprafete. Dezinfectantul este cea mai buna solutie atunci cand nu aveti unde sa va spalati pe maini.

Ingrijire bebelusi - evitati contactul cu persoanele bolnave

Persoanele infectate pot transmite virusurile si bacteriile prin stranut, tuse si chiar vorbit. In urma unui sondaj, s-a demonstrat ca 64% dintre parinti refuza sa lase rudele racite sa-si imbratiseze sau sarute copilul. Ba mai mult, 60% dintre parintii participanti la sondaj ar anula o intalnire daca participantii sunt bolnavi.

Ingrijire bebelusi - alaptati daca este posibil

Ingrijirea bebelusilor implica, de asemenea, si alaptarea lor! In cazurile in care acest lucru este posibil, bineinteles! Cercetatorii au descoperit ca bebelusii care sunt alaptati exclusiv timp de sase luni sunt mai putin predisusi la raceli, faringite si otite decat bebelusii hraniti cu formule de lapte! Motivul este unul uimitor. Anticorpii din organismul mamei sunt transportati catre bebelus prin laptele matern, iar acest lucru ii ofera micutului o linie suplimentara de aparare.

ingrijire-bebelusi-alaptare

Ingrijire bebelusi – cat de important este sa va vaccinati

Cei mici nu pot fi vaccinati impotriva gripei pana la varsta de sase luni. De aceea, este esential ca mamele si viitoarele mamici sa se vaccineze antigripal si impotriva tusei convulsive. Daca va vaccinati impotriva gripei atunci cand sunteti gravida, ii transmiteti automat anticorpi fatului. Gripa poate fi mortala in cazul nou-nascutilor, motiv pentru care toate efectele secundare cu care v-ati putea confrunta in urma vaccinarii (febra mica, greata) o sa fie nesemnificative in comparatie cu beneficiile.

 

Referinte:

https://www.healthywomen.org/content/article/6-ways-protect-your-baby-during-cold-and-flu-season

https://www.verywellhealth.com/ways-to-protect-your-baby-from-cold-and-flu-4057987

Farmacistul Catena va recomanda:

  • 3 la pret de 2
    Assista Respisol Solutie salina 3% x 20 unidoze x 5 ml

    Respisol Solutie salina 3% X 20 unidoze x 5 ml

    Respisol Solutia salina 3% sub forma de doza unica, fara conservanti, pentru nebulizare, actioneaza prin diferite mecanisme care faciliteaza deplasarea secretiilor de la nivelul tractului respirator,…