Sustine metabolismul glucidic, mentinand glicemia in limite normale
Ce contine ceaiul „Glicostat”?
Acest ceai reuneste plante folosite traditional, asociate si dozate optim de specialistii nostri intr-o reteta originala: frunze de dud (Mori folium), salvie (Salviae herba) 15%, urzica (Urticae herba) 14%, frunze de afin (Myrtilli folium) 10%, frunze de nuc (Juglandis folium), radacina de brusture (Bardanae radix), teci de fasole (Phaseoli fructus s. sem.) 10%, scortisoara (Cinnamomi cortex), frunze de Stevia rebaudiana (Steviae rebaudianae folium) 6%, fructe de schinduf (Foenugraeci semen).
Gustul dulce se datoreaza prezentei in compozitie a plantei Stevia rebaudiana.
Ce alte substante mai contine?
Ceaiul nu contine alte substante adjuvante, nici arome sau coloranti.
Ce beneficii are consumul acestui ceai?
-
ajuta la mentinerea unui nivel normal de glucoza in sange (dud, scortisoara, brusture, schinduf);
-
contribuie la metabolismul normal al glucozei, lipidelor si proteinelor (afin).
In ce situatii nu se poate consuma acest ceai?
Nu se recomanda in caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. La dozele recomandate nu se cunosc contraindicatii.
Ceaiul acesta poate fi consumat de catre femeile gravide si mamele care alapteaza?
In sarcina si alaptare se pot bea 2 - 3 cani cu ceai pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa, timp de o luna. Cura se poate relua dupa o pauza de o luna.
Acest ceai se poate administra concomitent cu medicamentele? Are efecte secundare?
La dozele recomandate nu au fost semnalate incompatibilitati cu medicamentele. La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.
Cum se prepara ceaiul?
*punga: Peste o lingurita amestec de plante se toarna 200 ml apa clocotita si se lasa 10 minute acoperit, apoi se strecoara.
*plic: Peste un plic se toarna 200 ml apa clocotita si se lasa 10 minute acoperit.
Care este doza recomandata?
Se beau 2 - 3 cani cu ceai pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa.
Care este durata unei cure? Durata unei cure este de 1 - 3 luni. Cura se poate repeta dupa o pauza de o luna.
Ce produse Fares se pot asocia pentru a sustine metabolismul glucidic?
Pentru un efect mai puternic puteti asocia ceaiul cu capsule Glicostat-M97 sau capsule Glicostat Forte-M108. Pentru un plus de efect echilibrant asupra glicemiei si intarirea generala a organismului adaugati in cura si capsule Crom Seleniu Zinc-F176.
Sfaturi practice de dieta si stil de viata:
Evitati consumul de dulciuri concentrate, fructe cu peste 20% glucide, bine coapte sau uscate (struguri, prune, pere, banane, curmale, smochine, stafide). Urmariti ca in dieta sa aveti un aport de circa 50-60% glucide, 25-35% lipide si proteine 15%. Consumati cereale, leguminoase, fructe (caise, afine, coacaze, mure, zmeura, grapefruit, lamaie, avocado), oleaginoase (nuci, alune, arahide), zarzavaturi, ulei presat la rece (masline, floarea soarelui, nuci, etc.), lactate, oua, conform calculului ratiei calorice si a indexului glicemic al fiecarui aliment.
Se limiteaza consumul de legume uscate (fasole boabe, mazare), paine, lactate, fructe (banane, pepene galben si verde, piersici, mere, pere, mandarine), legume (cartofi, sfecla rosie). Un regim bogat in fibre alimentare (min. 25 gr/zi) poate reduce necesarul de insulina, micsorand glicemia postprandiala, incetineste absorbtia glucidelor, scazand colesterolul din sange si riscurile cardiovasculare. Sunt recomandate fibrele alimentare din orz, ovaz, leguminoase, caise, dar si din unele legume: broccoli, varza, morcovi, napi si cartofi. Alimentele bogate in fibre trebuie sa se incadreze in cantitatea de hidrati de carbon recomandata de medicul diabetolog.
Prezentare: punga x 50 g / 20 plic x 1,5 g.