Ajuta la functionarea normala a prostatei si la mentinerea functiei urinare normale la barbatii de peste 45 de ani
INGREDIENTE/CAPSULA:
-
extract uscat de Palmier de Florida (Serenoa repens) standardizat in min. 25% acizi grasi 160 mg
-
extract uscat de Pygeum africanum standardizat in min. 2,5% fitosteroli 80 mg
-
radacina de urzica (Urticae radix) 44 mg -drojdie de bere (Saccharomyces cerevisiae) imbogatita in min. 50 mg/g zinc 36 mg
-
extract uscat de tamaie (Boswellia serrata) standardizat in min. 65% acid boswellic 35 mg
-
complex de steroli vegetali din floarea-soarelui cu min. 54% beta-sitosterol 20 mg
-
extract uscat de tomate (Lycopersicum esculentum) standardizat in min. 15% licopen 15 mg -drojdie de bere (Saccharomyces cerevisiae) imbogatita in min. 2000 mcg/g seleniu 10 mg.
O capsula contine: 18 mg Zinc asigurand 18% din VNR*, 20 mcg Selenium asigurand 36% din VNR*. (VNR* = valoare nutritionala de referinta)
Invelisul capsulei este pe baza de gelatina animala.
Palmierul pitic este abundent de-a lungul tarmurilor Atlanticului, din Florida pana in Carolina de Sud, alcatuieste formatiunea vegetala numita „tufarisul palmetto”. Fructele sale, desi dulci si comestibile, nu sunt considerate ca fiind deosebit de gustoase. Ele constituie partea medicinala a plantei. «Efectele sale cele mai pronuntate par a fi cele exercitate asupra tractului urino-genital [...]. In orice caz, a fost laudat ca „prietenul batranilor”. [...] Pe langa aceasta, creste tonusul vezicii urinare, permitand o mai buna contractie si o expulzare mai perfecta a continutului respectiv.» (H. W. Felter, J. U. Lloyd, King's American Dispensatory, 1898).
Pygeum africanum, cunoscut in mod obisnuit ca „prun african”, este un arbore mare care poate ajunge pana la 20 m inaltime, raspandit in multe tari africane. Scoarta sa este exploatata pentru proprietatile sale medicinale. Un extract din scoarta prunului african a fost utilizat in Europa din 1969. Analizele au relevat in scoarta prezenta b-sitosterolului si a acidului ursolic.
Grecii antici cunosteau urzica, iar Dioscoride scria deja ca stimuleaza diureza. Cartile de plante medicinale din secolul al XVI-lea au preluat in principal ceea ce spunea Dioscorides. Cunoscuta si folosita de Hipocrate si Paracelsus. „Indicatiile sunt destul de variate, urzica fiind adesea testata impotriva […] diurezei lente cu retentie urinara.” (G. Madaus, Lehrbuch der Biologischen Heilmittel, 1938)
Tamaia (Boswellia) sau olibanum, reprezinta probabil primul produs odorant folosit de om. Rezina obtinuta din speciile de tamaie a fost folosita in ceremonii religioase si culturale de la inceputurile istoriei scrise, fiind mult pomenita in Scripturi. A fost una dintre cele patru plante folosite pentru prepararea Balsamului de Ierusalim formulat in 1719 in farmacia manastirii Saint Savior din vechiul oras Ierusalim. In mod traditional tamaia a fost folosita si pentru sanatate. Componentele principale ale uleiului esential de tamaie sunt mono si diterpenele, dar si triterpenele precum acidul boswellic studiat pentru efectul sau in raspunsul inflamator.
Rolul zincului poate fi grupat in trei clase functionale generale si anume functii catalitice, structurale si de reglare. Cea mai recenta descoperire priveste efectele zincului in mentinerea integritatii ADN-ului in celulele epiteliale ale prostatei prin modularea expresiei si activitatii proteinelor de raspuns la repararea si deteriorarea ADN-ului. Celulele epiteliale din prostata au o glicoliza aeroba in mod caracteristic ridicata, rate scazute de respiratie si secretie mare de citrat si pot fi necesare concentratii mari de zinc in prostata pentru realizarea acestor proprietati. Multe dintre plantele care s-au dovedit a fi benefice pentru sanatatea prostatei contin steroli vegetali in doze mari. Produsele botanice, cum e si palmierul pitic, scoarta de prun african, uleiul din floarea soarelui si radacina de urzica sunt bogate in steroli vegetali. Sterolii sunt echivalentul colesterolului pentru plante. Beta-sitosterolul este cel mai comun fitosterol si spre deosebire de colesterol, in organismul uman, nu poate fi transformat in testosteron. Un studiu Cochrane a constatat ca betasitosterolul imbunatateste simptomele urinare si parametrii fluxului urinar.
Rosia este o planta originara in America tropicala, fiind consumata inca din vremuri stravechi de triburile salbatice din Mexic si de popoarele Nahua care au numit-o tomati. Cea mai veche mentiune despre rosii in Europa este a lui Matthiolus, in 1554. Licopenul este un carotenoid rosu aprins care se gaseste in patlagelele rosii si in alte fructe si legume rosii, cum ar fi morcovii rosii, pepenii, grapefruit si papaya, dar nu este prezent in capsuni sau in cirese. Produsele de tomate prelucrate constituie in unele tari sursa alimentara principala de licopen. Spre deosebire de multi alti compusi naturali, licopenul este in general stabil la prelucrare. Recent, licopenul a fost foarte mult studiat si in legatura cu efectele sale potentiale asupra sanatatii.
Seleniul este un oligoelement. Corpul nostru are nevoie de el doar in cantitati mici. Esential din punct de vedere nutritional pentru oameni, seleniul este un component a mai mult de doua duzini de selenoproteine care joaca roluri critice in reproducere, metabolismul hormonilor tiroidieni, sinteza ADN-ului si protectia impotriva daunelor oxidative si a infectiilor. Seleniul ajuta la producerea unor enzime speciale, cu rol antioxidant. Acestea joaca un rol in prevenirea deteriorarii celulare.
BENEFICII ALE UTILIZARII:
-
palmierul pitic sustine sanatatea functiei urinare, ajuta la mentinerea functiei urinare normale la barbati de la varsta de 45 de ani;
-
prunul african ajuta la mentinerea functiei urinare normale la barbati, contribuie la confortul urinar la barbati;
-
zincul contribuie la mentinerea concentratiilor normale de testosteron din sange, la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ, la mentinerea fertilitatii si reproducerii normale;
-
urzica sustine sanatatea prostatei; acizii cafeoylmalici din compozitie au efect antiinflamator;
-
tamaia sustine sanatatea sexuala masculina;
-
seleniul contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ, la spermatogeneza normala.
ATENTIONARI:
Nu se recomanda in caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
EFECTE SECUNDARE SI INTERACTIUNI:
La dozele recomandate nu au fost semnalate interactiuni si efecte secundare.
MOD DE UTILIZARE:
3 capsule pe zi: 1 capsula dimineata si 2 capsule seara, la o ora dupa masa. Daca se doreste un efect mai puternic se administreaza cate 2 capsule de 3 ori pe zi. Durata curei este de 4 - 6 luni. Cura se poate repeta dupa o pauza de o luna.
ASOCIERI RECOMANDATE:
Acest produs se poate asocia cu ceai V-prostata si vezica, reteta farm. Farago-G75 sau ceai ProstataG73 (punga)/G74 (plic).
SFATURI PRACTICE DE DIETA SI STIL DE VIATA:
Recomandam evitarea consumului de carne rosie, lactate, grasimi animale, alimentele cu un continut ridicat de zahar, a condimentelor iuti, a otetului si muraturilor cu otet, a sarii in exces si a alcoolului. Potrivit mai multor studii, consumul de alimente bogate in fibre are legatura cu un nivel scazut al PSA (antigen specific prostatic) - indicator bun pentru sanatatea prostatei. De aceea, este bine sa urmati o dieta bazata pe alimente bogate in fibre, proteine vegetale, in special fructe, legume, cantitati mici de soia, grasimi nesaturate (uleiuri vegetale presate la rece de masline, susan), peste, ceai verde. Pe cat posibil, alimentele sa fie cat mai naturale si mai putin prelucrate. Este esentiala hidratarea cu apa plata, sau ceai - doi litri pe zi.