Ganoderma contribuie la apararea imunitara naturala
INGREDIENTE/CAPSULA:
-
extract uscat 10:1 de Reishi (Ganoderma lucidum) standardizat in min. 30% polizaharide 96 mg
-
extract uscat de Shiitake (Lentinula edodes) standardizat in min. 30% polizaharide 96 mg
-
extract uscat 10:1 de Maitake (Grifola frondosa) standardizat in min. 30% polizaharide 96 mg
-
Enokitake (Flammulina velutipes) 48 mg
-
Tremella fuciformis 48 mg
-
extract uscat de Polyporus umbellatus standardizat in min. 30% polizaharide 48 mg
-
Ghebe de miere (Armillaria mellea) 48 mg
Invelisul capsulei este pe baza de gelatina animala.
Ciupercile medicinale sunt folosite traditional in China pentru proprietatile lor imunomodulatoare, adaptogene si antioxidante.
Genul Ganoderma are o istorie lunga in medicina traditionala din Asia pentru imbunatatirea longevitatii si sanatatii. Reishi, cunoscuta la noi ca si Ganoderma, contine aproximativ 400 de compusi bioactivi diferiti, care ii confera numeroase efecte. Exista un numar mare de publicatii care raporteaza abundenta si varietatea actiunilor biologice declansate de metabolitii primari ai Ganodermei, cum ar fi polizaharidele, proteinele si triterpenele.
Shiitake este un excelent aliment folosit pe scara larga in Japonia, dar si o ciuperca utila pentru sanatate si tonifierea organismului. Contine lentinan, un tip specific de polizaharide, cunoscute ca beta-D-glucani, care au demonstrat in studii clinice activitate imunomodulatoare si antioxidanta.
Maitake este cunoscuta mai ales pentru nivelul ridicat de beta-glucani. Medicina traditionala chineza foloseste Maitake de foarte mult timp. Este descris in surse provenind din dinastia Han (206-210 d.Hr.)
Enokitake este o ciuperca comestibila, intens cultivata in Asia, apreciata atat pentru gustul sau, cat si pentru beneficiile aduse sanatatii. Istoric, a fost cultivat pentru consum si utilizare medicinala in China inca din anul 800 d.Hr. Cercetarile stiintifice au descoperit in compozitia sa lectine si beta-D-glucani. „Cercetarile efectuate pe F. velutipes au aratat clar ca poseda diferite proprietati farmacologice, inclusiv proprietati […] imunomodulatoare.” (Calyn et al. 2016)
Tremella fuciformis este o specie de ciuperca comestibila foarte populara in bucataria chineza, numita si "ciuperca de zapada". Principalii sai constituenti bioactivi sunt polizaharidele.
Polyporus umbellatus este o ciuperca raspandita in special in America de Nord, fiind mai rar intalnita in Europa si Asia. Ca toate celelalte ciuperci, contine polizaharide, substante cu rol antioxidant si imunostimulent.
Ghebele de miere, cunoscute si ca "ghebe tomnatice", sunt o specie de ciuperci comestibile si foarte gustoase. Studiile stiintifice au demonstrat si in compozitia lor prezenta polizaharidelor cu activitate imunostimulatoare.
BENEFICII ALE UTILIZARII:
Ganoderma contribuie la apararea imunitara naturala
ATENTIONARI:
Nu se recomanda in caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
SARCINA SI ALAPTARE:
Nu se recomanda femeilor insarcinate datorita unor posibile efecte de stimulare a contractiilor uterine. Substantele active trec in laptele matern si pot modifica gustul acestuia.
EFECTE SECUNDARE SI INTERACTIUNI:
La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare. Utilizarea concomitenta cu anticoagulante timp indelungat poate creste riscul de sangerare, datorita prelungirii timpului de coagulare. Acest produs nu se administreaza timp de o luna dupa vaccinare.
MOD DE UTILIZARE:
Copii 10 - 14 ani: cate o capsula de 2 ori pe zi, la o ora dupa masa.
Copii de peste peste 14 ani si adulti: cate 1 capsula de 3 ori pe zi, la o ora dupa masa.
Daca este nevoie de un efect mai puternic se pot administra pana la 6 capsule pe zi, la recomandarea medicului sau a farmacistului.
Durata curei este de 3 - 6 saptamani. Cura se poate repeta dupa o pauza de o luna.
Ultima administare sa nu fie mai tarziu de ora 20.
ASOCIERI RECOMANDATE:
Pentru cresterea imunitatii recomandam asocierea acestui produs cu comprimate Echinacea cu propolis-F170, Vitamina C naturala-F164, sau ceai Imunitate-F146.
SFATURI PRACTICE DE DIETA SI STIL DE VIATA:
Pentru o imunitate optima recomandam un regim alimentar bogat in vitamine (B6, B12, C, E, beta-caroten) si minerale (fier, zinc) care stimuleaza mecanismele de aparare ale organismului. Acestea se regasesc in fructele proaspete (citrice, catina, mere, fructe de padure, kiwi, capsuni, caise), in legumele de culoare rosie, portocalie, galbena si verde (morcovi, tomate, ardei, dovleac, broccoli, spanac, porumb, ceapa rosie, usturoi etc.) consumate crude, sau preparate cat mai usor (fierte in abur, coapte), cereale integrale, ciuperci, seminte si oleaginoase neprajite, uleiuri vegetale presate la rece, iaurt si chefir (contin lactobacili care ajuta refacerea florei intestinale si a imunitatii), produse apicole (polen, propolis, pastura, laptisor de matca). Reduceti consumul de alimente rafinate care saracesc organismul de saruri minerale si vitamine, alimente procesate si conservate, dulciuri si produse de patiserie, zahar alb (se inlocuieste cu miere, sau zahar brun), indulcitori artificiali, consumul de bauturi carbogazoase, alcool, tutun, cafea. Pentru o imunitate buna a organismului mentineti un program de viata cat mai ordonat, cu somn la ore potrivite, realizati zilnic exercitii fizice, iesiti in natura cat mai des posibil.