Cei care au copii se intreaba, cel mai probabil, cat de mult i-ar putea afecta pe cei mici aceasta varianta DELTA extrem de contagioasa a noului coronavirus. De aceea, este important ca parintii sa afle mai multe detalii despre varianta DELTA si simptomele la care trebuie sa fie atenti in ceea ce-i priveste pe cei mici.
Dupa ce numarul de cazuri de COVID-19 a scazut extrem de mult la inceputul acestei veri, virusul a provocat din nou un val de imbolnaviri la nivel planetar. Specialistii din domeniul sanatatii publice sustin ca aceasta crestere alarmanta a avut la baza ratele mici de vaccinare, dar si inmultirea infectarilor cu varianta DELTA, aceasta fiind in prezenta tulpina predominanta a virusului.
Din nefericire, copiii si bebelusii sunt afectati, de asemenea, de aceasta varianta a coronavirusului. In primul rand, parintii trebuie sa ia toate masurile pentru a-i feri pe cei mici de o infectie cu varianta DELTA a virusului. De asemenea, potrivit autoritatilor, pana la sfarsitul anului, in Romania ar putea incepe vaccinarea anti-Covid a copiilor intre 5 si 11 ani.
Care sunt principalele simptome ale infectiei cu tulpina DELTA la copii
Printre simptomele infectiei cu COVID-19 se numara:
-
febra
-
tusea
-
pierderea gustului si/sau a mirosului
-
dificultati de respiratie
-
frisoanele
-
congestia sau secretiile nazale
-
oboseala accentuata
-
tremuraturile
-
durerile musculare
-
durerea de cap
-
durerea in gat
-
greata
-
diareea
In cele mai multe cazuri, simptomele de COVID-19 sunt similare atat la bebelusi, cat si la adulti. Cu toate acestea, bebelusii dezvolta, de obicei, simptome mai usoare ale infectiei cu noul coronavirus. Copiii se confrunta in general cu simptome precum febra, secretii nazale, stranut si probleme gastrointestinale, cum ar fi diareea. Pe langa schema standard de tratare a acestei afectiuni, medicii pot recomanda si produse suplimentare, cum ar fi Naturalis Bronhosuport - 7 plante + miere, un supliment alimentar fara zahar, cu miere, sub forma de sirop, care are rol antitusiv, sustine sanatatea si buna functionare a sistemului respirator, protejeaza mucoasa bronsica si ajuta la obtinerea unui confort respirator.
De asemenea, este absolut posibil ca un bebelus sau un copil sa dezvolte aceleasi simptome ale variantei DELTA. Cu toate acestea, unii medici sustin ca pacientii mai mici care sufera de infectia cu tulpina DELTA se confrunta doar cu anumite simptome.
In cazul copiilor, specialistii spun ca infectia cu varianta DELTA seamana mai mult cu o boala tipica a cailor respiratorii superioare.
Daca micutul are oricare dintre simptomele enumerate mai sus, este esential sa-l testati pentru COVID-19, pentru a fi in siguranta.
Sfaturi pentru preventie
Exista cativa pasi pe care ii puteti face pentru a va mentine familia in siguranta. De exemplu:
Spalati-va bine pe maini
Intreaga familie trebuie sa deprinda obiceiul sa se spele des pe maini cu apa si sapun, timp de cel putin 20 de secunde. In cazul in care nu au posibilitatea sa se spele cu apa si sapun, adultii pot folosi un dezinfectant pentru maini care contine cel putin 60% alcool. In schimb, bebelusii si copiii mici nu ar trebui sa foloseasca dezinfectant pentru maini.
De asemenea, puteti lua masuri prin care le puteti intari sistemul imunitar celor mici. De exemplu, puteti opta pentru suplimente alimentare, cum ar fi Naturalis Imunovit, un produs sub forma de jeleuri gumate, special creat pentru sustinerea bunei functionari a sistemului imunitar. Contine un amestec optim de nutrienti, vitamina C si zinc, care contribuie la intarirea organismului. Naturalis Imunovit este un produs pentru intarirea imunitatii la copii.
Respectati regulile de distantare sociala
Este esential sa respectati sfaturile autoritatilor si sa pastrati distantarea sociala atunci cand va aflati in public.
Purtati masca de protectie
Adultii si copiii mai mari de 2 ani ar trebui sa poarte masti de protectie atunci cand se afla in public si in preajma oamenilor, in special in interior, cu exceptia propriei locuinte.
Stati departe de spatiile interioare aglomerate
Riscul de infectare este mai mare in spatiile interioare aglomerate si in cele care nu au o circulatie buna a aerului. Ori de cate ori este posibil, este important sa-i tineti pe cei mici departe de spatiile publice interioare.
Evitati calatoriile neesentiale
Oficialitatile le recomanda persoanelor nevaccinate sa evite calatoriile neesentiale. Cu toate acestea, daca trebuie sa calatoriti in anumite locuri alaturi de cei mici, luati masuri preventive, cum ar fi purtarea mastii (pentru copiii peste 2 ani) in timpul calatoriilor cu transportul public si atunci cand va aflati in interior.
Vaccinati-va
In primul rand, parintii isi pot proteja copiii vaccinandu-se cu schema completa. In plus, potrivit autoritatilor, Agentia Europeana a Medicamentelor e pe cale sa aprobe cat de curand vaccinarea cu serul Pfizer a copiilor de peste 5 ani.