Sfaturi pentru baia bebelusului

Sfaturi pentru baia bebelusului Sfaturi pentru baia bebelusului

Ultima actualizare: 20 iunie 2021

copil-mama

Baia bebelusului este un moment minunat, o experienta nepretuita de care multi parinti isi aduc aminte cu bucurie. Baia bebelusului este si un moment prielnic in care se creeaza primele legaturi, deoarece cel mai nou membru al familiei se bucura de primul contact cu apa calduta. Acest ritual obisnuit de parenting vine, insa, de multe ori cu intrebari si, uneori, cu teama.

 

Cuprins:

Baia bebelusului: Atentionari speciale

Cosmetice pentru bebelusi – cum le alegem?

De ce sa tii cont de eticheta in alegerea cosmeticelor pentru baia bebelusului?

 

Baia bebelusului: Atentionari speciale

Prima baie a bebelusului ar trebui sa fie facuta la scurt timp dupa nastere. Unii medici pediatri recomanda ca prima baie a bebelusului sa fie facuta, totusi, dupa cateva zile de la venirea pe lume a celui mic. Acest lucru este necesar deoarece, dupa nastere, bebelusul are pielea acoperita cu vernix, o substanta cerata care protejeaza copilul de germenii din exterior.

Cat de des sa-i faceti baie bebelusului

Baia bebelusului trebuie facuta de 2-3 ori pe saptamana pentru a-l mentine curat pe nou-nascut. Insa, daca cel mic tolereaza cu brio aceste momente, ii puteti face baie si in fiecare zi. Insa nu mai mult pentru ca ii poate usca pielea bebelusului. In schimb, ii puteti curata organele genitale de mai multe ori pe zi, cu apa calda si sapun delicat.

O baie poate dura aproximativ 5-10 minute. Acest lucru este deosebit de important daca bebelusul are pielea uscata sau sensibila. De asemenea, daca micutul are pielea sensibila, puteti folosi gelul de dus de la Rilastil Dermastil Pediatric. Acesta este un gel de dus care actioneaza ca un tratament specific pentru a curata delicat pielea si parul bebelusilor si al copiilor. Formulat cu agenti tensioactivi prietenosi cu pielea si cu un pH izolacrimal, acest gel de dus copii nu produce senzatie de arsura ochilor si garanteaza o toleranta ridicata la nivelul pielii. Curata pielea fara a altera pelicula hidrolipida.

Beneficii gel de dus bebelusi si copii Dermastil Pediatric:

  • Curata delicat pielea
  • Pastreaza echilibrul hidrolipidic al pielii
  • Mentine pielea hidratata si protejata
  • Poate fi folosit si pentru curatarea parului si a scalpului
  • Este un gel de dus cu formula hipoalergenica

Cand sa-i faceti baie nou-nascutului

Baia bebelusului poate fi facuta in orice perioada a zilei. O varianta excelenta ar fi sa alegeti un moment in care amandoi sunteti relaxati si stiti ca nu veti fi intrerupti. De asemenea, ideal ar fi sa evitati sa-l spalati pe cel mic cand ii este foame sau imediat dupa ce a fost hranit.

Daca baia il calmeaza pe cel mic, o puteti folosi ca modalitate de a-l pregati pentru somnul de seara.

Unde sa-i faceti baie nou-nascutului

Daca aveti nelamuriri la acest capitol, aflati ca ii puteti face baie nou-nascutului intr-o cada mica de plastic sau chiar in chiuveta. Chiuveta ar putea fi cea mai buna alegere in primele cateva saptamani dupa nastere. Cadita de plastic pentru bebelusi poate fi folosita dupa ce acesta va creste mai mare.

De asemenea, baia bebelusului poate fi facuta in orice camera calduroasa si curata - nu neaparat intr-o baie.

Ce temperatura ar trebui sa aiba apa

Apa ar trebui sa fie calduta si nu fierbinte. Mai exact, temperatura ideala este de 37°C-38°C. Pentru a fi siguri ca folositi temperatura potrivita, folositi un termometru de baie sau verificati apa cu incheietura mainii si cot.

Cum se face baia bebelusului cu buretele

Cel mic trebuie spalat cu buretele in primele saptamani de viata. Aceasta este si cea mai simpla metoda de a-l spala inainte de desprinderea cordonului ombilical. In plus, puteti spala bebelusul cu buretele ori de cate ori doriti sa curatati o singura zona a corpului, fara a-l uda.

Inainte de a-i oferi nou-nascutului o baie cu buretele, asigurati-va ca aveti toate produsele la indemana. De asemenea, este important sa incalziti camera pentru a pastra confortul bebelusului.

Cosmetice pentru bebelusi – cum le alegem?

Ingrijirea pielii nou-nascutilor reprezinta un aspect extrem de important. In primele luni, cand sistemul imunitar al bebelusului se afla in plina dezvoltare, se recomanda sa utilizati cele mai delicate cosmetice pentru bebelusi.

bebelus-mama

Cosmetice bebelusi fara coloranti si parfumuri

Nou-nascutul are nevoie de cosmetice pentru bebelusi care sa nu contina coloranti sau substante iritante. Daca aveti un nou-nascut in familie, iata cum puteti alege cele mai bune cosmetice pentru bebelusi:

  • Cosmetice bebelusi cu ingrediente naturale - produsele naturale de ingrijire a pielii bebelusului pot fi folosite in siguranta pentru majoritatea sugarilor. Dar daca aveti rude cu alergii, cel mic poate fi, de asemenea, sensibil la plantele care se gasesc in unele cosmetice pentru bebelusi.
  • Cosmetice bebelusi fara parabeni – alegeti cosmetice pentru bebelusi care nu contin ftalati si parabeni pentru ca aceste substante chimice pot fi daunatoare copiilor.

Catena recomanda RILASTIL DERMASTIL PEDIATRIC - Lapte ingrijire corp

Dermastil Pediatric este un lapte de corp cu absorbtie rapida, indicat pentru tratamentul zilnic al pielii delicate a bebelusilor si a copiilor. Imbogatita cu Omega 3, 6, 9, Unt de Shea, Provitamina B5 si Vitamina E, acest lapte de corp hidrateaza si hraneste pielea in profunzime, contracarand uscaciunea, mancarimea, roseata si iritatia.

Beneficii lapte de corp Dermastil Pediatric:

  • Hidrateaza pielea in profunzime
  • Calmeaza pruritul si roseata
  • Combate uscaciunea reparand pielea
  • Acizii grasi repara bariera lipidica a pielii
  • Previnde deshidratarea pielii
  • Este un lapte de corp hipalergenic

Mod de utilizate lapte de corp Dermastil Pediatric:

  • Aplicati pe pielea curata si uscata o data sau de mai multe ori in fiecare zi, ori de cate ori este necesar.

De ce sa tii cont de eticheta in alegerea cosmeticelor pentru baia bebelusului?

Parintii trebuie sa citeasca cu atentie etichetele produselor pentru ca unele cosmetice pentru bebelusi pot contine parfumuri, coloranti si substante chimice care pot irita pielea si caile respiratorii ale nou-nascutului.

In plus, mentiunea “produs hipoalergenic” poate crea confuzii. Acest termen este folosit pentru a sustine ca exista riscuri mici ca produsul sa provoace o reactie alergica. Cu toate acestea, nu inseamna automat ca aceste produse sunt mai delicate cu pielea decat alte cosmetice.

Farmacistul Catena va recomanda: