Albirea dintilor acasa cu carbune activ

Albirea dintilor acasa cu carbune activ Albirea dintilor acasa cu carbune activ

Ultima actualizare: 23 martie 2020

Ne dorim să avem dinți mai albi și pe bună dreptate să fie așa având în vedere că dantura și zâmbetul reprezintă cartea noastră de vizită. Albirea dinților acasă este o metodă la îndemâna oricui și trebuie luată în calcul indiferent dacă apelăm sau nu la albirea dinților profesională, făcută în cabinetele medicilor.

Cuprins:

Albirea dinților acasă este o necesitate

Albirea dinților acasă – metode eficiente

Albirea dinților acasă cu bicarbonat de sodiu

Cărbune activ pentru dinți

Albirea dinților cu cărbune activ

Ritualul corect de îngrijire a danturii

Albirea dinților acasă este o necesitate

Albirea dinților acasă sau la cabinet este mai mult decât o metodă de înfrumusețare. Trebuie privită ca fiind o necesitate pentru întreținerea sănătății danturii. Odată cu înaintarea în vârstă, dinții se îngălbenesc, însă nu doar aceasta este cauza, ci și consumul anumitor alimente, categorie din care fac parte cafeaua, ceaiul, sucurile, vinul roșu, ciocolata, fructele și legumele închise la culoare (afine, mure, coacăze, zmeură, sfeclă). De asemenea, tutunul îngălbenește dinții, iar citricele și zahărul conduc la erodarea smalțului, aspect care, suplimentar, favorizează pătarea dinților. Pe de altă parte, igiena orală precară este responsabilă în cea mai mare parte de degradarea danturii.

Albirea dinților acasă – metode eficiente

Există o multitudine de sfaturi pe internet despre albirea dentară cu diferite alimente pe care le avem în casă, însă multe dintre acestea rămân la stadiul de mit. De exemplu, consumul merelor, morcovilor, căpșunelor și lista ar putea continua, nu contribuie la albirea dinților, ci doar susțin sănătatea dentară prin aportul de vitamine și minerale pe care îl oferă organismului. Există, însă, două metode eficiente de albire a dinților acasă și acestea sunt: bicarbonatul de sodiu și cărbunele activ la care se adaugă, fără îndoială, rutina zilnică de igienă orală.

Albirea dinților acasă cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este eficient în albirea dinților din simplul motiv că acesta este format din particule abrazive care lustruiesc smalțul și astfel îndepărtează într-o oarecare măsură petele de pe dinți. Cu toate acestea, nu se recomandă a fi folosit zilnic, ci o dată la câteva zile și nu este indicat să fie amestecat cu pasta de dinți, ci dizolvat în apă pentru că există riscul să zgârie smalțul dinților. Astfel, un avantaj real al bicarbonatului de sodiu în îngrijirea orală este faptul că acesta are calitatea de a transforma un mediu acid într-un mediu alcalin, prin urmare este eficient în combaterea bacteriilor din cavitatea orală responsabile de apariția cariilor. Din acest motiv, se recomandă clătirea după periaj cu o soluție formată dintr-o linguriță de bicarbonat de sodiu dizolvată într-un pahar cu apă.

Cărbune activ pentru dinți

Cărbunele activ este cunoscut și sub denumirea de cărbune activat sau cărbune medicinal și este un soi de cărbune prelucrat astfel încât să-și micșoreze porii pentru a crește capacitatea de absorbție a diferitelor substanțe, de regulă fiind vorba de produși toxici rezultați din reacțiile chimice. Cărbunele activ nu trebuie confundat cu cărbunele pentru foc, întrebuințările acestuia fiind strict medicinale.

Albirea dinților cu cărbune activ

Cărbunele activ se poate cumpăra doar de la farmacie și se găsește sub formă de tablete sau capsule. Însă, acestea zdrobite și amestecate cu pastă de dinți, din nou, asemenea bicarbonatului de sodiu, pot conduce la zgârierea smalțului odată cu curățarea sa. Principiile active din cărbunele medicinal contribuie eficient la albirea dinților și, în plus, ajută la reîmprospătarea respirației și la anihilarea bacteriilor din cavitatea bucală. Pentru albirea dinților acasă cu cărbune activ, de preferat este folosirea produselor care au în compoziție această minunată substanță. Recomandarea noastră este pasta de dinți cu cărbune activ Foramen. Formula pe care o are la bază permite curățarea în siguranță a plăcii dentare, împrospătează respirația, îndepărtează petele și oferă un zâmbet strălucitor și sănătos. În plus, este indicată inclusiv copiilor cu vârsta peste 8 ani.

Ritualul corect de îngrijire a danturii

O dantură frumoasă și sănătoasă trebuie îngrijită corect, iar acest aspect presupune respectarea cu strictețe a ritualului de îngrijire orală. Periajul dentar trebuie făcut de două ori pe zi, atât dimineața, cât și seara, înainte de culcare. Pentru o curățare corectă și eficientă dinții trebuie periați aproximativ 2 minute, iar periuța de dinți trebuie schimbată la maxim 6 luni. De un real ajutor pentru persoanele care doresc nu doar să curețe, ci să-și și albească dinții acasă este periuța de dinți cu cărbune activ Foramen. Aceasta are peri ultrafini și un design special care permite curățarea eficientă dar, în același timp, delicată a dinților și gingiilor. Perii ultrafini curăță spațiile inter- dentare, îndepărtând tartrul, iar cărbunele activ absoarbe germenii și bacteriile care provoacă placa dentară.

Următorul pas după periaj presupune folosirea aței dentare și apoi a apei de gură și a dușului bucal. Dușul bucal devine obligatoriu de folosit în cazul persoanelor care au implanturi dentare, coroane, punți sau aparate ortodontice. De asemenea, pe lângă ritualul zilnic de acasă, este esențială vizita la medicul stomatolog de cel puțin două ori pe an pentru controlul de rutină.

Farmacistul Catena va recomanda: