Operatie micsorare stomac - informatii despre beneficii si riscuri

Operatie micsorare stomac - informatii despre beneficii si riscuri Operatie micsorare stomac - informatii despre beneficii si riscuri

Ultima actualizare: 13 iunie 2023

micsorare-stomac

Cu siguranta putem spune ca, din pacate, obezitatea a ajuns sa fie una dintre cele mai mari probleme de sanatate ale oamenilor la ora actuala. Desigur, exista deja mai multe alternative pentru persoanele care simt nevoia sa renunte la kilogramele in plus si sa aiba o greutate corporala normala. Este foarte important ca aceste persoane sa isi modifice stilul de viata pentru a reusi, dar mai pot sa apeleze si la tratamente medicamentoase sau la interventii chirurgicale.

Operatie pentru micsorare de stomac se recomanda exclusiv acelor persoane care au fost consultate de un medic si care au garantia ca interventia nu presupune riscuri in cazul lor. Exista posibilitatea ca dietele si exercitiile fizice pe care le-ati incercat pana acum sa nu dea rezultate, motiv pentru care incercati sa identificati o solutie mai rapida de rezolvare a problemei. O operatie pentru micsorare de stomac poate sa fie una dintre alternative, insa este bine sa cunoasteti inca de la inceput atat beneficiile cat si posibilele efecte nedorite ale unei astfel de proceduri.


Ce presupune operatia de micsorare a stomacului

Atunci cand treceti printr-o operatie pentru micsorare de stomac, in prima faza va fi nevoie de o evaluare medicala preoperatorie. Va fi nevoie de analize de sange si teste imagistige, precum si de investigatii cardiologice. Urmatoarea etapa o reprezinta interventia chirurgicala, procedura care dureaza maxim o ora si care trebuie sa fie urmata de o perioada de spitalizare de doua zile. Este nevoie ulterior de monitorizare atenta in primul an de la interventie, precum si de controale anuale dupa aceea. O operatie pentru micsorare de stomac implica si o nutritie adaptata, cu un meniu special, care sa va ajute sa obtineti rezultatele dorite si sa va vindecati fara probleme.

Pentru a va ajuta sa sprijiniti organismul atunci cand treceti prin procesul de slabire, farmacistii Catena va recomanda sa folositi Naturalis Kiloslim Gold. Acesta este un supliment alimentar care favorizeaza reducerea apetitului si cresterea senzatiei de satietate, contribuind eficient la mentinerea concentratiilor normale ale colesterolului in sange. De asemenea, acest produs intarzie timpul de golire gastrica si optimizeaza tranzitul intestinal.

Tipuri de operatii de micsorare a stomacului

Atunci cand aveti in vedere o operatie pentru micsorare de stomac, trebuie sa stiti ca exista trei tipuri de operatii: Gastric Banding, Gastiric Sleeve si Gastric Bypass. Gastric Banding presupune folosirea unui inel gastric, iar Gastric Sleeve presupune realizarea unei proceduri care se numeste gastrectomie longitudinala.

Pentru a va ajuta sa scapati de kilogramele in plus si pentru a mentine o buna stare fizica si mentala, farmacistii Catena va recomanda sa folositi Naturalis ApetitSlim. Acesta este un supliemnt alimentar pentru slabit, care contine extracte din plante, vitamine si minerale, fiind eficient in controlul senzatiei de foame. Este un produs care participa la metabolismul lipidelor si la mentinerea constanta a valorilor glicemiei, reducand oboseala si sprijinind buna functionare a sistemului imunitar. De asemenea, ajuta si la mentinerea sanatatii ficatului.

Operatie micsorare stomac – beneficii

O operatie pentru micsorare de stomac are ca principale beneficii pierderea kilogramelor in plus si ameliorarea unor afectiuni metabolice precum steatoza hepatica, diabetul zaharat sau hipertensiunea arteriala. Persoanele care trec printr-o astfel de interventie vor manca mai putin, fara a resimti senzatia de foame. Recuperarea in urma procedurii este una rapida, fara dureri intense si fara cicatrici.

Pentru a va sprijini in procesul de pierdere a kilogramelor in plus, farmacistii Catena va recomanda Naturalis AquaSlim. Acesta este un supliment alimentar care contine 9 extracte din plante, crom si zinc, elemente care detoxifiaza organismul si care favorizeaza eliminarea excesului de apa. Extractrul de papadie are un efect benefic la nivel gastrointestinal, cel de urzica la nivelul tractului urinar, iar cel de ceai verde la oxidarea grasimilor. Zincul si cromul contribuie la un metabolism normal al carbohidratilor si nutrientilor, precum si la mentinerea unei concentratii normale de glucoza in sange.

Operatie micsorare stomac – riscuri

O operatie pentru micsorare de stomac implica si anumite riscuri, in special daca indicatiile specialistilor nu sunt respectate. Este esential ca persoana care a trecut prin aceasta procedura sa urmeze pas cu pas directia terapeutica indicata de catre medic, precum si dieta alimentara stabilita. Exista si riscul ca, dupa o operatie pentru micsorare de stomac ce a dus la scadere considerabila in greutate, sa apara surplus de piele in zona abdominala, pe maini, pe coapse si pe fese.

Pentru a va ajuta sa va mentineti greutatea corporala in limite normale, farmacistii Catena va recomanda sa folositi Naturalis LipidoSlim. Acesta este un supliment alimentar care sustine procesul de slabire, imbunatateste metabolismul si contribuie eficient la eliminare aapei din organism. De asemenea, contribuie la completarea necesarului de vitamine si ajuta la mentinerea unui nivel normal de glucoza in sange. Extractul de seminte de Guarana favorizeaza intarirea sistemului imunitar si ajuta la reducerea senzatiei de oboseala.

Complicatii postoperatorii

Din punct de vedere al complicatiilor postoperatorii, acestea pot sa apara in decurs de una pana la trei zile, sau chiar la o saptamana dupa interventie. Poate sa fie vorba despre fistula gastrica, pentru care este nevoie sa se intervina chirurgical de urgenta, despre tromboze venoase (cheaguri de sange) sau despre hematom pregastric.

Dieta recomandata / impusa dupa operatia de micsorare a stomacului

In prima si a doua luna de dupa o operatie pentru micsorare de stomac, persoana respectiva trebuie sa consume mai mult supe, ceaiuri si apa. A treia luna poate sa adauge mancare pasata, ca de exemplu piure, insa trebuie sa evite zahar si grasimi si sa consume proteine. Din a patra luna poate adauga alimente solide, insa trebuie avuta in vedere moderatia si trebuie mestecate suficient.