Mayam Ulei esential de Cuisoare M-1328, 10 ml - Catena
Arborele de cuisoare, originar din insulele arhipeleagului indonezian, furnizeaza cuisoarele, un condiment pretios folosit de mult timp in orient. Cuisoarele sunt de fapt florile aromatice ale arborelui; bobocii sunt culesi inainte de a inflori si uscati la soare.
Beneficii Mayam Ulei esential de Cuisoare:
-
antibacterian cu spectru larg;
-
antifungic, antiviral;
-
antiseptic potent, purifiant;
-
antalgic, anestezic, cauterizator;
-
neurotonic si stimulator general;
-
antiparazitar, vermifug;
-
afrodisiac lejer;
-
digestiv.
Metoda de obtinere: prin distilare cu vapori de apa a frunzelor
Proprietati organoleptice: lichid galben-maroniu
Descriere olfactiva: miros specific de cuisoare, puternic, aromat
Considerat ca fiind unul dintre cele mai vechi si raspandite mirodenii, cuisoarele au fost apreciate inca din Antichitate atat pentru aroma lor deosebita cat si datorita proprietatilor curative.
Azi, uleiul esential de cuisoare - care poate fi obtinut din boboci sau din frunze - deosebit de bogat in eugenol, cu multiple proprietati benefice, este folosit in chirurgia dentara, in cosmetica, ca esenta in unele parfumuri si ca remediu impotriva diferitelor infectii: respiratorii, virale, cutanate, ale tractului digestiv si urinar.