Inceperea scolii este plina de emotii si de sentimente frumoase, pentru parinti si copii. Insa nu este lipsita de griji pentru cei din urma. Bolile colectivitatii sunt frecvente, favorizate de clasele supraaglomerate, contactul cu diverse persoane sau cu suprafetele comune. In plus, toamna vine si cu variatii de temperatura si apoi cu temperaturi scazute. Iar toate aceste boli au un debut rapid mai ales daca sistemul imunitar este scazut.
Lista celor mai simple lucruri pentru cresterea imunitatii celor mici
Pentru a promova cresterea imunitatii unui copil, dezvoltarea sa emotionala sau bunastarea sa generala, este esential sa ai grija de sistemul sau imunitar. Cresterea imunitatii la copii este atat de importanta pentru ca ajuta la prevenirea bolilor infectioase cronice si recurente.
Pentru cresterea imunitatii la copii este esential sa le respecteam nevoile organismului.
Farmacistii Catena recomanda Naturalis Imunovit gummy pentru intarirea imunitatii la copii. Naturalis Imunovit gummy este un supliment alimentar, sub forma de jeleuri gumate, contine un amestec optim de nutrienti, vitamina C si zinc, care contribuie la intarirea organismului.
Somnul si cresterea imunitatii
Iar principala nevoie in acest stadiu de dezvoltare este legata de somn. Copiii au nevoie de somn pentru a se dezvolta sanatos. La copii si adulti, un somn bun ajuta la stimularea hormonilor suprarenali (glucocorticoizi) cu rol in dezvoltarea sistemul imunitar. In functie de varsta lor, copii ar trebui sa doarma un numar suficient de ore:
Mai mult de 12 ore de somn pe noapte cu posibilitatea unui pui de somn in timpul zilei (1h30 pana la 2 ore) se recomanda inainte de varsta de 6 ani si de la 9 la 10 ore de somn pe noapte de la 6 ani.
Pentru a-si regla tiparul de somn, copilul ar trebui sa se culce devreme in timpul saptamanii si sa nu se trezeasca prea tarziu in weekend.
Oxigenul ajuta la cresterea imunitatii
Un alt element esential pentru un sistem imunitar optim este oxigenarea organismului. Copiii trebuie sa respire aer proaspat, sa vada lumina zilei, sa fie in contact cu natura, sa alerge, sa se urce in copaci, sa se plimbe cu bicicleta, sa faca miscare in mod regulat. Si asta, cel putin o ora pe zi, indiferent de vremea de afara. A fi inchisi timp de 6 pana la 8 ore in sala de clasa sau la gradinita nu numai ca ii face pe copii sa fie nervosi si nelinistiti, dar are si un efect devitalizant, deoarece acestia nu recupereaza energia vitala in natura.
Pentru imbunatatirea respiratiei farmacistii Catena recomanda Respisol Solutia salina 3% sub forma de doza unica, fara conservanti, pentru nebulizare.
Ecranele pot afecta cresterea imunitatii
Limitarea timpului petrecut in fata ecranelor, tablete, telefoane sau chiar televizoare, care produc lumina albastra si astfel reduc productia de melatonina. Iar acest lucru poate avea impact asupra tiroidei si, in consecinta, asupra imunitatii.
Cresterea imunitatatii: sfaturi naturale pentru a o intari
Aceste conditii prealabile, care asigura o imunitate optima copiilor, trebuie respectate pe tot parcursul anului. Dar pot fi suplimentate si cu alte sfaturi naturale pentru a stimula sistemul imunitar.
Cura de vitamina D
Nu este un secret faptul ca vitamina D este esentiala pentru organism, in special in procesul de mineralizare osoasa. De aceea se recomanda, pentru copiii de 4-5 ani, 1500 UI pe zi in perioada septembrie-mai cand micutii sunt mai putini expusi la soare.
Consumati vitamina C
Pentru a stimula sistemul imunitar, vitamina C este deosebit de eficienta. Vitamina C este un mare ajutor in prevenirea bolilor ORL care sunt atat de raspandite in scoala. O gasiti in multe alimente si in suplimente alimentare. De indata ce soseste toamna, este indicat sa faceti o cura pentru a va intari sistemul imunitar.
Desi este esential sa consumati fructe si legume proaspete iar suplimentarea este uneori binevenita. Puneti in meniurile copiilor dvs. citrice (portocala, lamaie), patrunjel, ardei, kiwi si varza. In plus, medicii naturisti recomanda consumul de acerola si administrarea copiilor 250 mg din acest fruct rosu mic ca supliment alimentar pentru a-si consolida cresterea imunitatii.
Naturalis BronhoSuport 7 plante+miere este un supliment alimentar, fara zahar, cu miere, sub forma de sirop care are rol are rol antitusiv, sustine sanatatea si buna functionare a sistemului respirator, protejeaza mucoasa bronsica si ajuta la obtinerea unui confort respirator.
Propolis pentru preventie
Cum sa reactionati in cazul in care copilul are o infectie virala si vreti sa actionati pentru cresterea imunitatii? Medicii naturisti recomanda sa pariem pe propolis intr-un mod curativ. Este unul dintre cele mai bune antiinfectioase pentru tratarea infectiilor gatului, asa ca poate fi folosit ca un adjuvant pentru durerile in gat sau laringita. Atentie insa, pentru copii, cel mai bine este sa recurgeti la propolis fara alcool sub forma de spray, mai degraba ca extract sau sirop.
Dieta adecvata ajuta la cresterea imunitatii
O dieta variata si echilibrata este, de asemenea, esentiala. O dieta variata ofera copilului tau toate substantele nutritive (proteine, carbohidrati, vitamine, minerale etc.) esentiale pentru robustetea organismului sau, inclusiv apararea acestuia impotriva agresiunilor externe. Vitaminele A, B6, B9, B12, C, D si anumite minerale (cupru, fier, seleniu, zinc) sunt recunoscute in mod special pentru a contribui impreuna la cresterea imunitatii organismului.
Cereale (semi)integrale, uleiuri de buna calitate (nuci, in, canepa ...) si grasimi saturate de buna calitate (sardine, unt ...). De asemenea, se recomanda limitarea produselor dulci si ultraprocesate, precum cookie-urile sau produsele fast food. Consumat regulat, zaharul are o actiune demineralizanta si un impact asupra nivelului de zahar din sange, ceea ce duce la oboseala si iritabilitate si, de asemenea, scade vigilenta sistemului imunitar.
Atunci cand dieta unui copil este prea bogata in zahar, cantitatea de globule albe din sange scade. Si tocmai acestea sunt ajutorul cel mai important in cresterea imunitatii prin rolul lor in blocarea virusurilor.
In plus, consumul de alimente procesate genereaza deficiente nutritive care sunt absolut esentiale in cresterea imunitatii organismului. Procesarea alimentelor distruge, de asemenea, nutrientii si vitaminele. Acestea sunt aceleasi produse care pot declansa alergii alimentare pe care le va avea un copil de-a lungul vietii sale.
Reflexele potrivite pentru a cresterea imunitatii
Igiena mainilor
Amintiti-va ca majoritatea germenilor care cauzeaza boli respiratorii sau digestive, se transmit prin maini. Deci, asigurati-va ca copilul dumneavoastra le spala regulat (cand vine acasa din afara, inainte de a manca, dupa ce mergeti la toaleta etc.) si bine cu apa si sapun. La fel, spalati-va mainile si mainile copilului dupa ce le-ati suflat nasul si le-ati sters nasul.
Igiena nasului
Pana la 7 sau 8 ani, spalarea regulata a nasului cu un spray nazal potrivit pentru copii elimina secretiile si iritantii (praf, par etc.) care slabesc mucoasele nazale. Invatati rapid copilul cum sa-si sufle nasul in mod corespunzator si sa evite sa-si puna mainile pe gura, nas si ochi. De asemenea, asigurati-va ca copilul dumneavoastra nu este expus fumului de tutun.
Apa de mare Assista Aquamare spray nazal hipertonic reduce inflamatia mucoasei nazale si foloseste la curatarea mucoasei si a nasului.
Temperatura potrivita in exterior si in interior
Iarna, frigul nu provoaca de la sine raceala sau gripa, dar poate face corpul mai vulnerabil la atacul germenilor. Asadar, asigurati-va ca copilul dumneavoastra poarta haine adecvate (haine suficient de calde si uscate, palarie, esarfa si manusi) atunci cand este afara. Pe de alta parte, nu va supraincalziti casa, mentineti camera copilului la o temperatura cuprinsa intre 18 si 20 ° C si ventilati-o zilnic.
Cristina Dudau