Informatii despre necesarul de calciu in osteoporoza

Informatii despre necesarul de calciu in osteoporoza Informatii despre necesarul de calciu in osteoporoza

Ultima actualizare: 25 august 2022

Persoanele care sunt interesate de informatii despre necesarul de calciu in osteoporoza, trebuie sa fie la curent cu faptul ca s-au efectuat mai multe studii pe aceasta tema in ultima vreme. Unii dintre cercetatorii care s-au ocupat de aceste studii au observat ca excesul de calciu din alimente sau suplimente poate sa duca totusi la probleme serioase pentru organism, una dintre acestea fiind scaderea capacitatii de osteoformare. Din acest motiv, microfisurile nu se mai pot reface la fel de rapid ca inainte. Este important de inteles faptul ca osteoporoza este o boala care ajunge sa afecteze milioane de oameni pe intreaga planeta, uneori fiind intalnita sub denumirea de „boala oaselor fragile”.

Pentru ca organismul dumneavoastra sa functioneze cat mai sanatos, farmacistii Catena va recomanda sa folositi Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D. Acesta este un supliment alimentar sub forma de comprimate efervescente, care contine nutrienti esentiali si care este ideal pentru sanatatea oaselor si a dintilor. De asemenea, calciul este util si pentru o buna functionare a sistemului muscular, pentru mentinerea unei bune neurotransmisii si pentru functionarea enzimelor digestive.


Osteoporoza – ce este si care sunt complicatiile ei?

Osteoporoza este o afectiune a sistemului osos, care provoaca fragilizarea oaselor si care creste astfel riscul de accidentare. Se poate ca persoanele afectate de osteoporoza sa sufere fracturi chiar si din cauza unor cazaturi minore, a unor aplecari sau a tusei – in unele situatii. De cele mai multe ori insa, pacientii cu osteoporoza risca sa sufere fracturi la nivelul coloanei vertebrale, al soldului sau al incheieturii mainii. Osteoporoza este o afectiune intalnita mai des la persoane de sex feminin, dar care poate sa afecteze si barbatii. Pana in prezent, specialistii nu au reusit sa identifice o cauza anume care sa declanseze osteoporoza. Cu toate acestea, felul in care apare boala este bine documentat.

De-a lungul copilariei si adolescentei, oasele cresc in dimensiune si devin din ce in ce mai puternice. Masa osoasa maxima ajunge sa fie atinsa undeva in jurul varstei de aproximativ 25 – 30 de ani. Echilibrul prin care oasele se formeaza si se distrug incepe sa fie afectat odata cu depasirea varstei de aproximativ 40 – 50 de ani, ceea ce inseamna ca tesutul osos nu se mai poate reface la fel de repede si de eficient. In situatia femeilor care au trecut de menopauza, efectul este mai pronuntat din cauza faptului ca nu mai exista protectie din partea estrogenului.

Necesarul de calciu in osteoporoza – informatii utile

Calciul este extrem de important pentru organismul uman deoarece mentine sanatatea sistemului osos. Este important de constientizat faptul ca mai mult de 99% din tot calciul din corp se afla in oasele si in dintii nostri. Pentru ca oasele sa se poata dezvolta intr-un ritm normal, pentru a creste si a se mentine sanatoase, calciul este un element esential. Odata ce procesul de crestere a oaselor se incheie, calciul are rolul de a incetini pierderea densitatii osoase – fenomen care este normal si face parte din imbatranirea naturala a organismului.

Pe de alta parte, calciul are si rolul de a regla contractia musculara prin stimularea proteinelor care se afla in muschi. Tot calciul ajuta si la o buna functionare a miocardului, la reglarea presiunii arteriale, la cresterea nivelului de colesterol bun si la coagularea sangelui. De asemenea, calciul favorizeaza dezvoltarea cerebrala, ajuta la o mai buna functionare a sistemului imunitar si a celui endocrin.

Pentru a asigura nutrientii esentiali organismului, farmacistii Catena va recomanda sa folositi Naturalis OsteoSuport. Acest supliment alimentar contine 480 de miligrame de calciu intr-un comprimat, insa are in compozitie si magneziu, zinc, mangan, vitamina K2 si vitamina D3. Toate acestea contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos, la formarea tesuturilor conjunctive si la protejarea celulelor de stres oxidativ. De asemenea, este un supliment alimentar care sprijina metabolismul energetic normal si care ajuta la coagularea sangelui.

Ce puteti face pentru a pastra calciul in organism cat mai eficient?

Atunci cand discutam despre rezistenta osoasa si despre osteoporoza, trebuie sa fie clar ca cel mai important mineral in aceasta situatie este calciul. Pentru mentinerea flexibilitatii oaselor, calciul se inlocuieste constant. In situatia in care oasele devin mai fragile, cu siguranta unul dintre factorii care determina acest lucru este reprezentat de nivelul scazut de calciu din organism. Pentru ca acest nivel sa fie afectat cat mai putin, este ideal sa puteti renunta la fumat si la consumul excesiv de alcool – in cazul in care aceste obiceiuri fac parte din stilul dumneavoastra de viata.

Specialistii va recomanda sa mentineti un stil de viata activ si sa faceti regulat exercitii fizice. De asemenea, persoanelor cu osteoporoza le sunt recomandate diete care sa aiba un continut suficient de vitamina D si vitamina C. Trebuie, in egala masura, sa aveti grija sa evitati hipercalcemia. Aceasta conditie medicala presupune existenta a prea mult calciu in sange, persoanelor care au depasit varsta de aproximativ 50 de ani fiindu-le recomandat sa nu depaseasca un aport de mai mult de 2000 de miligrame in fiecare zi. In caz contrar, se poate ajunge la constipatie, pietre la rinichi si chiar cancer de prostata.