Atunci cand vorbim de infectii urinare, facem referire la afectiuni ce pot fi extrem de neplacute si pot avea simptome care afecteaza viata de zi cu zi. Cea mai cunoscuta forma de infectii urinare este cistita, care, lasata netratata poate duce la complicatii, care pot afecta rinichii. Tocmai de aceea, este important sa fie luate tot timpul masuri, din timp, in momentul in care apar simptome, precum senzatie de arsura si usturime la urinare. Care sunt tipurile de infectii urinare, cele mai frecvente simptome, dar si cum te poate ajuta dispozitivul medical Femannose N sa tratezi cazurile de infectii urinare si cistita, afli din materialul urmator.
Tipuri de infectii urinare
Exista mai multe tipuri de infectii urinare, unele dintre acestea afecteaza tractul urinar inferior, in timp ce altele afecteaza tractul urinar superior.
Infectii urinare ale tractului urinar inferior:
-
Cistita. Cauzata de bacteria E.coli, cistita afecteaza vezica urinara si este cel mai cunoscut tip de infectie urinara.
-
Prostatita. Afecteaza reprezentantii sexului masculin si este un tip de infectie urinara ce duce la inflamatia prostatei. La fel ca si cistita, poate fi provocata de E.coli. Alte cauze pot fi transmiterea sexuala, frigul sau constipatia.
-
Uretrita. Aceasta categorie de infectii urinare apare atat la barbati, cat si la femei.
Infectii urinare ale tractului urinar inferior:
-
Pielonefrita. Reprezinta o complicatie a cistitei, infectia urinara cea mai cunoscuta si este cea mai buna dovada ca infectiile urinare nu trebuie lasate netratate. Afecteaza rinichii si poate avea simptome grave si evidente, cum ar fi sange sau puroi in urina.
Cistita
In categoria de infectii urinare, cistita este cea mai cunoscuta si cel mai des intalnita. Cistita este cauzata de Escherichia coli, in peste 90% din cazuri. Cele mai frecvente cazuri ale acestei infectii urinare sunt cistita acuta fara complicatii si cistita recurenta. In cazurile pacientelor cu aceste forme de cistita nu s-a observat aparitia simptomelor mai agresive precum sange in urina, febra sau dureri acute. Pentru aceste cazuri se poate recomanda utilizarea dispozitivului medical Femannose N, mai multe detalii despre acesta in urmatoarele capitole ale acestui articol.
Pe de alta parte, daca exista simptomele mentionate mai sus putem vorbi de cistita acuta complicata. In aceasta situatie simptomele sunt puternice si in conditiile in care poate aparea afectarea rinichilor se recomanda consultarea unui medic specialist, de urgenta. Important de mentionat este faptul ca, din punct de vedere statistic, aproximativ 10% dintre femei sunt afectate de cistita cel putin o data pe an. O parte dintre acestea sufera de cistita recurenta, adica de o revenire a acestui tip de infectii urinare. Cistita recurenta se dezvolta pentru ca bacteriile E. coli au abilitatea de a se proteja fata de sistemul imun al organismului si fata de tratament, prin patrunderea in tesuturile vezicii urinare, unde raman si unde continua proliferarea.
Infectii urinare - cauze si factori de risc
Atunci cand vorbim de infectii urinare trebuie sa avem in vedere nu doar tratamentul, ci si preventia. Pentru a stii cum sa ne ferim de infectii urinare, iata care sunt cauzele si factorii de risc:
-
Frigul. In special in sezonul rece, expunerea la frig creste riscul aparitiei infectiilor urinare
-
Igiena incorecta. In special aceasta situatie apare in cazul femeilor. Stergerea trebuie facuta din fata spre spate, dupa urinare, pentru a nu permite transmiterea microbilor.
-
Premenopauza si postmenopauza
-
Sarcina si alaptarea
-
Raporturile sexuale frecvente
-
Slabirea sistemului imunitar, dar si o alimentatie necorespunzatoare, pentru ca lipsa din dieta a anumitor vitamin si minerale poate avea consecinte negative asupra organismului.
-
Stresul si somnul insuficient. Un stil de viata agitat, stresant si lipsa somnului duc la scaderea sistemului imunitar, de aceea este important sa aveti grija de aceste aspecte.
Simptomele specifice infectiilor urinare
Simptomatologia infectiilor urinare este extrem de importanta, pentru ca reprezinta primul semnal de alarma. Iata care sunt principalele simptome ale infectiilor urinare.
In cazul cistitei si uretritei, infectii urinare de tract inferior, pot fi observate urmatoarele:
-
Apar senzatii de usturime si arsura la urinare
-
Urina isi schimba culoarea si are o consistenta tulbure
-
Pacienta simte nevoia de a urina des, cu cantitati mici eliberate
-
In zona lombara sau in zona abdomenului apare disconfort sau durere
-
Se observa modificarea mirosului urinei, acesta devenind mult mai pregnant
-
Se poate observa prezenta sangelui in urina
In cazul pielonefritei, infectia urinara de tract superior, exista urmatoarele simptome:
-
Frisoane, adica o senzatie de frig si tremuraturi, care apare brusc.
-
Febra
-
Aparitia durerilor in zona spatelui
-
Senzatie pregnanta de greata si varsaturi
Femannose N – un nou tratament pentru infectii urinare
Daca traditional, pentru o lunga perioada de timp, tratamentul cistitei si al altor tipuri de infectii urinare s-a bazat pe antibiotice, acum exista si o alta solutie. In cazul cistitei acute fara complicatii, cistitei recurente si altor tipuri de infectii urinare fara complicatii exista un nou tratament, valabil acum si pentru femeile din Romania. Este vorba de Femannose N, un dispozitiv medical pe baza de d-manoza, ce elimina problema rezistentei la antibiotice, care devine tot mai pregnanta la nivel mondial. In situatia cazurilor complicate de infectii urinare si cistite, antibioticele pot fi in continuare o solutie de tratament. Revenind la Femannose N, acesta nu este un antiobiotic, ci un dispozitiv medical. Avand o forma farmaceutica eficienta, acest nou tratament pentru infectii urinare are la baza D-manoza. Este important de mentionat faptul ca bacteriile din tractul urinar nu pot dezvolta rezistenta la D-manoza. Pe de alta parte, in cazul infectiilor urinare tratate cu antibotic, exista riscul aparitiei rezistentei la antibiotic. Asta inseamna ca la o posibila recurenta, antibioticele nu vor mai functiona. Dupa multi ani de cercetari, Femannose N dovedeste ca este un tratament eficient care blocheaza aderenta agentilor patogeni la membranele mucoase ale vezicii urinare. Rezultatul este prevenirea infectiei. Mai mult decat atat, bacteriile sunt neutralizate si, ulterior, eliminate prin urina.
Cum functioneaza Femannose N, in tratamentul cu infectiile urinare
-
Dupa administrarea Femannose N, conform indicatiilor din prospect, d-manoza este transportata prin sange, ajungand in final in vezica urinara.
-
Odata ajunsa la destinatie, d-manoza se ataseaza de fimbria (structuri minuscule care se afla pe suprafata Escherichia coli). Ulterior ajuta la neutralizarea acestora.
-
In cazul bacteriilor E.coli care sunt deja prinse de tesuturi, d-manoza este foarte eficienta, actionand asupra acestora atunci cand circula de-a lungul uretrei. Astfel, datorita eficientei d-manozei, bacteriile nu mai au cum sa se ataseze de vezica si sunt ulterior eliminate prin urina.
Dupa numeroase studii si cercetari, in Femannose N a fost introdusa exact cantitea de d-manoza, necesara pentru cele mai bune rezultate pentru tratamentul infectiilor urinare. Fiecare plic de Femannose N contine 2 g de d-manoza.
De ce sa folositi Femannose N pentru tratamentul infectiilor urinare
Este important de mentionat faptul ca Femannose N este prima alegere a femeilor din Europa, in cazul cistitei acute fara complicatii, cistitei recurente si altor tipuri de infectii urinare fara complicatii, atunci cand se doreste un tratament fara antibiotice. O cercetare recenta ne arata faptul ca reprezentantele sexului feminin din Germania, Elvetia, Belgia, Franta si Austria au declarat ca acesta este tratamentul preferat de ele1. Femeile din Romania se pot si ele bucura acum de efectele dovedite ale Femannose N, in tratamentul infectiilor urinare. Motivele pentru care Femannose N a devenit un tratament atat de apreciat pentru infectii urinare sunt dovedite si de o cercetare recenta, la care au participat peste 300 de femei, diagnosticate cu cistita recurenta2. In cadrul studiului, pacientele au fost impartite intr-un grup care nu a primit nici un fel de tratament, intr-un grup in care a fost administrat tratament sub forma de antibiotice si un al treilea grup care a primit tratament pe baza de d-manoza. Rezultatele au aratat eficienta excelenta a terapiei cu d-manoza. Dupa 6 luni, studiul a demonstrat ca 61% dintre femeile din grupul fara tratament, respectiv 20,4% dintre femeile din grupul ce a primit tratament cu antibiotice au dezvoltat cistita, din nou. In cazul femeilor ce au primit tratament cu d-manoza, procentul recurentei a fost de doar 14,6%. Conform cercetarii, aceste rezultate ne arata ca tratamentul cu d-manoza in cazul infectiilor urinare este sigur, natural si nu are efecte adverse2.
Femannose N este un tratament recomandat si pentru vegani, nu contine gluten, lactoza si are o eficacitate dovedita clinic. Se administreaza usor, prin dizolvarea continutului unui plic in apa.
Rezerva acum Femannose N pe https://bit.ly/3ncZNd5 si ridica produsul din cea mai apropiata farmacie Catena!
1IMS IQWIA, Sell Out MAT Dec. 2019, date combinate din 5 tari
2Kranjec B. Et al.; World J Urol (2014); 32: 79-84