Necesitatea protectiei solare nu mai este un subiect necunoscut, insa cu toate acestea, sunt foarte putine persoanele care respecta intocmai regulile de protectie atunci cand se expun la soare. Pentru ca iubim bronzul, trebuie sa stim cum sa-l obtinem in mod corect, astfel incat sa-l putem pastra pe piele cat mai mult timp.
Importanta exfolierii
Inainte de a ne expune la soare este important sa ne pregatim pielea, iar primul pas este procesul de exfoliere. Astfel, indepartand celulele moarte, bronzul capatat va fi uniform si de lunga durata. Totodata, este important ca pielea sa fie intens hidratata pentru a evita riscul de a se descuama ulterior. Consumati lichide pe perioada expunerii la soare si cu jumatate de ora inainte de aplicarea cremei cu factor de protectie, aplicati pe piele o crema hidratanta.
Protectie solara adecvata
Un alt pas important este alegerea produsului cu SPF adecvat. Persoanele cu piele sensibila si deschisa la culoare trebuie sa aleaga un produs cu SPF mai mare, de preferat sub forma de lotiune sau crema, pentru a asigura o intindere uniforma pe piele. Zonele expuse constant la soare, asa cum sunt fata si umerii, necesita un SPF ridicat. Cu cat pielea capata o nuanta aurie, cu atat se poate scadea SPF-ul folosit, insa nu sub SPF 15, deoarece in acest caz nu mai vorbim de protectie solara. Alegeti intotdeauna protectie solara atat contra UVA, responsabile de alergiile solare, cat si contra UVB, responsabile de arsurile solare. Gama Genera Sun ofera toate produsele de care ai nevoie pentru a te bucura de un bronz sanatos si de lunga durata.
Cat timp ne expunem la soare
Expunerea la soare trebuie facuta treptat pentru a se obisnui pielea si a se evita arsurile. Indiferent de tipul de protectie pentru care optati, nu va expuneti la soare intre orele 11:00 – 16:00, deoarece in acest interval radiatiile ultraviolete sunt puternice si pot provoca afectiuni dermatologice, inclusiv cancer de piele. Este recomandat ca produsele de protectie solara sa fie aplicate cu 30 de minute inainte de expunerea la soare si reaplicate la fiecare ora sau la fiecare iesire din apa, indiferent daca sunt etichetate ca fiind rezistente sau nu.
Dieta potrivita la plaja
Pe langa hidratare, la plaja trebuie sa optam pentru alimente slabe caloric, racoritoare si usor digerabile, asa cum sunt fructele, legumele si salatele. In plus, ceea ce mancam la plaja poate favoriza bronzarea pielii, un truc foarte eficient pentru persoanele care-si doresc un bronz sanatos si de lunga durata. Introduceti in meniu fructe si legume bogate in betacaroten, substanta care stimuleaza productia de melanina, hormonul responsabil de culoarea pielii, si care, totodata, anihileaza actiunea nociva a razelor ultraviolete. In aceasta categorie intra alimentele de culoare galben-portocalie si rosie, asa cum sunt morcovii, caisele, piersicile, pepenele, capsunele, dar si frunzele de spanac. De o importanta majora pentru piele sunt si vitaminele A si E care se regasesc in oua, branza, avocado, mango, nuci, migdale, fructe oleaginoase si uleiuri vegetale.
De retinut!
Chiar daca am fi tentati sa credem ca expunerea prelungita la soare ne ajuta sa avem un bronz intens, in realitate este exact invers. Fara protectie solara si o expunere controlata la soare, nu reusim decat sa ne ardem pielea, iar bronzul va dura doar cateva zile, incepand apoi sa se curete si pielea sa ramana patata. Bronzul capatat treptat se imprima mult mai bine pe piele, devine mai rezistent si poate fi intretinut usor prin aplicarea cremelor hidratante dupa plaja. Tineti cont ca umbrelele de soare nu pot bara integral razele UV, prin urmare nu constituie o forma de protectie eficienta.