Dieta disociata 333 mai este cunoscuta si sub denumirea de „dieta 3 – 3 – 3”, fiind un regim alimentar care are la baza principiul disocierii alimentelor in trei categorii principale: proteine, carbohidrati si grasimi. Avem de-a face cu o dieta care poate sa ajute la o pierdere semnificativa si eficienta a greutatii corporale, care poate favoriza mentinerea unui echilibru nutritional, insa este esential sa intelegeti si sa urmati anumite reguli.
Pentru dieta disociata 333 trebuie sa alegeti un meniu care sa va ajute sa beneficiati la maxim de avantajele acesteia, iar in randurile care urmeaza veti gasi mai multe sfaturi si recomandari din acest punct de vedere.
Ce este dieta disociata 333
Principiul fundamental pentru dieta disociata 333 are in vedere faptul ca meniul este alcatuit din trei categorii principale, fiind necesar ca fiecare masa sa contina alimente doar dintr-una din aceste categorii.
Prima categorie este reprezentata de proteine, ceea ce inseamna ca in meniu trebuie sa se regaseasca produse precum carnea slaba (adica de pui, de peste sau de curcan), produse lacatate care sa aiba un continut scazut de grasimi, oua si leguminoase (ca de exemplu nautul, lintea sau fasolea). Este important ca aportul de proteine sa fie unul corespunzator in meniul pentru dieta disociata 333, acestea fiind esentiale pentru construirea si repararea tesuturilor.
A doua categorie o constituie carbohidratii, care se regasesc in alimente precum cerealele integrale sau fructele si legumele cu frunze verzi. Si aceasta categorie trebuie sa se regaseasca in meniul pentru dieta disociata 333, deoarece carbohidratii asigura necesarul de energie si de fibre pentru ca organismul sa poata functiona corect.
A treia categorie care trebuie sa faca parte din orice meniu pentru dieta disociata 333 este reprezentat de grasimi. Sursele pentru grasimi sanatoase sunt la indemana, pentru ca puteti consuma seminte, nuci, avocado, peste gras (sardine, somon), precum si uleiuri sanatoase – asa cum este uleiul de masline sau cel de nuca de cocos. Este important sa includeti grasimi in dieta disociata 333, pentru ca acestea au un rol esential in absorbtia vitaminelor liposolubile si in mentinerea sanatatii pielii.
Pentru persoanele care isi doresc sa piarda in greutate si pentru o detoxifiere eficienta a organismului, farmacistii Catena recomanda Naturalis Aquaslim. Acest produs are in compozitie zinc, crom si 9 extracte din plante cu o actiune complexa, care pe langa favorizarea procesului de slabire si eliminare a toxinelor, ajuta si la eliminarea excesului de apa din organism.
Reguli de urmat in dieta disociata 333
Atunci cand ne referim la regulile pe care trebuie sa le urmati atunci cand alcatuiti un meniu pentru dieta disociata 333, acestea sunt patru de baza: disocierea completa, respectarea portiilor, hidratarea si varietatea. Disocierea completa presupune faptul ca fiecare masa trebuie sa contina fie proteine, fie carbohidrati, fie grasimi, fara a combina in niciun fel aceste elemente. Este important si sa respectati dimensiunea portiilor, pentru ca puteti sa va ingrasati chiar daca alimentele din meniu sunt sanatoase.
Mesele trebuie planificate in asa fel incat sa simtiti satietate fara a supraincarca organismul. Trebuie sa nu uitati sa beti suficienta apa, pentru ca altfel nu puteti avea un metabolism functional si nici nu va puteti mentine greutatea corporala in limitele dorite. Este important si ca meniul pentru dieta disociata 333 sa contina o varietate de alimente bogate in carbohidrati, grasimi sanatoase si proteine, pentru ca organismul sa obtina toti nutrientii de care are nevoie.
Dieta disociata 333 - alimente permise
Atunci cand ne referim la alimente permise in dieta disociata 333, avem in vedere un meniu care sa includa carne de pui, de curcan, de peste, sau de vita. De asemenea, puteti consuma si vanat, fructe de mare, muschi de vita sau sunca de pui fara grasimi. Este important sa gatiti carnea la gratar, la aburi, la cuptor sau sa o fierbeti, fara a adauga uleiuri vegetale. Asezonarea trebuie facuta cu ierburi aromatice sau condimente.
Legumele recomandate pentru meniul dietei disociate 333 sunt ciupercile, varza, conopida, dovleceii, vinetele, telina, morcovii, castravetii, rosiile sau sparangleul, iar la fructe nu exista restrictii. Puteti consuma atat mere, pere, portocale, grapefruit si pepene galben, cat si capsuni, nectarine, caise, pepene rosu sau kiwi.
Lactatele din meniul dietei disociate 333 este necesar sa fie degresate, asa ca puteti opta pentru kefir, sana, iaurt, branza de vaci, etc.
Dieta disociata 333 – alimente interzise
Meniul pentru dieta disociata 333 este unul destul de permisiv, insa exista si anumite alimente pe care trebuie sa le ocoliti pentru a obtine rezultatele asteptate. De exemplu, este important sa evitati prajelile in ulei, mancarea de tip fast – food, chipsurile, alimentele semi – preparate, pop – corn – ul, conservele cu carne si cu peste (in special pe cele care contin ulei). Trebuie sa evitati si sarea in exces, alcoolul, bauturile carbogazoase si cele indulcite, uleiurile vegetale si grasimile. De asemenea, daca tineti dieta disociata 333 este bine sa evitati consumul de dulciuri, produse de patiserie sau alimente cu amidon (cereale, paste, paine, orez, porumb, etc.)
Dieta disociata 333 – exemple de mese pentru 1 saptamana
Din punct de vedere al ideilor de meniu pentru dieta disociata 333, iata cateva sugestii pentru micul dejun, pentru pranz, cina si gustarile dintre mese. De exemplu, micul dejun poate sa includa omleta cu spanac si ciuperci, o alternativa excelenta pentru o masa care sa fie bogata in fibre si in proteine. De asemenea, tot la micul dejun puteti consuma un iaurt cu fructe de padure. Un astfel de iaurt, degresat, va asigura un plus de proteine si de carbohidrati sanatosi.
Meniul pentru dieta disociata 333 poate sa includa la masa de pranz salata de ton, acest peste fiind o sursa foarte buna de proteine. Pentru a obtine si grasimi sanatoase, puteti adauga legume proaspete si o lingura de ulei de masline. Un meniu de pranz poate contine si quinoa cu legume, quinoa fiind recunoscuta pentru numarul mare de proteine si de carbohidrati complecsi.
La cina puteti include in meniu piept de pui cu broccoli, pentru ca pieptul de pui este bogat in proteine de calitate iar broccoli in fibre si in nutrienti. De asemenea, daca urmati dieta disociata 333, la cina puteti consuma si somon cu cartofi dulci. Din cartofii dulci obtineti carbohidrati, iar somonul constituie o sursa excelenta de grasimi sanatoase si de proteine.
Atunci cand simtiti nevoia de o gustare intre mese, aceasta este ideal sa includa nuci si semninte – surse de grasimi sanatoase, precum si mar cu unt de migdale – surse de proteine, carbohidrati si grasimi.