Inca nu sunt cunoscute pe deplin consecintele pandemiei asupra intregii noastre existente, doar stim intuitiv ca nu mai suntem cei dinainte de pandemie, anumite raportari schimbandu-se complet.
In ceea ce priveste partea dinamica a vietii noastre, miscarea a fost restrictionata in primul rand de limitarea socializarii, impunerea distantarii sociale, conducand inevitabil la o instrainare fata de cei dragi din jurul nostru si implicit la reducerea orelor in care sa practicam diferite sporturi colective sau pur si simplu sa planificam mai putine activitati recreative ce implica miscarea. Chiar daca stim ca activitatea fizica este esentiala pentru sanatatea noastra in general si pentru sanatatea articulatiilor in general, din momentul in care am redus activitatea fizica, crescand semnificativ orele in care stam in fata calculatorului/televizorului/telefonului, ajungem sa resimtim disconfort fizic la miscare, uneori chiar dureri articulare ce ne limiteaza miscarea.
Aceasta cale cu siguranta aduce prejudicii pe termen scurt, mediu si lung asupra articulatiilor noastre cu suferinta fizica in corp si consecinte grave asupra starii generale de sanatate.
Consecintele imobilizarilor prelungite, sedentarismului sau cresterii ponderale asociate acestuia impreuna cu incertitudinea in care ne-am desfasurat activitatile curente, nesiguranta zilei de astazi si cresterea semnificativa a stresului emotional si anxietatii au afectat major pentru sanatatea articulatiilor. Resimtim astfel o scadere a flexibilitatii articulare si o crestere a durerilor sau disconfortului articular fata de perioada anterioara. Suplimentar, stresul accentuat de aceasta pandemie a produs in noi multa tensiune, atat psihica, cat si fizica. Astfel, situatiile stresante prin care am trecut cu totii au produs hormoni, precum cortizolul, adrenalina, norepinefrina pe termen prelungit ce ne limiteaza capacitatea de a lua decizii sanatoase corpului nostru, concentrandu-ne pe activitati statice prin care sa gasim solutii, crescand numarul de cautari in mediul online prin telefon sau calculator sau vizionarea stirilor. La nivel fizic, in corp resimtim contractura musculara si afectarea lichidului sinovial intra-articular prin disconfortul la miscare insotit de cele mai multe ori de dureri, limitand astfel mobilitatea articulara.
Pentru a iesi din acest cerc vicios al degradarii articulare, accentuata de pandemie prin sedentarism, lipsa miscarii, imobilizarile sau contrar, efortul fizic intens (in compensarea relatiilor sociale restranse), este important sa oferim articulatiilor noastre solutii naturale de protectie.
Pentru calmarea durerilor articulare sau pentru imbunatatirea mobilitatii si flexibilitatii articulatiilor, va recomandam terapia IN/OUT Movial Plus.
Prin actiune sistemica, suplimentul nutritiv Movial Plus pune la dispozitia organismului elementele constitutive esentiale ale articulatiilor, stimuland si secretia endogena a acestora. Facem referire la acidul hialuronic cu greutate moleculara ridicata si la colagenul hidrolizat de tip II, ambele cu efect de imbunatatire a calitatii lichidului sinovial, regenerare a cartilajului, reducerea durerii articulare si crestere a mobilitatii articulare. In plus, fata de acestea, Movial Plus contine ingredientele naturale precum vitamina C si extractul de rodie cu efect antioxidant si antiinflamator, care contribuie suplimentar la reducerea durerii si cresterea mobilitatii articulare.
Ca terapie locala si ca noutate pe piata din Romania, avem acum la dispozitie crema Movial+, unicul produs cu aplicare topica care are in compozitia sa acid hialuronic. Acidul hialuronic din crema Movial+ contribuie la reducerea inflamatiei si, implicit, la reducerea durerii. Aceasta actiune este potentata de actiunea glicozaminoglicanilor hidrolizati din compozitia cremei Movial+ care blocheaza angiogeneza, reducand astfel inflamatia si durerile articulare. Crema se aplica pe zonele dureroase, prin miscari circulare pentru a favoriza absorbtia, atat dimineata, cat si seara sau oricand la nevoie (zi/noapte). Se evita contactul cu ochii, mucoasele sau cu ranile deschise, iar in caz de contact cu acestea, se va clati cu apa din abundenta. Desi nu o putem lasa la indemana copiilor, crema Movial+ este indicata si acestora, daca au implinit varsta de 3 ani.
Putem beneficia de crema Movial+ si in cazul contuziilor produse prin cadere sau a altor mici echimoze secundare unor lovituri usoare, ca urmare a aplicatiilor externe, cutanate pe zonele afectate.
Formula inovativa a cremei Movial+ ne ajuta la calmarea durerilor articulare, ne asigura relaxarea musculara si confortul articular!
Recomandarea specialistilor privind desfasurarea activitatii fizice necesare consta in urmarea programelor de exercitii fizice, miscare, sport sub orice forma, timp de 30 de minute, zilnic, sau circa 150 de minute efectuate saptamanal.
Daca este posibila deplasarea la o sala de sport sau un centru de kinetoterapie, putem urma programele create de instructorii de fitness si aerobic sau kinetoterapeuti. De asemenea, este foarte important sa respectam cu strictete recomandarile medicului reumatolog, de recuperare medicala, ortoped-traumatolog, neurolog, geriatru-gerontolog sau de familie, atunci cand efectuam programe de recuperare.
Concluzionand, vestea buna este ca putem ajuta articulatiile sa-si recapete sau sa-si pastreze sanatatea prin terapia IN/OUT Movial Plus!
Vino acum in farmaciile Catena si beneficiaza de superoferta Movial Plus! Cumpara o cutie de Movial Plus capsule si primesti crema Movial Plus gratuit!