Odata ce se instaleaza vremea rece, nimic nu se compara cu momentul in care cuprinzi cu mainile cana calda din care gusti ceaiul preferat ce te incalzeste si binedispune si in cele mai mohorate zile de toamna. Si pe langa faptul ca ne dau aceea stare de bine, ceaiurile sunt si usor de facut. Mai mult, mentin si chiar imbunatatesc sanatatea prin proprietatile pe care le au. Iata cateva exemple din lista celor mai bune ceaiuri potrivite pentru sezonul rece si beneficiile lor.
Consumul de ceai este ideal in orice anotimp, putand fi consumat atat cald, cat si rece. Dar cand vine vorba de lunile sezonului rece, o ceasca de ceai poate sa fie un aliat al sanatatii pe mai multe planuri.
Exemple de ceaiuri pe care sa le consumati toamna
Exista o multitudine de ceaiuri de toamna care merita incercate. Insa pe langa relaxarea de care ai parte cand savurezi o ceasca de ceai, sunt si alte beneficii:
-
Ceaiul ajuta la hidratarea organismului.
-
Ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar, prin combaterea inflamatiilor, a virusurilor si bacteriilor.
-
Ceaiul este stimulant al functiilor normale ale organelor.
-
Aduce un aport de vitamine, antioxidanti, minerale.
Iar pe lista ceaiurilor potrivite in sezonul rece vom trece si ceaiul de musetel. Cunoscut ca remediu traditional, ceaiul de musetel aduce si mai multe beneficii cand vine vorba de sanatate, pe langa cele calmante care transforma aceasta bautura intr-una ce alunga starile de anxietate.
Farmacistii Catena recomanda Ceai de musetel Fares pentru aportul sau la buna functionare a aparatului digestiv, prin protejarea mucoasei gastrice, reducerea spasmelor intestinale si imbunatatirea functiei digestive. Totodata, elimina disconfortul de la nivelul cavitatii bucale, cat si de la nivelul venelor hemoroidale, mucoasei anale, cat si vaginale. Totodata, acest produs ajuta si la mentinerea sanatatii parului.
Beneficii ceai de musetel
Ceaiul de musetel este folosit din vechi timpuri ca un remediu natural pentru a calma simptomele suparatoare ale racelii. Ajuta si la cresterea imunitatii. De asemenea, este apreciata si puterea sa de a diminua starile de anxietate. Mai poate fi de mare ajutor si in ameliorarea disconfortul menstrual. Totodata, este folosit si in a proteja pielea in perioadele schimbarilor sezoniere.
Ceai de cozi de cirese
Despre cozile de cirese se stie tot din vechi timpuri ca au efecte benefice asupra organismului. Si se pare ca tocmai datorita continutului bogat de potasiu si flavonoide, ceaiul de cozi de cirese este si un bun diuretic. Dar si continutul bogat in taninuri, ii confera si proprietati antidiuretice. De asemenea, curata si sangele, ajuta chiar si la scaderea febrei.
Prin Ceai din cozi de cirese Dacia Plant, sustinem buna functionare a rinichilor si a intregului aparat urinar. Are efecte depurative, diuretice, astringente, elimina lichidele in exces, precum si nisipul si toxinele din organism. Asadar, este un important adjuvant in caz de cistite si infectii urinare.
Beneficii ceai de cozi de cirese
Pe langa faptul ca sunt bogate in Vitamina A, Vitamina C, Magneziu, ciresele sunt si surse importante de antociani, melatonina si acid hidroxicinamic. Acestea functioneaza ca un puternic antioxidant si antiinflamator, protejand de microbi stomacul si tractul urinar per ansamblu.
Tot ca un bun protector al stomacului, ameliorand si starile de greata si balonare, dar si pentru un efect revigorant in sezonul rece, se poate apela la ceaiul de menta, care reduce si inflamatia si disconfortul creat de aceasta.
Iar din vechi timpuri, se pare ca popoarele arabe consuma ceai de menta dupa masa pentru o buna digestie, dar si pentru a-si improspata respiratia. Un ajutor de nadejde in acest sens este Ceai menta Fares. Acesta actioneaza si ca detoxifiant hepatic, are si un efect antidiareic si antispastic. Mai mult, revigoreaza simturile chit ca este consumat cald sau rece.
Merisoarele sau “afinele rosii” sunt preferate si chiar recomandate la micul dejun sau chiar pe timpul zilei, pe post de gustare sau desert. Insa la fel de gustoase sunt si daca se consuma pe post de ceai!
Iar un Ceai de merisor Dacia Plant poate fi un ajutor pretios in ameliorarea infectiilor instalate la nivelul tractului urinar, dar si a celor de la nivelul tractului respirator, precum si a inflamatiilor urogenitale. De asemenea, ajuta in cazul in care apare un episod diareic sau in caz de guta sau reumatism, totul gratie proprietatilor antiseptice, antiinflamatoare, diaforetice, diuretice, expectorante, antitusive, astringente, dezinfectante si antioxidante.
Se poate recomanda un consum de 3 cani de ceai de merisor pe zi, ce se va servi cu cel putin o jumatate de ora inainte de mesele principale. Ceaiul de merisor ajuta si la dezinfectarea cavitatii orale, prin clatirea gurii cu ceai de merisor de 2-3 ori pe zi.
Beneficii ceai de merisor
Printre beneficiile aduse de ceaiul de merisor se numara: amelioararea afectiunilor virale, precum laringita sau faringita, dar si a tulburarilor digestive. De asemenea, consumul de ceai de merisor ajuta si la reducerea kilogramelor in plus. Ajuta la arderea grasimii prin eliminarea toxinelor, ca efect al actiunii acizilor organici prezenti in acest tip de ceai.