Ceaiuri pentru pancreas – informatii si recomandari

Ceaiuri pentru pancreas – informatii si recomandari Ceaiuri pentru pancreas – informatii si recomandari

Ultima actualizare: 14 septembrie 2023

ceai-pancreas

Pancreasul este un organ cu o functie extrem de importanta pentru organism, dar care este deseori ignorat pana cand incepe sa aiba probleme. Acest organ joaca un dublu rol, in digestie si pentru sistemul endocrin.

Un pancreas sanatos este responsabil pentru producerea insulinei si mentinerea nivelului optim de glucoza in sange. De asemenea, pancreasul este responsabil si pentru producerea enzimelor si ajuta organismul sa digere alimentele pe care le consumati.

Cum puteti sa mentineti pancreasul sanatos? Puteti ajuta acest organ sa functioneze fara probleme daca includeti in dieta diverse ceaiuri pentru pancreas.

Pentru a va ajuta sa scadeti nivelul de colesterol si pentru a detoxifia ficatul, farmacistii Catena va recomanda sa folositi Benesio Hepafort. Acest supliment alimentar favorizeaza protejarea si regenerarea celulelor hepatice, sustine digestia si protejeaza impotriva efectelor nocive provocate de alcool, tutun si medicamente. De asemenea, Benesio Hepafort contribuie la mentinerea unui nivel normal de colesterol si este indicat inclusiv persoanelor cu steatoza hepatica (ficat gras).

Ceaiuri recomandate pentru sanatatea pancreasului

Sanatatea pancreasului incepe prin evitarea factorilor de risc ce pot provoca inflamarea acestuia si, implicit, aparitia pancreatitei. Dintre recomandarile specialistilor, mentinerea unei diete sanatoase este una dintre cele mai importante.

Pentru a mentine pancreasul sanatos, este recomandat sa evitati alimentele pline de grasime, produsele de tip fast food, precum si carnea rosie. De asemenea, puteti introduce in dieta alimente bogate in fibre si bauturi pe baza de plante care sa va mentina hidratat(a). Din fericire, exista diferite ceaiuri pentru pancreas ce va pot ajuta sa ii oferiti pancreasului antioxidantii si remediile de care are nevoie, pentru a preveni aparitia pancreatitei.

Ceai de musetel

Ceaiul de musetel este recunoscut ca unul dintre cele mai benefice ceaiuri pentru pancreas. Aceasta planta a fost folosita de secole pentru proprietatile sale calmante. Ceaiurile din musetel contin diversi compusi importanti pentru sanatatea pancreasului, precum flavonoidele, acestea din urma cu efecte antioxidante si antiinflamatoare.

Studiile efectuate au aratat ca musetelul ajuta la reducerea inflamatiei pancreasului, calmeaza durerea si contribuie la procesul de digestie. In plus, musetelul poate ajuta la reglarea glucozei din sange si imbunatati calitatea somnului. Ceaiurile pentru pancreas, pe baza de musetel, au si efect de calmare a stomacului, avand beneficii majore mai ales in cazul pacientilor care sufera deja de pancreatita.

Ceai de ghimbir

Ghimbirul este recunoscut pentru proprietatile sale medicinale. Ceaiul de ghimbir are efecte antiinflamatorii, fiind benefic pentru pancreas, mai ales atunci cand acesta da semne de inflamatie. De asemenea, ceaiurile pentru pancreas care contin ghimbir imbunatatesc digestia si au efecte benefice in ameliorarea simptomelor asociate cu pancreatita.

Pentru a transforma ghimbirul in ceaiuri pentru pancreas, este suficient sa folositi o felie mica de ghimbir proaspat si sa o lasati la infuzat impreuna cu apa fierbinte, timp de 10 minute. Puteti adauga miere si lamaie pentru a-i imbunatati aroma. Preparat sub forma de ceaiuri pentru pancreas, ghimbirul stimuleaza si productia de enzime digestive, care sunt esentiale pentru buna functionare a pancreasului.

Ceai verde

Ceaiul verde este unul dintre ceaiurile pentru pancreas cu numeroase beneficii pentru buna functionare a acestui organ. Una dintre principalele caracteristici ale acestui ceai pentru pancreas consta in concentratia ridicata de antioxidanti care ajuta in reducerea inflamatiei din corp. Pe langa acestia, ceaiul verde contribuie la o digestie sanatoasa, care este esentiala pentru buna functionare a pancreasului.

Pentru a analiza efectele ceaiului verde asupra pancreasului, a fost efectuat un studiu pe un numar de persoane diagnosticate cu cancer de pancreas. Studiul a analizat efectele ceaiului verde consumat in diverse cantitati. In cazul femeilor, s-a constatat o reducere cu 32% a riscului de cancer pancreatic. In randul persoanelor care consuma in mod frecvent acest tip de ceai pentru pancreas, s-a constatat ca atunci cand este consumat la o temperatura scazuta, riscul de a dezvolta cancer pancreatic este mai redus pentru ambele sexe.

Ceai de anghinare

Ceaiurile pentru pancreas care contin anghinare au efecte benefice pentru acest organ, avand in vedere cantitatea impresionanta de nutrienti si antioxidanti pe care aceasta planta le contine. Printre ceaiurile pentru pancreas, cel de anghinare este foarte benefic pentru a mentine sanatatea acestui organ, datorita cantitatii foarte mari de fibre, vitamine, minerale si antioxidanti. In mod particular, anghinarele sunt bogate in folati si vitamina C, dar ofera si un aport foarte bun de minerale, cum ar fi magneziu, fosfor si potasiu.

De asemenea, anghinarele contin inulina, care actioneaza ca un prebiotic pentru stomac si pancreas. In plus, acestea ajuta la reglarea glucozei din sange, dar si sa imbunatateasca nivelurile de trigliceride si colesterol. Datorita acestor beneficii extraordinare pentru organism, anghinarele pot fi folosite cu succes ca ceaiuri pentru pancreas, avand efecte pozitive pe termen lung.

Ceai de menta

Menta este o alta planta folosita de secole pentru ameliorarea problemelor gastrice si digestive. Motivele pentru care ceaiul de menta este unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru pancreas se explica prin mixul de nutrienti pe care aceasta planta il contine. In primul rand, menta are efecte calmante asupra muschilor stomacului, ajutand in digestie.

De asemenea, contine diversi fitonutrienti ce ajuta in stoparea formarii celulelor canceroase in organism. Ceaiul de menta ajuta si in tratamentul sindromului de colon iritabil, prevenind indigestia si arsurile gastrice. Astfel, prin efectele sale calmante si de reducere a inflamatiei, acest ceai are un efect benefic si asupra pancreasului si ajuta la prevenirea pancreatitei.

In concluzie, ceaiurile de musetel, menta, anghinare, ghimbir si cel verde pot intra cu succes in categoria ceaiurilor pentru pancreas, cu efecte benefice in prevenirea inflamatiei acestuia.

Fiecare dintre aceste plante ajuta la imbunatatirea digestiei, scaderea glucozei din sange si reducerea nivelului de inflamatie din organism. De asemenea, datorita antioxidantilor si fitonutrientilor pe care ii contin, aceste ceaiuri pentru pancreas pot fi consumate cu regularitate, putand ajuta la imbunatatirea sanatatii intregului organism.

Surse:

https://www.fitday.com/fitness-articles/nutrition/healthy-eating/5-health-benefits-of-the-peppermint-herb.html

https://www.healthline.com/nutrition/artichoke-benefits#TOC_TITLE_HDR_8

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3490023/

https://cytecare.com/blog/gastrointestinal-cancer/how-to-keep-pancreas-healthy/

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1002/(SICI)1097-0215(19970127)70:3%3C255::AID-IJC1%3E3.0.CO;2-W

https://www.wilcowellness.org/pancreatic-health-tiny-but-mighty-list-of-beneficial-herbs/