Ceaiuri care refac flora intestinala

Ceaiuri care refac flora intestinala Ceaiuri care refac flora intestinala

Ultima actualizare: 29 aprilie 2023

ceaiuri-flora-intestinala

Buna functionare a sistemului digestiv are un rol foarte important in mentinerea sanatatii. Flora intestinala indeplineste numeroase functii principale ale organismului si tocmai de aceea este necesar sa va asigurati ca nu apare niciun dezechilibru la nivelul ei.

Din pacate, exista foarte multi factori care pot afecta sanatatea tractului digestiv, printre care si alimentatia nesanatoasa, stresul, tratamentele pe baza de antibiotice si stilul de viata dezordonat. Daca echilibrul florei intestinale este perturbat, trebuie sa luati masuri pentru a nu risca sa va confruntati cu probleme mai grave in viitor.

Cu un regim corespunzator, bazat nu doar pe alimente benefice sistemului digestiv, ci si pe ceaiuri care refac flora intestinala, lupta impotriva disbiozei devine mai usoara.

Va puteti lua adio de la balonare, indigestie, hiperaciditate gastrica si nu doar, atat timp cat alegeti sa consumati ceaiuri care refac flora intestinala. Vedeti care sunt acestea in randurile de mai jos!

Pentru a reface si pentru a mentine echilibrul microflorei tractului intestinal, farmacistii Catena va recomanda sa folositi Lacium 50 miliarde UCF. Acesta este un produs recomandat persoanelor care urmeaza tratament cu antibiotic, precum si pentru intarirea sistemului imunitar. De asemenea, contine 9 tulpini de culture vii intr-o singura capsula cu eliberare prelungita si favorizeaza imbunatatirea digestiei.


Lista ceaiurilor care refac flora intestinala

Fie ca se prepara din seminte, frunze, flori sau radacini, ceaiurile sunt folosite inca din cele mai vechi timpuri in tratarea sau ameliorarea simptomelor anumitor boli. Exista numeroase plante cu efecte benefice asupra organismului, iar multe dintre ele se gasesc in orice casa. Musetelul, curcuma, patrunjelul sau menta sunt doar cateva dintre cele utilizate in ceaiurile care refac flora intestinala.

Daca va confruntati deseori cu crampe abdominale, constipatie, balonare sau alte afectiuni ale sistemului digestiv, este indicat sa consumati si ceaiuri care refac flora intestinala, chiar daca ati primit deja un tratament de la specialist.

In situatia in care va confruntati cu dezechilibre la nivelul microflorei intestinale, farmacistii Catena va recomanda sa folositi ProCombo. Acesta este un produs recomandat persoanelor cu tulburari digestive, celor cu probleme de defecatie si celor cu disbacterioza (disbioza). De asemenea, este indicat si pentru persoanele carora li se administreaza antibiotice. ProCombo imbunatateste absorbtia substantelor nutritive si contribuie si la metabolismul colesterolului.

Coada-soricelului

Recunoscuta si sub numele de „Achillea millefolium”, planta coada-soricelului are numeroase efecte benefice asupra organismului. Este folosita deseori ca remediu naturist in ameliorarea anumitor boli sau afectiuni si poate fi gasita atat in ceaiuri, cat si sub forma de tinctura sau capsule.

Deoarece contine alcaloizi si flavonoide, metaboliti cu rol important in ameliorarea problemelor digestive, coada-soricelului este utilizata, in mod special, in ceaiurile care refac flora intestinala.

Atunci cand este consumat frecvent, ceaiul de coada-soricelului sporeste semnificativ refacerea florei intestinale si asigura o digestie usoara. De asemenea, poate combate balonarea si durerile de stomac.

Musetel

Printre ceaiurile care refac flora intestinala se numara si cel de musetel. Avand un efect puternic antimicrobian si antiinflamator, ceaiul de musetel este folosit in remediile naturiste inca din cele mai vechi timpuri. Daca este consumat regulat, poate asigura o digestie mai usoara si, de asemenea, reduce riscul de aparitie a problemelor gastrointestinale.

La fel ca alte ceaiuri care refac flora intestinala, si cel de musetel ajuta la ameliorarea crampelor si chiar la combaterea aciditatii gastrice.

Menta

Originara din Europa si Asia, menta este consumata nu doar pentru gustul sau placut si mentolat, ci si pentru numeroasele proprietati benefice pe care le are asupra sanatatii. La fel ca multe alte ceaiuri care refac flora intestinala, si cel de menta va poate imbunatati digestia.

Daca este baut cu regularitate, ceaiul de menta poate relaxa sistemul digestiv, ameliorand durerea si spasmele de la nivelul acestuia. In general, il puteti consuma pentru a combate indigestia, balonarea si durerile abdominale severe, singur sau alaturi de alte ceaiuri care refac flora intestinala.

Anason

Anasonul este o planta erbacee, medicinala, care a fost cultivata, la inceput, in Orientul Mijlociu si Egipt. Intial, a fost folosit ca planta aromatica in bucataria mediteraneana, atat in mancaruri, cat si in bauturi, iar apoi s-a descoperit ca are efecte terapeutice asupra organismului. Nu doar ca ajuta la imbunatatirea calitatii somnului, la ameliorarea tusei convulsive si a candidozei, ci si-a castigat pe drept locul si printre ceaiurile care refac flora intestinala.

Ceaiul de anason are efecte antiinfectioase si antispasmodice, motiv pentru care devine un aliat de incredere in toxiinfectiile alimentare. Daca este cosumat frecvent, ajuta la combaterea problemelor digestive, a colitelor de fermentatie si balonarii. Se poate utiliza si in cazul in care va luptati cu sindromul colonului iritabil, deoarece amelioreaza simptomele acestei afectiuni, la fel ca alte ceaiuri care refac flora intestinala.

Chimen

Anorexie, bronsita, hemoroizi sau dismenoree – sunt doar cateva dintre problemele la care chimenul contribuie prin beneficiile aduse. Aceasta planta s-a facut remarcata inca din cele mai vechi vremuri pentru aroma sa deosebita, dar si pentru calitatile terapeutice. La momentul actual, este folosita in numeroase tratamente naturiste in intreaga lume, dar si in ceaiurile care refac flora intestinala.

Ceaiul de chimen se diferentiaza de celelalte ceaiuri care refac flora intestinala tocmai pentru ca este bogat in fibre si poate regla cantitatea de suc gastric acid. Mai mult de atat, poate reduce gazele din stomac, este un bun laxativ si diuretic si calmeaza simptomele ulcerului gastric.

Urzica

Si ceaiul de urzica este recomandat de medici in tratarea afectiunilor digestive. El face parte din seria ceaiurilor care refac flora intestinala, tocmai pentru ca are proprietati antiinflamatorii si este bogat in polifenoli, caroten, fier, dar si in vitaminele A, B, C si K.

Pentru a va mentine sanatatea sistemului digestiv, il puteti consuma in fiecare dimineata, cu miere, stevie sau scortisoara. Cantitatea necesara va fi stabilita impreuna cu medicul, deoarece exista si contraindicatii in ceea ce priveste anumite boli sau afectiuni.

Obligeana

Originara din India, obligeana este recunoscuta si sub numele de speteaza, pestrita, trestie mirositoare si crin de apa. Aceasta creste in locuri mlastinoase, iar radacinile si frunzele sale se utilizeaza in industria farmaceutica inca din vremuri stravechi.

Desi are efect terapeutic in numeroase afectiuni, obligeana este folosita, in mod deosebit, in ceaiurile care refac flora intestinala. Cosumat dupa indicatiile specialistului, ceaiul de obligeana stimuleaza secretiile gastrointestinale, reduce balonarea si hiperaciditatea gastrica. Poate ameliora simptomele ulcerului gastric si amelioreaza starile de greata.

Ghimbir

O alta planta care va poate ajuta sa mentineti sanatatea sistemului digestiv este ghimbirul. La fel ca multe alte vegetale care se regasesc in ceaiurile care refac flora intestinala, si ghimbirul a fost folosit, initial, ca si condiment. Ulterior, s-a descoperit ca principalii sai compusi, adica gingerolii si shogaolii, au efecte benefice asupra sanatatii intregului organism.

Ceaiul de ghimbir ajuta la ameliorarea starii de greata si a crampelor, dar si la combaterea balonarii, indigestiei si a gazelor. Poate fi consumat de unul singur sau in combinatie cu alte ceaiuri care refac flora intestinala.

Surse: