Cea mai eficienta si mai simpla metoda de a accesa si de a folosi calitatile plantelor medicinale este consumul de ceai. Exista foarte multe plante din care se pot obtine ceaiuri care au capacitatea de a scadea nivelul glicemiei, atat uscate cat si proaspete. Sanatatea dumneavoastra poate avea de suferit din cauza excesului de glucoza din sange, de aceea trebuie sa aveti grija sa nu depasiti limitele normale. Persoanele predispuse la prediabet risca sa ajunga sa sufere de diabet in cazul in care nu acorda atentia necesara reglarii glicemiei. Se poate ca persoanele cu prediabet sa nu remarce niciun simptom, de aceea este ideal ca nivelul glicemiei sa fie monitorizat constant iar alimentatia trebuie sa fie una potrivita.
In afara de modificarile - absolut necesare - ale stilului de viata si al regimului alimentar, pentru a regla valorile glicemiei si pentru a echilibra metabolismul glucozei, este esential ca persoana in cauza sa aiba si mai multa activitate fizica. Este important de constientizat faptul ca glucoza ajunge in sange prin carbohidratii din alimentele consumate, iar pentru a regla aceste valori, organismul utilizeaza insulina pe care o produce pancreasul. Fara aportul necesar de glucoza, celulele corpului nu functioneaza asa cum trebuie. Pe de alta parte, excesul de glucoza, mai ales pentru perioade lungi de timp, poate sa afecteze negativ organismul.
Valori normale glicemie
Nivelul de zahar din sange este masurat in miligrame per decalitru, prescurtarea pe care o puteti intalni fiind „mg/dL”. Valoarea normala a glicemiei este de aproximativ 65 pana la 110 mg/dL, conform unora dintre specialisti. Atunci cand valoarea este mai scazuta decat numerele prezentate avem de-a face cu hipoglicemie, iar in situatia in care valoarea este mai mare decat normal avem de-a face cu hiperglicemie.
Pentru a va ajuta sa mentineti un nivel normal al glucozei din sange, farmacistii Catena va recomanda sa folositi Naturalis GlucoSuport Ceai. Este un ceai care are in compozitie scortisoara, dud, afin si urzica, ingrediente care contribuie la mentinerea echilibrului metabolismului glucidic. Acest produs are efect antioxidant si sprijina sanatatea sistemului digestiv, sustine sanatatea vaselor de sange si a inimii, ajutand si la metabolismul normal al carbohidratilor. Acest ceai pentru glicemie nu trebuie sa fie consumat de catre copiii mai mici de trei ani, iar femeile insarcinate si cele care alapteaza trebuie sa consulte medicul inainte de a incepe utilizarea lui.
Chiar daca inainte de masa ar trebui ca valorile sa fie cuprinse intre 72 si 99 mg/dL, la doua ore dupa masa nu ar trebui sa depaseasca 140 mg/dL. In cazul persoanelor cu prediabet, inainte de masa ar trebui ca valorile glicemiei sa fie undeva intre 100 si 125 mg/dL, iar la doua ore dupa ce manaca sa fie undeva intre 140 si 199 mg/dL.
Pentru persoanele care au nevoie sa isi mentina glicemia in limite normale, farmacistii Catena recomanda Ceai glicostat FARES. Acest ceai sustine eficient metabolismul glucidic si este foarte folositor in situatia pacientilor care sufera de diabet. De asemenea, este un ceai pentru glicemie care favorizeaza stimularea functiilor pancreasului. Acest produs are in compozitie frunze de dud, care contin alcaloizi glicomimetici si care potenteaza secretia de insulina. Datorita taninurilor din frunze de afin si de salvie, absorbtia glucidelor introduse prin alimentatie este mai scazuta.
Exemple de ceai pentru reglarea glicemiei la pacientii cu glicemie mare
Exista mai multe plante din care se poate prepara ceai pentru glicemie, ceai care trebuie consumat in paralel cu tratamentul conventional prescris de catre medic. Ideal este ca, in cazul in care alegeti sa consumati un astfel de ceai pentru glicemie sa cereti si sfatul unui specialist inainte de toate.
Pentru persoanele care au nevoie de un remediu natural in vederea scaderii glicemiei, farmacistii Catena recomanda Alevia Ceai normalizarea glicemiei. Acest produs contine frunze de afin, frunze de dud, radacina de brusture, teci de fasole si urzica vie, o combinatie de plante care au un efect hipoglicemiant. Este un ceai pentru glicemie care poate sa fie asociat tratamentului cu insulina si antidiabetice orale, recomandarea fiind sa consumati trei cani de ceai in fiecare zi.
Ceai de afine
De la afine pot sa fie folosite atat fructele, cat si frunzele pentru a prepara ceai pentru diabet. Sunt bogate in taninuri si flavonoide, care scad considerabil riscul de diabet si care reduc valorile glicemiei.
Ceai de frunze de dud
Compusii din frunzele de dud inhiba metabolismul zaharului la nivelul tractului digestiv si scad perioada de absorbtie in fluxul sanguin. De asemenea, alaturi de o dieta echilibrata, este un ceai util si pentru reglarea colesterolului.
Ceai de pastai de fasole alba
Pastaile de fasole alba sunt bogate in fibre si vitamine, avand si un indice glicemic scazut, ceea ce le face ideale pentru diabetici. Arginina si fibrele din aceasta planta incetinesc asimilarea glucozei, actionand asemanator insulinei.
Ceaiul de papadie
Un alt ceai pentru glicemie este cel obtinut din papadie. Pentru reglarea valorilor glicemiei, specialistii recomanda atat ceaiul preparat din frunzele proaspete de papadie cat si salata obtinuta din frunzele acestei plante.