Ce beneficii are orzul verde?

Ce beneficii are orzul verde? Ce beneficii are orzul verde?

Ultima actualizare: 22 iunie 2021

Suc de orz verde

Orzul verde este o planta descoperita cu mii de ani inaintea erei noastre si de-a lungul timpului s-a bucurat de remarcabile aprecieri si numeroase intrebuintari. Orzul verde a fost descoperit in Muntii Himalaya, iar tibetanii s-au folosit din plin de proprietatile sale curative, astfel incat planta a ajuns sa faca inconjurul lumii si sa fie cultivata de toate popoarele. Egiptenii o foloseau la prepararea unei bauturi asemanatoare cu berea de astazi, in timp ce chinezii, dincolo de a o consuma ca aliment, o foloseau pentru a prepara diferite leacuri si remedii naturiste. Odata cu trecerea timpului, orzul verde a fost cercetat si studiat si concluziile referitoare la proprietatile sale nutritive sunt impresionante.

Cuprins:

Ce este orzul verde?

Ce contine orzul verde

Orzul verde si 10 beneficii ale acestuia

Modalitatile de consum ale orzului verde

Contraindicatii ale consumului de orz verde

Concluzii si recomandari suplimentare

Ce este orzul verde?

Orzul verde, denumit stiintific hordeum vulgare, este o planta care face parte din categoria cerealelor si care se cultiva foarte usor, motiv pentru care, in antichitate, era numita painea celor saraci. Planta este foarte bogata in substante nutritive, avand efecte terapeutice puternice. Orzul verde contribuia la vindecarea a peste 40 de afectiuni, fiind util inclusiv in ameliorarea unor boli incurabile, categorie din care fac parte cancerul, hepatita, diabetul.

Ce contine orzul verde

Orzul verde contine in proportie de 23% proteina digerabila, aspect care il face ideal pentru consumul uman. De asemenea, orzul verde contine cele mai importante vitamine (A, grupul de vitamine B, C, E, K) si minerale (calciu, fier, magneziu, zinc, potasiu, mangan, cupru, fosfor, iod), si o cantitate impresionanta de antioxidanti, aminoacizii esentiali si enzime active. In plus, orzul verde contine clorofila, substanta cu reale proprietati curative si un sprijin real in mentinerea sanatatii umane.

Orzul verde si 10 beneficii ale acestuia

Orzul verde este un adevarat elixir al sanatatii, beneficiile sale fiind multiple. Dintre acestea, vom puncta cateva, cele mai importante, astfel:

- Orzul verde sustine sistemul imunitar. Datorita compozitiei sale remarcabile, orzul verde este un puternic antiviral si lupta impotriva bacteriilor, microbilor si altor agenti patogeni care ataca organismul uman.

- Orzul verde detoxifiaza organismul. Dat fiind faptul ca are in compozitie clorofila si betacaroten, orzul verde contribuie la curatarea organismului de toxine si, implicit, la detoxifierea ficatului si la cresterea nivelului de energie, fiind eficient in combaterea starilor de oboseala.

- Orzul verde sustine digestia. Fiind o sursa naturala de sodiu organic, orzul verde contribuie la digerarea hranei si combate efectele nocive ale alimentelor procesate.Suc de orz verde beneficii

- Orzul verde ajuta la slabit. Fibrele insolubile pe care le contine orzul verde ajuta la mentinerea starii de satietate si contribuie la reglarea zaharului din sange, fiind un aliat exceptional in dietele de slabit.

- Orzul verde este un puternic antioxidant natural. Este binecunoscut faptul ca antioxidantii sunt cei care lupta cu radicalii liberi responsabili nu doar de imbatranirea celulara, ci si de degradarea sanatatii. Orzul verde este cea mai bogata sursa de superoxid dismutaza, o enzima cu puternic rol antioxidant.

- Orzul verde combate carentele organismului. Fiind o sursa bogata de nutrienti, consumul de orz verde aduce organismului aportul necesar de vitamine si minerale pentru a functiona corect.

- Orzul verde imbunatateste calitatea pielii si parului. Datorita seleniului din compozitie, orzul verde este un elixir nu doar al sanatatii, ci al frumusetii. Acesta imbunatateste aspectul pielii, ii reda elasticitatea si supletea, si intareste firul de par si unghiile.

- Orzul verde mentine sanatatea oaselor. Cantitatea impresionanta de minerale din compozitia sa face ca orzul verde sa fie cel mai bun aliat in mentinerea sanatatii sistemului osos si muscular, fiind eficient inclusiv in combaterea osteoporozei.

- Orzul verde sustine sanatatea sistemului cardiovascular. Consumul de orz verde reduce colesterolul, regleaza tensiunea arteriala si imbunatateste rezistenta vaselor de sange.

- Orzul verde lupta cu diabetul de tip 2. Consumul de orz verde imbunatateste metabolismul glucozei si diminueaza rezistenta la insulina.

Orzul verde este recomandat in combaterea cancerului, in bolile hepatice, in tratarea afectiunilor gastro-intestinale, cardio-vasculare, respiratorii si nervoase si in reechilibrarea hormonala a organismului.

Modalitatile de consum ale orzului verde

Orzul verde se poate consuma in mai multe variante, toate acestea avand aceleasi efecte benefice asupra organismului, insa este important ca sursa din care provine planta sa fie una bio/organica.

Pulbere de orz verde

Pulberea de orz verde se obtine prin evaporarea sucului proaspat de orez verde pana ramane un praf fin si verde. Cu toate ca este bogata in clorofila, vitamine si saruri minerale, pulberea de orz verde este mai saraca in enzime decat sucul stors prin presare. Aceasta se consuma pe stomacul gol, prin dizolvarea prafului in lichide, de preferat in apa la temperatura camerei.

Suc de orz verde – Sod Natural

Sucul de orz verde este cea mai recomandata formula de consum a plantei, dat fiind ca-i pastreaza nealterate toate proprietatile. Varianta stoarcerii prin presare la rece este cea recomandata, insa dat fiind ca nu este la indemana oricui, alternativa naturala si la fel de eficienta este Sod Natural. Sucul de orz verde Sod Natural este un produs buvabil pantentat de Institutul Cantacuzino in anul 1989. Denumirea sa vine de la superoxid dismutaza, cel mai puternic antioxidant de natura enzimatica existent in natura. O cura cu suc de orz verde Sod Natural dureaza timp de 30 de zile si presupune consumarea a doua fiole pe zi.

Capsule cu orz verde

O alta varianta sub care mai poate fi gasit pe piata orzul verde este cea a capsulelor sau tabletelor, insa este la asemanatoare cu cea a pulberii de orz verde, cu singura diferenta ca doza este portionata deja.

Contraindicatii ale consumului de orz verde

Consumul de orz verde nu are contraindicatii, singura atentionare fiind adresata persoanelor care au intoleranta sau alergie la gluten. Acestea nu ar trebui sa consume suc de orz verde. Totodata, recomandarea este ca sursa din care provine orzul verde sa fie una naturala, certificata bio.

Concluzii si recomandari suplimentare

Pentru a evidentia pe deplin proprietatile orzului verde, vom puncta cateva aspecte care transforma aceasta planta intr-un remediu naturist unic in lume. Astfel, orzul verde contine:

- de 11 ori mai mult calciu decat laptele

- 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele

- de 22 ori mai mult fier decat spanacul

- 25 de ori mai mult potasiu decat bananele

- de 250 de ori mai multa vitamina A (retinol) decat salata verde

- de10 ori mai multa vitamina B1 decat spanacul

- de 23 de ori mai multa biotina decat laptele