Infertilitatea este o problema reala, din nefericire specialistii avertizeaza ca 1 din 5 cupluri cu varsta reproductiva este afectat si se va adresa o data in viata medicului in legatura cu problemele de fertilitate.
Raportat la tara noastra, cercetarile aprofundate au evidentiat faptul ca rata natalitatii este in scadere, iar din cauze multiple, tot mai multe cupluri decid sa conceapa un copil abia dupa varsta de 35 de ani.
Un semnal de alarma este tras si asupra informatiei deosebit de importante conform careia varsta are o influenta semnificativa in raport cu fertilitatea, iar scaderea majora a acesteia atinge un segment de populatie (femeile in proportie majoritara), ce depaseste varsta de 35 de ani.
Odata cu startul acestei veri, Primaria municipiului Bucuresti a demarat programul O SANSA PENTRU CUPLURILE INFERTILE, care isi propune ca principal obiectiv cresterea natalitatii pe raza capitalei. Prin acordarea unui sprijin financiar in sistem de voucher, cuplurile interesate vor beneficia de proceduri si tratamente specializate cu privire la fertilizarea in vitro.
Si pentru ca o astfel de abordare are nevoie de siguranta, implicare si incredere, Catena se alatura acestui program si sustine cuplurile afectate doritoare de solutionarea acestei probleme cu: produse recomandate de catre medicul specialist obstetrica-ginecologie (in raport cu stimularea ovariana, medicamente pentru fertilitate la femei), indrumarile potrivite in ceea ce priveste perioada de fertilitate, precum si informatii si sfaturi pentru gamele de medicamente destinate fertilitatii.
Programul isi doreste sa sprijine cuplurile care intampina dificultati in a obtine o sarcina, mai cu seama cu cat costurile acestor proceduri medicale sunt semnificative si ajung sa indeparteze si chiar sa minimizeze sperantele cuplului. In baza regulamentului de acordare a sprijinului financiar, la care se va adauga un dosar complex (cu documentatie specifica si acte doveditoare primite din partea medicul specialist), cuplurile selectionate vor traversa doua etape:
-
Pe de o parte, prima etapa se refera la tratamentul medicamentos (beneficiarii proiectului au parte de indrumare, recomandare si ulterior, indicatii prestabilite pentru urmarea programului de fertilizare).
-
De celalalta parte, a doua etapa implica efectuarea anumitor proceduri medicale care sunt recomandate de catre specialist in functie de fiecare caz in parte.
Pentru informatii complete si listele partenerilor (inclusiv farmaciile Catena din Bucuresti care participa la acest program si unitatile sanitare atat publice cat si private) in cadrul programului O SANSA PENTRU CUPLURILE INFERTILE, persoanele interesate pot consulta site-ul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, http://fiv.assmb.ro/
Infertilitatea nu doare, si din pacate, ea este descoperita doar in clipa in care cuplul doreste sa aiba un copil! Nu amanati momentul si informati-va din timp, dar mai ales corect asupra momentului in care decideti sa deveniti parinti!