Lichenul de piatra are proprietati de suprimare a virusurilor si a microbilor.
INGREDIENTE/CAPSULA:
-
frunze de maslin (Oleae folium) 140 mg
-
lichen de piatra (Lichen Islandicus)
-
muguri de plop (Populi gemma)
-
extract uscat de scoarta de salcie (Salicis cortex) standardizat in min. 15% salicina
-
cuisoare (Caryophylli flos).
Invelisul capsulei este pe baza de gelatina animala.
Maslinul este marcant prezent in toate religiile simbolizand pace, longevitate, intinerire, autoritate, o multime de legende si povesti fiind ancorate in istoria sa. Maslinul a fost cultivat inca din primele perioade ale istoriei omenirii, frunzele sale fiind folosite pe scara larga in medicina populara din regiunile din jurul Marii Mediterane. Prima mentiune medicala oficiala a frunzei de maslin, un raport care descrie calitatile sale, a aparut in 1854. Studiile efectuate au aratat ca oleuropeinele din frunzele de maslin au capacitatea de a patrunde prin invelisul lipoproteic al germenilor inhiband astfel procesul de replicare a ARN-lui, si implicit de inmultire a germenilor.
Lichenul de piatra, cunoscut si sub denumirea de muschi de Islanda are o rezistenta extraordinara la conditiile climatice foarte aspre in care creste. In Norvegia si Islanda, a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri. A fost cuprins in categoria species pectorales in farmacopee si carti de profil inca din secolul XIX. Datorita continutului bogat in mucilagii, care formeaza pe suprafata mucoaselor un strat protector, este foarte util pentru a calma iritatiile membranelor mucoase. Utilizarea medicinala a diferitelor specii de plop este cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri. Inca in 1755 Haller subliniaza ca esenta mugurilor de plop este laudata intern pentru plamani. Mugurii de plop sunt numiti si propolis vegetal. Prin analize chimice de specialitate s-a aratat ca exista 5 substante comune prezente in propolis, ca si in mugurii de plop. Mugurii de plop mai contin si derivati ai saligenolului.
Scoarta de salcie are o indelungata traditie de utilizare, fiind o veritabila sursa naturala de precursori ai acidului acetil salicilic. Dupa identificarea salicinei si ulterior, sinteza acidului acetil salicilic la sfarsitul secolului XIX, interesul pentru aceasta s-a diminuat, revenind apoi odata cu nevoia pentru substantele naturale mai bine tolerabile de catre organism, in contrast cu cele de sinteza, care creeaza unele neplaceri in special la nivel stomacal.
Cuisoarele, originare din Indonezia, isi trag denumirea de la forma mugurilor florali care se aseamana cu niste cuie mici. Cuisoarele au constituit un articol de comert in India de timpuriu. Subiecte ale scriitorilor chinezi ai dinastiei Han (266 I.Hr. – 220 D.Hr.), acestea au devenit cunoscute in Europa prin secolul IV, dupa care au fost comercializate din ce in ce mai intens, fiind pentru mult timp foarte scumpe. Cuisoarele sunt utilizate atat in medicina indiana Ayurveda, medicina chineza cat si in fitoterapia occidentala, in special pentru efectele uleiului esential pe care il contin.
BENEFICII ALE UTILIZARII:
-
lichenul de piatra are proprietati de suprimare a virusurilor si a microbilor; calmeaza iritatiile gatului si ale faringelului; are proprietati de intarire a imunitatii;
-
cuisoarele ajuta la mentinerea sanatatii tractului respirator;
-
frunzele de maslin contribuie la sanatatea tractului respirator superior; cresc rezistenta fiziologica a organismului in cazul unor conditii de mediu severe.
-
mugurii de plop au efect linistitor in caz de tuse uscata si iritatii in gat; ajuta la calmarea racelilor comune;
-
scoarta de salcie prezinta proprietati de intarire si de refacere a organismului.
ATENTIONARI:
Nu se recomanda copiilor sub 6 ani (efectele asupra copiilor mici sunt insuficient studiate) si in caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
SARCINA SI ALAPTARE:
Nu se recomanda femeilor insarcinate si mamelor care alapteaza datorita unor posibile efecte de stimulare a contractiilor uterine. Substantele active trec in laptele matern si pot modifica gustul acestuia.
EFECTE SECUNDARE SI INTERACTIUNI
La dozele recomandate nu au fost semnalate interactiuni si efecte secundare.
MOD DE UTILIZARE
Copii 6-12 ani: in primele 3 zile de la debut cate 1 capsula de 3 ori pe zi, apoi se continua cu 1 capsula de 2 ori pe zi, cu minim 30 de minute inainte de masa.
Copii peste 12 ani si adulti: in primele 3 zile de la debut cate 2 capsule de 3 ori pe zi, apoi se continua cu 1 capsula de 3 ori pe zi, cu minim 30 de minute inainte de masa. Durata unei cure este de 7 zile. La nevoie cura se poate continua inca 10 zile cu 1 capsula de 3 ori pe zi.
ASOCIERI RECOMANDATE
Pentru reducerea disconfortului respirator capsulele Biosept-A5 se pot asocia cu unul sau mai multe dintre produsele: Biomicin ForteA3/A15, Biomicin A2/A14, sirop Plantusin-R8/R9, sirop Plantusin Forte-R25/R18, produsele din gama Hapciu, ceai Plantusin-R1, ceai BronhofitR17, ceai P-pulmonar-R14.
Pentru sanatatea plamanilor recomandam administrarea capsulelor moi Biomicin-A14 sau Biomicin Forte-A15 cate 4 capsule pe zi, timp de doua saptamani, apoi a capsulelor Biosept-A5, 6 capsule pe zi, timp de o luna.
Pentru eliminarea disconfortului urinar, pe termen lung recomandam administrarea capsulelor moi Biomicin urinar-A20 timp de doua saptamani, apoi a capsulelor Biosept-A5 timp de o luna, urmate de o cura de intretinere de trei luni cu capsule Diurosept-U68. La acestea recomandam asocierea ceaiului Diurosept U60/U62, pe tot parcursul curei.
SFATURI PRACTICE DE DIETA SI STIL DE VIATA
Pentru mentinerea sanatatii aparatului respirator, urinar sau digestiv evitati consumul de produse lactate, dulciuri, faina alba, grasimi si prajeli. Consumati alimente hranitoare si usor de digerat: fructe, legume, zarzavaturi, fie sub forma cruda, de suc, sau coapte, fierte si de asemenea supe calde. Beti multe lichide (ceaiuri, supe, sucuri proaspat stoarse din fructe sau compoturi indulcite cu miere); astfel evitati deshidratarea, ajutati expectoratia prin fluidificarea secretiilor mucoase, imbunatatiti digestia, favorizati diureza si reduceti numarul bacteriilor potential patogene din urina.