Afectiuni care conduc la cresterea pulsului (puls marit)

Afectiuni care conduc la cresterea pulsului (puls marit) Afectiuni care conduc la cresterea pulsului (puls marit)

Ultima actualizare: 26 mai 2022

puls-marit

Motivele care conduc la cresterea pulsului (puls marit) sunt multiple, iar atunci cand se intampla este bine sa fim atenti la acestea. In mod normal, pulsul unei persoane sanatoase are o valoare cuprinsa intre 60 si 90 de pulsatii pe minut. Specialistii au constatat ca media generala are o valoare de aproximativ 70 sau 80 de batai pe minut, asa ca daca sunt depasite 90 de batai ale inimii intr-un minut inseamna ca avem de-a face cu puls marit – denumit si tahicardie.

Pulsul poate sa creasca atunci cand aveti febra, daca suferiti de anemie sau de o boala pulmonara care evolueaza. Desigur, puls marit apare si atunci cand depuneti efort fizic. In situatia barbatilor cu varsta de aproximativ 30 de ani, se poate ajunge la valori de 190 de batai intr-un minut atunci cand practica un sport. Daca insa o persoana este in stare de repaus iar pulsul are o valoare de 150 de batai pe minut, se considera ca este tahicardie (puls marit).


Ce este frecventa cardiaca (pulsul)?

Pulsul, sau frecventa cardiaca, se refera la ritmul cu care este pompat sangele de catre inima inspre organe de-a lungul unui minut. Cu alte cuvinte, este vorba despre contractiile resimtite la nivelul unor vene anume. Valoarea pulsului se masoara numarand cate impulsuri electrice genereaza inima intr-un minut. Frecventa cardiaca este mai mare la femei decat la barbati, din cauza faptului ca inima este de mai mici dimensiuni.

Pentru a va proteja sistemul cardiovascular, farmacistii Catena va recomanda sa folositi suplimentul alimentar Naturalis CardioSuport. Contine resveratrol, conezima Q10 si Omega – 3, substante recunoscute pentru efectele benefice asupra inimii. In afara de imbunatatirea sanatatii cardiovasculare, acest produs ajuta si la reducerea imbatranirii celulare si/sau in caz de puls marit.

Cand se recomanda monitorizarea pulsului?

Este foarte important sa cunoasteti valorile pulsului dumneavoastra, pentru ca atat valorile prea mici, cat si cele prea mari pot sa fie semne ale unor afectiuni. Un puls mare poate sa anunte o afectiune cardiaca, aceasta putand sa se agraveze in situatia in care nu este identificata si tratata corespunzator. Pulsul marit poate sa afecteze negativ functionarea inimii si poate sa genereze anumite complicatii severe, asa cum este de exemplu accidentul vascular cerebral sau insuficienta cardiaca, dar poate si sa declanseze un stop cardiac brusc sau sa provoace decesul persoanei respective.

Monitorizarea pulsului poate fi realizata prin electrocardiograma EKG, ecografie cardiaca, coronarografie, tomografie, RMN, holter EKG sau test EKG de stres. Este recomandat sa va achizitionati propriul tensiometru si sa invatati de la un specialist in ce fel sa va masurati pulsul.

Pentru o mai buna functionare a sistemului cardiovascular, farmacistii Catena va recomanda sa folositi Naturalis Cardiovita. Acest supliment alimentar contine potasiu si magneziu, care contribuie la mentinerea in limite normale a tensiunii arteriale si la reducerea oboselii. De asemenea, Naturalis Cardiovita ajuta la buna functionare a sistemului muscular si a celui nervos, precum si la asigurarea echilibrului electrolitic.

Care sunt afectiunile care conduc la puls cardiac marit

Puteti ajunge sa aveti puls marit din cauza mai multor factori, care pot avea legatura cu sanatatea, cu societatea sau cu stilul dumneavoastra de viata. Impulsurile electrice care determina ritmul cardiac pot fi accelerate de anumite malformatii congenitale cardiace, de hipertensiune arteriala, diabet, anemie sau afectiuni endocrine.

Pentru o mai buna functionare a vaselor sangvine, farmacistii Catena va recomanda sa folositi Naturalis Omega 3 forte. Acesta este un supliment alimentar pe baza de vitamina E si Omega – 3, care ajuta si la restabilirea echilibrului nervos, la imbunatatirea imunitatii, la scaderea colesterolului „rau” si a trigliceridelor.

1 Diabet

La pacientii cu diabet, in afara de simptomele obisnuite, precum senzatia de sete si de gura uscata, urinare frecventa, lipsa energiei si vederea incetosata, pot fi identificate si valori crescute ale pulsului.

2 Hipertiroidism

La pacientii cu hipertiroidism, simptomele apar mai lent si difera de la un caz la altul. In cazul lor, pulsul tinde sa creasca, de la valori cuprinse intre 60 si 70 de batai pe minut, pana la aproximativ 80 – 100 de batai intr-un minut.

3 Hipertensiune sau hipotensiune arteriala

Persoanele care sufera din cauza acestei afectiuni pot avea simptome precum cefaleea occipitala, vertijul, durerea retrosternala sau stari de amorteala si greata. De asemenea, in situatia acestor pacienti s-au inregistrat si valori crescute ale ritmului cardiac.

Ca si in situatia persoanelor cu hipertensiune arteriala, pacientii cu tensiune arteriala scazuta pot avea puls marit. De asemenea, pot experimenta stari de greata, ameteala, vedere incetosata, dificultati la concentrare sau cresterea frecventei respiratorii.

4 Dezechilibru electrolitic

Dezechilibrul electrolitic apare atunci cand anumiti electroliti au un nivel prea mare sau prea mic si provoaca probleme din punct de vedere al fuctionarii normale a organismului. Pulsul marit este printre simptomele acestui dezechilibru, alaturi de stari de greata, voma, constipatie sau diaree, dureri de cap, crampe musculare, etc.

5 Anemie

Deficitul de globule rosii sanatoase poate sa se manifeste prin oboseala si slabiciune, dificultati de respiratie si dureri in piept, precum si prin palpitatii sau puls marit.