Ficatul este cel mai mare si cel mai complex organ intern al corpului. Datorita multiplelor si diverselor functii, ficatul joaca un rol esential in metabolismul intermediar al proteinelor, grasimilor si carbohidratilor. Ficatul depoziteaza proteine, glicogen, diverse vitamine si metale. De asemenea, contribuie la reglarea volumului sanguin prin transferul sangelui de la circulatia portala la circulatia sistemica, iar sistemul sau reticuloendotelial participa la mecanismul imunitar. In plus, joaca un rol important in detoxifierea si excretia multor compusi endogeni si exogeni. Pe langa mentinerea unui stil de viata sanatos, ficatul poate fi “aparat” si cu ajutorul suplimentelor hepatoprotectoare care se gasesc pe piata.
Bolile hepatice sunt mortale si se numara printre principalele cauze de imbolnavire si deces la nivel planetar. De aceea, mentinerea unui ficat sanatos este vitala pentru sanatatea generala a organismelor vii. Iar acest lucru poate fi asigurat cu ajutorul unui stil de viata sanatos, al suplimentelor hepatoprotectoare si al altor produse pentru sanatatea ficatului.
Ficatul este implicat in aproape toate procesele biochimice si poate fi afectat de o multime de boli diferite. In multe cazuri, ficatul este abuzat de toxinele provenite din alimente, alcool si supradozajul cu anumite medicamente care pot deteriora si slabi ficatul. In cele din urma, aceste substante nocive pot provoca multe afectiuni.
Din fericire, exista mai multe plante medicinale care au efecte hepatoprotectoare. Aceste produse pentru sanatatea ficatului contin una sau mai multe plante utilizate in diferite afectiuni hepatice.
Medicamentele care au efecte benefice asupra ficatului sunt cunoscute sub denumirea de hepatoprotectoare. Produsele hepatoprotectoare sunt la mare cautare la nivel mondial datorita rolurilor active in tratarea bolilor hepatice. Pe langa medicamentele moderne, exista mai multe hepatoprotectoare precum L-carnitina, vitamina C, N-acetilcisteina si silimarina.
Citeste mai mult!