Dicarbocalm X 30 comprimate masticabile


Te asteptam la Catena cu sfaturi si recomandari

Se elibereaza fara reteta

Alege farmacia

Dicarbocalm X 30 comprimate masticabile - Catena

Dicarbocalm 30 de comprimate pentru tratamentul simptomatic al manifestarilor dureroase din afectiunile eso-gastro-duodenale care evolueaza cu hiperaciditate.

Indicatii

Produsul se recomanda in tratamentul simptomatic al manifestarilor dureroase din afectiunile eso-gastro-duodenale care evolueaza cu hiperaciditate. Efectele adverse ale administrarii produsului nu sunt frecvente, iar atunci cand se manifesta, sunt cauzate de administrarea pe termen lung: hipercalcemie, cu risc de insuficienta renala si nefrocalcinoza; diaree; hiperaciditate. 

Contraindicatii

Insuficienta renala severa (datorita sarurilor de magneziu).
Hipercalcemie.
Litiaza calcica.

Efecte adverse

Datorate sarurilor de calciu: tratamentul prelungit poate determina hipercalcemie, cu risc de insuficienta renala si nefrocalcinoza.
Datorate sarurilor de magneziu: diaree.
Administrat in doze mari timp indelungat poate determina fenomene de hiperaciditate prin rebound secretor.

Interactiuni si precautii

S-au raportat interactiuni cu alte medicamente administrate oral. S-a constatat o scadere a absorbtiei digestive a medicamentelor administrate concomitent. De aceea, se prefera administrarea Dicarbocalm® dupa o pauza de cel putin 2 ore de la administrarea celorlalte medicamente.
Nu se recomanda asocierea cu chinidina, deoarece creste concentratia plasmatica a chinidinei si riscul de supradozaj, prin scaderea excretiei renale a chinidinei (prin alcalinizarea urinii).
Se recomanda prudenta in cazul asocierii cu indometacina, difosfonati, digitalice, saruri de fier, lincomicina, nitrofurantoina, dexametazona (scade absorbtia lor digestiva daca se administreaza simultan cu antiacidele, de aceea se vor administra la distanta unele de altele).

Mod de administrare

Doza uzuala recomandata este de 3 – 4 comprimate masticabile Dicarbocalm® pe zi, administrate oral.
Comprimatele se sfarama sau se lasa sa se dizolve in cavitatea bucala.
Se administreaza dupa masa sau in faza dureroasa. 

CELE MAI RECENTE ARTICOLE

  • Ulei de cocos pentru par – beneficii si utilizari
    Ulei de cocos pentru par – beneficii si utilizari

    In ceea ce priveste tratamentele pentru par, uleiul de cocos se afla in fruntea listei de ingrediente. Putine uleiuri naturale au proprietati reparatoare si hidratante similare cu cele ale uleiului de…

  • Cum sa preveniti si sa tratati cojile de lapte la sugari
    Cum sa preveniti si sa tratati cojile de lapte la sugari

    Cojile de lapte la sugari reprezinta o conditie inofensiva ce poate aparea pe pielea bebelusilor sub forma unor cruste de culoare galbena sau a unei iritatii la nivelul scalpului. Aceasta conditie va…

  • Ingrijirea corespunzatoare a ombilicului nou-nascutului
    Ingrijirea corespunzatoare a ombilicului nou-nascutului

    Ingrijirea ombilicului oricarui nou-nascut este foarte importanta pentru a preveni aparitia infectiilor. Imediat dupa nastere, personalul medical care va asista in timpul nasterii va taia cordonul ombilical,…

  • Bagaj maternitate cezariana versus nastere naturala
    Bagaj maternitate cezariana versus nastere naturala

    Pregatirea pentru venirea pe lume a unui bebelus este un moment plin de emotie si asteptari. Viitoarea mama incepe sa se pregateasca din timp pentru sosirea noului membru al familie. Pe langa pregatirea…