Cu lichen de piatra ce sustine sanatatea respiratorie.
INGREDIENTE
sirop de fructoza 79%, extracte apoase de plante: lichen de piatra (Lichen Islandicus), frunze de maslin (Oleae folium), turmeric (Curcumae longae rhizoma), trifoiste de balta (Menyanthidis folium) - min. 20%, in proportie variabila; antioxidant: vitamina C 1%; conservant: sorbat de potasiu.
Lichenul de piatra, cunosut si sub denumirea de muschi de Islanda, are o rezistenta extrordinara la conditiile climatice foarte aspre in care creste. In Norvegia si Islanda a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri ca remediu si hrana. A fost cuprins in categoria species pectorales in farmacopee si carti de profil inca din secolul XIX. Datorita cantitatii mari de mucilagiu continute, care formeaza pe suprafata mucoaselor un strat protector, este foarte util pentru a calma iritatiile membranelor mucoase.
Frunzele maslinului au fost folosite pe scara larga in medicina populara din regiunile din jurul Marii Mediterane. Acestea, precum si extractele din ele, sunt apreciate pentru efectul lor de inhibare a procesului de replicare a multor agenti microbieni (Juven and Henys 1972). La inceputul secolului trecut oamenii de stiinta au izolat o substanta amara din frunze pe care au numit-o oleuropeina. S-a raportat ca aceasta face ca maslinul sa fie deosebit de robust si rezistent impotriva daunelor cauzate de insecte si bacterii. Structurile fenolice similare cu oleuropeina par sa produca efectul antibacterian prin distrugerea membranei bacteriene si / sau perturbarea peptidoglicanelor celulare (Caturla si colab., 2005).
Turmericul este, probabil, Cyperus indicus al lui Dioscorides. Utilizarea turmericului dateaza de aproape 4000 de ani in cultura vedica indiana, unde a fost folosit ca si condiment, dar a avut si importanta religioasa. Probabil a ajuns in China prin anul 700 d.Hr., in Africa de Est prin anii 800 d.Hr., Africa de Vest in 1200 d.Hr. Conform tratatelor medicale sanscrite si sistemelor medicale Ayurvedic si Unani, turmericul are o istorie lunga de utilizare medicala in Asia de Sud. Si medicina moderna a inceput sa recunoasca importanta turmericului, dupa cum arata cele peste 3000 de publicatii referitoare la turmeric care au aparut in ultimii 25 de ani.
Trifoistea de balta este o planta circumpolara, nativa in Europa si America de Nord. Reputatia sa in nordul Europei, in special in Germania, a fost la un moment dat atat de mare, incat a fost consumata in cantitati mari si considerata un fel de panaceu. „Trifoistea de balta a fost folosita cu beneficii in febrele intermitente si remitente.” (American Medical Botany, 1817-1821). “Potrivit lui Wischnewsky (Drug sdrawija, 1837), planta este un remediu popular pentru febra” in traditia populara rusa. (Madaus 1938).
BENEFICII ALE UTILIZARII:
-
lichenul de piatra contribuie la buna functionare a sistemului imunitar, sustine sanatatea respiratorie
-
calmant in caz de iritatie a gatului si faringelui;
-
maslinul contribuie la apararea organismului impotriva agentilor externi, la sanatatea tractului respirator superior, poate ajuta la mentinerea functionarii normale a tractului gastro-intestinal;
-
turmericul este antiinflamator, ajuta la mentinerea sanatatii plamanilor si a tractului respirator superior, ajuta la mentinerea eficacitatii sistemului imunitar, are proprietati antioxidante semnificative.
ATENTIONARI:
Nu se recomanda in caz de diabet, hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
EFECTE SECUNDARE SI INTERACTIUNI:
La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare sau interactiuni cu medicamente.
MOD DE UTILIZARE:
Sugari si copii mici 1 luna - 3 ani: cate 0,5 ml/kg corp de 3 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa. Durata unei cure obisnuite este de 5-15 zile. A se agita flaconul inainte de utilizare.
ASOCIERI RECOMANDATE:
Acest sirop se poate asocia cu ceai de soc sau macese.
PREZENTARE:
Flacon 100 ml cu seringa dozatoare.